ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΣυνεχίζει στο «τιμόνι» του Ευρωπαϊκού Οργανισμού ECTRI ο δρ. Ευ. Μπεκιάρης του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ

Συνεχίζει στο «τιμόνι» του Ευρωπαϊκού Οργανισμού ECTRI ο δρ. Ευ. Μπεκιάρης του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ

Επανεξελέγη ως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Έρευνα στις Μεταφορές (ECTRI), για την επόμενη διετία, ο δρ. Ευάγγελος Μπεκιάρης, διευθυντής του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ.

Να σημειωθεί ότι, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Έρευνα στις Μεταφορές (ECTRI) περιλαμβάνει 27 Ερευνητικά Ινστιτούτα και Πανεπιστήμια από 19 Ευρωπαϊκά κράτη, που επικεντρώνονται στην έρευνα στις Μεταφορές (https://www.ectri.org/).

Επίσης, η Γενική Συνέλευση του ECTRI ενέκρινε ομόφωνα το νέο Στρατηγικό Σχέδιο του ECTRI για το 2021-2030, που εκπονήθηκε υπό την αιγίδα του κατά τη διάρκεια της πρώτης Προεδρικής του θητείας του δρ. Μπεκιάρη.

Υπενθυμίζεται ότι, το ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ (Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης-ΝΠΙΔ), που εδρεύει στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, είναι ο κύριος ερευνητικός φορέας στον τομέα των Μεταφορών στην Ελλάδα, κι από τους σημαντικότερους και πλέον αναγνωρισμένους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας πανευρωπαϊκά και υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο