ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑThe Digital Gate III από τον ΔΑΑ: Οι ομάδες που θα αναπτύξουν το δικό τους PoC στο αεροδρόμιο

The Digital Gate III από τον ΔΑΑ: Οι ομάδες που θα αναπτύξουν το δικό τους PoC στο αεροδρόμιο

Ολοκληρώθηκε η 2η φάση του διαγωνισμού καινοτομίας και νεανικής επιχειρηματικότητας “The Digital Gate ΙΙΙ”, που διοργανώνει για 3η φορά, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ) με την υποστήριξη του Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας ACEin του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ειδικότερα, στις αρχές Ιουλίου, διεξήχθη η διαγωνιστική διαδικασία μεταξύ των προτάσεων που είχαν προκριθεί στο β’ στάδιο του διαγωνισμού και βραβεύθηκαν  οι ομάδες που κατάφεραν να διακριθούν.

Στις τελικές παρουσιάσεις της β’ φάσης συμμετείχαν 15 επιχειρηματικές ομάδες, οι οποίες παρουσίασαν τις προτάσεις τους στην ειδική 12μελή επιτροπή από στελέχη του αεροδρομίου της Αθήνας, των συμμετεχόντων funds, του startup οικοσυστήματος και της αγοράς.

Οι ομάδες που ξεχώρισαν μέσα από τη διαδικασία αυτή και έλαβαν χρηματικό βραβείο στον τελικό της β’ φάσης είναι:

ENORASYS

KINEMS

VitrinaBox

Επιπλέον, στις ομάδες CYRUS Hydrogen και Narratologies δόθηκαν οι έπαινοι “Scientific Research” και “Early Stage”, αντίστοιχα.

Από την πλευρά του ΔΑΑ, o Αλέξανδρος Ζιώμας, εν Ενεργεία Διευθυντής Επιχειρηματικής Μονάδας Συστημάτων Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών, δήλωσε «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλες τις ομάδες για τη συμμετοχή τους και τις δημιουργικές  ιδέες τους. Για ακόμα μια χρονιά, ο διαγωνισμός μας στοχεύει να δώσει σε νέους ανθρώπους την ευκαιρία να αναπτύξουν τις ικανότητες σχεδίασης καινοτόμων υπηρεσιών, βοηθώντας τους παράλληλα στην ανάπτυξη εφαρμογών και νέων ψηφιακών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, με δυνατότητα εφαρμογής στο χώρο του αεροδρομίου. Καλή επιτυχία στις ομάδες που διακρίθηκαν στην επόμενη φάση και δεσμευόμαστε να είμαστε στο πλευρό τους σε κάθε στάδιο της διαδικασίας».

Να σημειωθεί ότι, όλες οι ομάδες της 2ης φάσης έλαβαν συμβουλευτική καθοδήγηση από τα στελέχη του ΔΑΑ κατά τη διαδικασία ορισμού του πιλοτικού τους στο αεροδρόμιο.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο