ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑVirgin Atlantic, AirFrance KLM και Delta δημιουργούν τη δική τους συμμαχία, με ανταλλαγές ποσοστών

Virgin Atlantic, AirFrance KLM και Delta δημιουργούν τη δική τους συμμαχία, με ανταλλαγές ποσοστών

Virgin Atlantic, AirFrance KLM και Delta δημιουργούν τη δική τους συμμαχία, με ανταλλαγές ποσοστών. Τον έλεγχο σχεδόν του 1/3 της βρετανικής Virgin Atlantic αποκτά η AirFrance KLM.

Την ίδια ώρα, μερίδιο στη γαλλο-ολλανδική αεροπορική εταιρεία εξαγοράζουν, τόσο η αμερικανική Delta Airlines, όσο και η κινεζική China Eastern Airlines.

Οι τρεις τελευταίες εταιρείες είναι μέλη της συμμαχίας SkyTeam Αlliance και επιδιώκουν, μέσω της περίπλοκης αυτής συμφωνίας, να ενισχύσουν περαιτέρω τη συνεργασία τους σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η AirFrance KLM ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει μερίδιο 31% στη Virgin Atlantic, έναντι του ποσού των 220 εκατ. στερλινών.

Έτσι, το μερίδιο του Virgin Group, του ομίλου που ανήκει στον Ρίτσαρντ Μπράνσον, θα περιοριστεί από το 51% στο 20%. Το υπόλοιπο 49% ανήκει στην Delta Airlines.

Σε ανοιχτή επιστολή του, ο Μπράνσον σημείωσε ότι η συμφωνία αυτή θα είναι «εξαιρετικά επωφελής» για τον αερομεταφορέα, τους πελάτες και το brand.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της AirFrance KLM Ζαν Μαρκ Ζανελάκ σχολίασε πως θα προσφέρει στους πελάτες «ακόμη περισσότερες επιλογές δρομολογίων μεταξύ Ευρώπης, Βρετανίας και ΗΠΑ».

Η Virgin και η Delta συμμετέχουν σε κοινοπραξία, εδώ και σχεδόν πέντε χρόνια, με δρομολόγια μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ.

Η Delta ανακοίνωσε ότι, στο πλαίσιο τoυ deal, θα αποκτήσει μετοχικό μερίδιο 10% στην AirFrance KLM.

Το ίδιο ποσοστό θα εξαγοράσει και η κινεζική China Eastern Airlines, έναντι 375 εκατ. ευρώ, με στόχο την επέκτασή της στην ευρωπαϊκή αγορά.

«Η επένδυση θα βοηθήσει όλες τις πλευρές να δημιουργήσουν μία στενότερη παγκόσμια στρατηγική συνεργασία και να προσφέρουν καλύτερες υπηρεσίες στους πελάτες τους», τόνισε ο Λιου Σαογόνκ, πρόεδρος της κινεζικής εταιρείας.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο