ΑρχικήLOGISTICSΤι καλούνται να έχουν στην κατοχή τους οι οδηγοί φορτηγών, λεωφορείων, courier και ΙΧ. Τα σχετικά έγγραφα

Τι καλούνται να έχουν στην κατοχή τους οι οδηγοί φορτηγών, λεωφορείων, courier και ΙΧ. Τα σχετικά έγγραφα

Στην παροχή διευκρινήσεων σχετικά με τον περιορισμό μετακινήσεων, λόγω του κορωνοϊού προχώρησε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Συγκεκριμένα:

-Για την κίνηση των φορτηγών τροφοδοσίας σε όλη την Ελλάδα απαιτείται βεβαίωση του εργοδότη του οδηγού και αυτού που μπορεί να τον συνοδεύει και δελτίο αποστολής ή – σε περίπτωση που δεν υπάρχει δελτίο αποστολής – σίγουρα δελτίο κίνησης.

-Για την κίνηση των minibus και ιδιωτικών λεωφορείων χρειάζεται προφανώς η βεβαίωση του εργοδότη και το σχετικό δελτίο κίνησης. Επιπλέον, πρέπει να χρησιμοποιείται το 50% των καθισμάτων.

-Για παροχή υπηρεσιών τεχνικής υποστήριξης, ο εργαζόμενος πρέπει να έχει μαζί του βεβαίωση του εργοδότη και το δελτίο αποστολής ή δελτίο κίνησης.

-Τα courier και οι διανομείς χρειάζονται βεβαίωση του εργοδότη και αντίστοιχα ημερήσιο δελτίο ή δελτίο αποστολής, δηλαδή λίστα με την δ/νση των παραδοτέων ειδών.

-Στα ταξί και τα ΙΧ, πέρα από τον οδηγό, επιτρέπεται να επιβαίνει ακόμα ένα άτομο. Σε περίπτωση που υπάρχει ασθενής, ο οποίος χρήζει βοηθείας για τη μετακίνηση/μεταφορά του επιτρέπεται να επιβαίνει στο όχημα και δεύτερος επιβάτης, με την προϋπόθεση ότι υπάρχει σχετικό έγγραφο που βεβαιώνει την κατάσταση του ασθενούς.

Σε περιπτώσεις δηλαδή που έχουμε ανθρώπους με αναπηρία ή κάποιους συνανθρώπους μας που μπορεί π.χ. να χρειάζονται αιμοκάθαρση ή για οποιαδήποτε άλλη τακτική επίσκεψη ή έκτακτη στο γιατρό, επιτρέπεται και ο συνοδός.

-Επίσης, σε σχέση με τα ΙΧ υπάρχει εξαίρεση στην περίπτωση των ανήλικων τέκνων, δηλαδή ένας γονέας με 2 ανήλικα τέκνα, είναι κάτι το οποίο είναι αποδεκτό.

Το όριο των δύο επιβατών ανά όχημα ισχύει και στην περίπτωση μετάβασης σε τελετή, με την εξαίρεση συνύπαρξης συγγενών πρώτου βαθμού, έως 3 επιβάτες.

-Οι οδηγοί μετρό, λεωφορείων και λοιπών ΜΜΜ χρειάζονται βεβαίωση εργοδότη και ημερήσια ή εβδομαδιαία βεβαίωση ωραρίου. Σε περίπτωση κυλιόμενου ωραρίου αυτό αναφέρεται ρητά στην ίδια τη βεβαίωση.

Τα έγγραφα για τις μετακινήσεις είναι τα ακόλουθα: ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ και ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Σχόλια
  • ΚΑΛΗΜΕΡΑ.ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕΤΑΒΩ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΜΟΥ(ΒΟΝΙΤΣΑ Ν.ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ) ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ.ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΠΑΩ;ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

    24 Μαρτίου, 2020

Αφήστε ένα σχόλιο