ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΣε έως 2 χρόνια η ολοκλήρωση του οδικού άξονα Άκτιο – Αμβρακία, υποστήριξε ο Χρ. Σπίρτζης

Σε έως 2 χρόνια η ολοκλήρωση του οδικού άξονα Άκτιο – Αμβρακία, υποστήριξε ο Χρ. Σπίρτζης

Σε 1,5 – 2 χρόνια αναμένεται η ολοκλήρωση του οδικού άξονα Άκτιο – Αμβρακία, σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη.

Τα πρώτα 15 χλμ. της Παραιόνιας Οδού που συνδέει τη Λευκάδα, το Άκτιο και τη Βόνιτσα με την Ιόνια Οδό παραδόθηκαν σήμερα στην κυκλοφορία από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, παρουσία του υφυπουργού, Θάνου Μωραΐτη και τοπικών βουλευτών.

Πρόκειται για το τμήμα Άκτιο – Βόνιτσα, μήκους 15 χλμ από τα 48,5 χλμ που είναι το σύνολο του έργου από την Λίμνη Αμβρακία – σύνδεση με Ιόνια Οδό, λίγο πριν την είσοδο της Αμφιλοχίας – μέχρι την υποθαλάσσια σήραγγα στο Άκτιο.

Όπως δήλωσε ο κ. Σπίρτζης, σε 1,5 με 2 χρόνια θα ολοκληρωθούν και τα υπόλοιπα 33 χλμ. του οδικού άξονα.

«Ήταν ένα έργο εγκαταλελειμμένο που το αναστήσαμε, ένα έργο σκιάχτρο. Έπρεπε να είχε παραδοθεί ήδη από το 2012-13», τόνισε ο κ. Σπίρτζης.

«Πρόκειται για μια από τις πολλές συνδέσεις της Ιονίας Οδού και των άλλων μεγάλων αυτοκινητοδρόμων με τις παρακείμενες πόλεις, τουριστικά θέρετρα, λιμάνια και βιομηχανικά κέντρα που δεν είχαν προβλεφθεί και σχεδιαστεί ποτέ στις συγκεκριμένες παραχωρήσεις με ευθύνη εκείνων που σχεδίασαν αυτά τα έργα», ανέφερε ο υπουργός.

«Κανένας από τους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους, ούτε η Εγνατία Οδός δε συνδέονται με τις παρακείμενες πόλεις και τα βιομηχανικά τους κέντρα, πρόσθεσε ο υπουργός Υποδομών.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής Συγκοινωνιακών Υποδομών, Δημήτρης Αναγνώπουλος, ο οδικός άξονας Αμβρακία – Άκτιο περιλαμβάνει δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση, τρείς μεγάλες κοιλαδογέφυρες και πέντε με έξι κόμβους.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Σχόλια
  • Ο Κ.Σπίρτζης επιμένει στην φτηνή και ψεύτικη προπαγάνδα του, ότι όλα τα έργα τα ξεμπλόκαρε αυτός, όταν ειδικά για το Άκτιο-Αμβρακία επί 3,5 χρόνια σχεδόν έδινε συνεχείς παρατάσεις για να κρατάει το έργο στη ζωή όταν φάινοταν ότι μόνο αυτά τα 15 χιλιόμετρα που εγκαινίασε σήμερα όλως τυχαίως μπορούσαν με την παλαιά σύμβαση να ολοκληρωθούν ενώ τα υπόλοιπα όχι.
    Όσον αφορά ότι τα υπόλοιπα 33 χλμ θα έχουν ολοκληρωθεί σε 2 χρόνια από σήμερα, αυτό είναι ακόμα μεγαλύτερο ψέμα αφού η σύμβαση για την ολοκλήρωση του άξονα Άκτιο-Αμβρακία στην οποία προσωρινός μειοδότης είναι η Κ/Ξ ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ-ΤΕΡΝΑ ΑΕ ακόμα δεν έχει υπογραφεί γιατί είναι μλοκαρισμένη από το ΣΤΕ (Συμβούλιο Επικρατείας), ακόμα όμως και εάν ξεπεράσει αυτό το Δικαστικό σκόπελο και υπογραφεί μέσα στο καλοκαίρι θα χρειαστούν 2,5 χρόνια για την ολοκληρωσή του άρα πάμε για τέλος του 2021.

    24 Απριλίου, 2019

Αφήστε ένα σχόλιο