ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΤο Νοέμβριο του 2017 οι δεσμευτικές προσφορές για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού

Το Νοέμβριο του 2017 οι δεσμευτικές προσφορές για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού

Tην άμεση εκκίνηση της διαδικασίας για την προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για την αξιοποίηση του αυτοκινητοδρόμου Εγνατία Οδός και των τριών καθέτων σε αυτόν αξόνων, μέσω της σύναψης σύμβασης παραχώρησης για τη λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευσή τους, από ιδιωτικό επενδυτικό σχήμα, αποφάσισε το ΤΑΙΠΕΔ.

Ωστόσο, τα τεύχη δημοπράτησης θα κυκλοφορήσουν σε δεύτερο χρόνο, αφού ληφθούν υπόψη οι παρατηρήσεις των ενδιαφερομένων. Οι τελευταίοι έχουν προθεσμία μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου για να εκδηλώσουν μη δεσμευτικό ενδιαφέρον.

Στο ΤΑΙΠΕΔ υποστηρίζουν πως “αποφασίσθηκε η δημοσίευση πρόσκλησης προκαταρκτικής διαβούλευσης με τους ενδιαφερόμενους επενδυτές, με την οποία παρέχεται η δυνατότητα προκαταρκτικής μη δεσμευτικής εκδήλωσης ενδιαφέροντος, καθώς και υποβολής παρατηρήσεων ή/και απόψεων σχετικά με την αξιοποίηση του εν λόγω περιουσιακού στοιχείου μέχρι την20/12/2016.

Με την ολοκλήρωση της διαβούλευσης, πριν από το τέλος του 2016, το ΤΑΙΠΕΔ θα προχωρήσει άμεσα, στις αρχές του 2017, στη δημοσίευση των τευχών δημοπράτησης».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως “στόχος του ΤΑΙΠΕΔ είναι η μεγιστοποίηση του επενδυτικού ενδιαφέροντος και η βελτιστοποίηση και επιτάχυνση της διαδικασίας ανάθεσης της σύμβασης παραχώρησης υπό όρους δημοσίου συμφέροντος.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που εγκρίθηκε, οι δεσμευτικές προσφορές των επενδυτών θα κατατεθούν μέχρι τον Νοέμβριο του 2017, ενώ η διαγωνιστική διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός του ίδιου έτους”.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο