ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΣτήριξη σε έργα μεταφορών και υποδομών της Ελλάδας από το IFC της Παγκόσμιας Τράπεζας

Στήριξη σε έργα μεταφορών και υποδομών της Ελλάδας από το IFC της Παγκόσμιας Τράπεζας

Με υψηλόβαθμα στελέχη του International Finance Corporation (IFC) της Παγκόσμιας Τράπεζας συναντήθηκε ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, συζητώντας για την προώθηση της συνεργασίας και συμβολής του IFC στην άμεση υλοποίηση του σχεδιασμού του υπουργείου στους τομείς των μεταφορών και των υποδομών.

Αναλυτικότερα, εκ μέρους του IFC, στη συνάντηση έλαβαν μέρος η κα. Andrea Engel, country manager of IFC και οι κ.κ. John Mantzavinatos, principal investment officer και John Graham, principal industry specialist, ενώ η ελληνική πλευρά εκπροσωπήθηκε από τον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη και από συνεργάτες του.

Να σημειωθεί ότι ο IFC έχει διαδραματίσει τα τελευταία χρόνια σημαντικό ρόλο στην υποστήριξη και προσέλκυση διεθνών επενδυτών, αναφορικά με τη συμμετοχή τους στην ελληνική οικονομία, είτε σε έργα υποδομών, είτε στην ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, στις οποίες, από το 2015, ο IFC είναι μέτοχος.

“Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε φιλικό κλίμα, ενώ οι εκπρόσωποι του IFC υπογράμμισαν τον σημαντικό ρόλο του υπουργείου Μεταφορών για την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας στο πλαίσιο του σχεδιασμού ανάπτυξης των έργων υποδομής που υλοποιείται αποφασιστικά και του νέου θεσμικού πλαισίου που εφαρμόζεται.

Επισήμαναν, επιπλέον, τη διάθεση του Οργανισμού να συνεισφέρει όπου μπορεί στην εθνική προσπάθεια”, αναφέρει το υπουργείο Μεταφορών.

Εν συνεχεία, ο κ. Σπίρτζης τους ενημέρωσε για το στρατηγικό σχέδιο υποδομών και μεταφορών, καθώς και για την ιεράρχηση υλοποίησής τους.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο