ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΣτο 15% το μερίδιο της Ryanair στην Ελλάδα. Σταθερά πρώτη η Aegean, τρίτη η easyJet

Στο 15% το μερίδιο της Ryanair στην Ελλάδα. Σταθερά πρώτη η Aegean, τρίτη η easyJet

Στο 15% ανέρχεται το μερίδιο αγοράς της Ryanair στην Ελλάδα, σύμφωνα με εκτιμήσεις της ιρλανδικής εταιρείας. Πρώτη παραμένει η Aegean Airlines και τρίτη η easyJet.

Συνοπτικά και – σύμφωνα πάντοτε με στατιστικά στοιχεία της Ryanair – η ιρλανδική εταιρεία διαθέτει την 1η θέση σε Ισπανία, Ιταλία, Πολωνία, Ιρλανδία και Βέλγιο και την 2η θέση σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ελλάδα. Τέλος, την 3η θέση στη Γερμανία.

Σχετικά με την Ελλάδα και ειδικότερα την Αθήνα, η Ryanair υπολογίζεται ότι διαθέτει μερίδιο αγοράς 18%, με 6 αεροσκάφη σταθμευμένα στο «Ελ. Βενιζέλος».

Τα ανωτέρω ποσοστά δεν αναμένεται να διαφοροποιηθούν σημαντικά, δεδομένου ότι η εταιρεία έχει ανακοινώσει ότι, το καλοκαίρι του 2017, η παρουσία της (διαθέσιμες θέσεις) θα συρρικνωθεί 2% στην Ελλάδα, εξαιτίας, όπως υποστηρίζει, τη μη ανταγωνιστικής τιμολογιακής πολιτικής των εγχώριων αεροδρομίων.

Ειδικότερα, το καλοκαίρι του 2017, η εταιρεία εκτιμά ότι θα αναπτυχθεί μόλις 1% στην Αθήνα, 39% στη Μύκονο και 14% στη Θεσσαλονίκη (προσθήκη ακόμα ενός αεροσκάφους στο “Μακεδονία”).

Αντίθετα, γνωστοποίησε ότι, το καλοκαίρι του 2017, σταματά το δρομολόγιο της Κω, συρρικνώνοντας παράλληλα, τη χαμηλή περίοδο, τις διαθέσιμες θέσεις σε Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ρόδο και Χανιά.

Φ. Φωτ. 

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο