ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΤο καλοκαίρι οι κατασκευαστικές εργασίες στο Πάτρα – Πύργος. Εάν οι ανάδοχοι δεν προσκομίσουν εγγυητικές, αποκλείονται

Το καλοκαίρι οι κατασκευαστικές εργασίες στο Πάτρα – Πύργος. Εάν οι ανάδοχοι δεν προσκομίσουν εγγυητικές, αποκλείονται

Θετική εισήγηση έλαβε το Πάτρα Πύργος και το καλοκαίρι θα αρχίσουν τα έργα, υπογράμμισε, στη Βουλή, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Η έκθεση Jaspers που αξιολόγησε την πρόταση χρηματοδότησή «εγκρίνει και αξιολογεί πολυκριτηριακά το κόστος – όφελος του αυτοκινητόδρομου», επισήμανε ο υπουργός, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Κουτσούκου.

Ο Χρ. Σπίρτζης ανακοίνωσε ότι, ακόμη κι αν δεν υπάρξει επίσημη απάντηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έως τις 12 Μαρτίου, το έργο «θεωρείται εγκεκριμένο», επειδή υπάρχει η θετική εισήγηση των τεχνικών συμβούλων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Αμέσως μετά την 12η Μαρτίου, οι υπηρεσίες του υπουργείου Υποδομών θα καλέσουν τους αναδόχους να φέρουν τις εγγυητικές επιστολές και να σταλούν οι συμβάσεις στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι, αν δεν μπορεί κάποια εταιρεία να φέρει την εγγυητή, οι υπηρεσίες θα αποταθούν στην επόμενη εταιρεία.

Υπενθυμίζεται ότι σε εκκρεμότητα παραμένει η τελευταία εργολαβία “Μιντιλόγλι-ΒΙΠΕ Πάτρας”, συνολικού ύψους 74,4 εκατ. ευρώ. Το έργο προκηρύχτηκε, με ημερομηνία κατάθεσης προσφορών στις 14 Μαρτίου.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο