Τετάρτη, 3 Ιουνίου, 2026
Ειδήσεις και νέα για τις επιβατικές και εμπορευματικές μεταφορές
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ

    Ελληνική Αεροπορική Ένωση: Διαδικτυακή συζήτηση για τις αερομεταφορές και την κλιματική αλλαγή στις 10/6

    3 Ιουνίου, 2026
    ΟΔΙΚΕΣ

    Ολυμπία Οδός και Ι.Ο.ΑΣ. καλούν τους οδηγούς για ένα Pit Stop Οδικής Ασφαλείας

    3 Ιουνίου, 2026
    ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ

    Αλ. Μεϊκόπουλος: Ο ελληνικός σιδηρόδρομος λειτουργεί πλέον στα όρια των αντοχών του

    3 Ιουνίου, 2026
    MSC Musica
    MMM

    Προβληματισμός από Σ.Ε.Ο.Ο.Κυκλάδων για τη διαχείριση των ροών κρουαζιέρας στη Σαντορίνη

    3 Ιουνίου, 2026
    ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ

    Emirates: Open Days για πλήρωμα καμπίνας σε Αθήνα (23/6) και Θεσσαλονίκη (25/6)

    3 Ιουνίου, 2026
    LOGISTICS

    Αίτηση πτώχευσης από τη Ziegler Βελγίου, σε Transuniverse και Van Moer βασικά assets

    3 Ιουνίου, 2026

  • ΜΜΜ
  • ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ
  • ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ
  • ΟΔΙΚΕΣ
  • LOGISTICS
  • ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
No Result
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ

    Ελληνική Αεροπορική Ένωση: Διαδικτυακή συζήτηση για τις αερομεταφορές και την κλιματική αλλαγή στις 10/6

    3 Ιουνίου, 2026
    ΟΔΙΚΕΣ

    Ολυμπία Οδός και Ι.Ο.ΑΣ. καλούν τους οδηγούς για ένα Pit Stop Οδικής Ασφαλείας

    3 Ιουνίου, 2026
    ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ

    Αλ. Μεϊκόπουλος: Ο ελληνικός σιδηρόδρομος λειτουργεί πλέον στα όρια των αντοχών του

    3 Ιουνίου, 2026
    MSC Musica
    MMM

    Προβληματισμός από Σ.Ε.Ο.Ο.Κυκλάδων για τη διαχείριση των ροών κρουαζιέρας στη Σαντορίνη

    3 Ιουνίου, 2026
    ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ

    Emirates: Open Days για πλήρωμα καμπίνας σε Αθήνα (23/6) και Θεσσαλονίκη (25/6)

    3 Ιουνίου, 2026
    LOGISTICS

    Αίτηση πτώχευσης από τη Ziegler Βελγίου, σε Transuniverse και Van Moer βασικά assets

    3 Ιουνίου, 2026

  • ΜΜΜ
  • ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ
  • ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ
  • ΟΔΙΚΕΣ
  • LOGISTICS
  • ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
No Result
Προβολή όλων
Ειδήσεις και νέα για τις επιβατικές και εμπορευματικές μεταφορές
No Result
Προβολή όλων

Όμιλος ΤΙΤΑΝ: Δημοσιεύθηκε η Ενιαία Ετήσια Έκθεση Απολογισμού του 2024

vvegiazi by vvegiazi
4 Απριλίου, 2025
στο ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ, ΟΔΙΚΕΣ
0
Share on FacebookShare on Twitter
Εκτύπωση άρθρου

Ο όμιλος ΤΙΤΑΝ δημοσίευσε την Ενιαία Ετήσια Έκθεση Απολογισμού για το 2024, η οποία παρουσιάζει τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου σε συνδυασμό με τις επιδόσεις του σε θέματα περιβάλλοντος, κοινωνίας και διακυβέρνησης (ESG).

To 2024 ήταν χρονιά οικονομικών επιδόσεων ρεκόρ, υψηλών αποδόσεων για τους μετόχους και συνεχούς εστίασης στη δημιουργία μακροπρόθεσμης αξίας για τους συμ-μετόχους.

Καθώς ο ΤΙΤΑΝ επιταχύνει την υλοποίηση της Στρατηγικής Πράσινης Ανάπτυξης για το 2026, διατηρεί ακλόνητη τη δέσμευσή του στη βιώσιμη ανάπτυξη, την καινοτομία και την εστίαση στον πελάτη, θέτοντας νέα πρότυπα αριστείας σε ολόκληρο τον κλάδο.

Το 2024, ήταν για τον όμιλο ΤΙΤΑΝ μια χρονιά ρεκόρ όσον αφορά τις οικονομικές επιδόσεις, με σημαντική αύξηση των εσόδων, ακόμη μεγαλύτερη άνοδο της κερδοφορίας καθώς και περαιτέρω ενίσχυση του ισολογισμού. Οι δυναμικές αυτές επιδόσεις για ακόμη μία χρονιά, υπογραμμίζουν την ικανότητα του ομίλου να υλοποιεί τη στρατηγική του, επιτυγχάνοντας ανάπτυξη και ανθεκτικότητα σε ένα εξελισσόμενο και μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον.

Η «Δήλωση Βιωσιμότητας» στην Ενιαία Ετήσια Έκθεση Απολογισμού εναρμονίζεται πλήρως με την οδηγία για την υποβολή εκθέσεων βιωσιμότητας από τις εταιρείες (CSRD), που τέθηκε σε ισχύ από την ΕΕ, παρουσιάζοντας αναλυτικά τον τρόπο με τον οποίο ο ΤΙΤΑΝ αντιμετωπίζει ουσιώδη θέματα ESG, όπως αυτά προσδιορίζονται μέσω της διπλής αξιολόγησης τους (DMA)[1].

Ο ΤΙΤΑΝ διαμορφώνει ένα μέλλον όπου η επιχειρηματική επιτυχία και η κοινωνική πρόοδος συμβαδίζουν, έχοντας ως γνώμονα τον σκοπό του ομίλου: «Να κάνουμε τον κόσμο γύρω μας ασφαλή, βιώσιμο και ευχάριστο».

Η Ενιαία Ετήσια Έκθεση Απολογισμού 2024 και οι εκθέσεις της εταιρίας ανεξάρτητων ορκωτών λογιστών είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο του ομίλου ΤΙΤΑΝ: https://www.titan-cement.com/newsroom/annualreports/

Κύρια στοιχεία 2024

  • Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 3,8%, σε €2,64 δισ. λόγω των αυξημένων όγκων σε όλα τα προϊόντα και των σταθερών τιμών. Όλοι οι γεωγραφικοί τομείς κατέγραψαν αυξημένες πωλήσεις, με τις ΗΠΑ και την Ευρώπη να καταγράφουν τη μεγαλύτερη άνοδο πωλήσεων για ακόμη μία χρονιά.
  • Ρεκόρ κερδών EBITDA2: ανήλθαν σε €592 εκατ., καταγράφοντας αύξηση 9,6%, χάρη στη βελτιωμένη λειτουργική αποδοτικότητα, στις χαμηλότερες τιμές στερεών καυσίμων και στην αυξημένη χρήση εναλλακτικών καυσίμων.
  • Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους2 ανήλθαν σε €315 εκατ., σημειώνοντας αύξηση 17% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά ενώ τα Kέρδη ανά μετοχή2 διαμορφώθηκαν σε €4,2 ανά μετοχή σε σύγκριση με €3,6/μετοχή το 2023.
  • Οι επενδυτικές δαπάνες ύψους €251 εκατ. ανήλθαν σε επίπεδα ρεκόρ 15ετίας, με προτεραιότητα σε αναπτυξιακά έργα σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα, καθώς και σε πρωτοβουλίες χρήσης εναλλακτικών καυσίμων, ψηφιακού μετασχηματισμού και καινοτομίας. Ο Δείκτης Καθαρού Δανεισμού προς EBITDA διαμορφώθηκε στο 1,02x με αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας σε «ΒΒ+ με σταθερή προοπτική» από την S&P.
  • Νέες ψηφιακές λύσεις και περαιτέρω επιτάχυνση της υλοποίησης υφιστάμενων ψηφιακών λύσεων (συστήματα βελτιστοποίησης σε πραγματικό χρόνο – RTO), που συνεισέφεραν αυξημένα επίπεδα παραγωγικότητας και μειώσεις στην κατανάλωση ενέργειας. Ψηφιοποίηση του 100% των εργοστασίων μας έως το 2026 σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό.
  • Σημαντική μείωση των εκπομπών CO2 στα 598 kg ανά τόνο τσιμεντοειδούς προϊόντος, που αντικατοπτρίζει μείωση 11% σε σχέση με το 2020.
  • Υπογραφή σύμβασης για μελέτη Βασικού Σχεδιασμού (FEED – Front-End Engineering Design) με την thyssenkrupp Polysius για το IFESTOS, το μεγάλης κλίμακας έργο δέσμευσης εκπομπών άνθρακα.
  • Οι Financial Times κατέταξαν τον Τιτάνα ως μία από τις κορυφαίες εταιρίες στην Ευρώπη που ηγούνται των πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, ενώ το περιοδικό TIME κατέταξε τον Τιτάνα μεταξύ των πιο βιώσιμων εταιριών στον κόσμο.
  • Κατάταξη στην ηγετική βαθμίδα από τον οργανισμό CDP για θέματα που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή για τέσσερα συνεχόμενα έτη.
  • 368 πρωτοβουλίες για την υγεία και την ευημερία των εργαζομένων σε όλους τους γεωγραφικούς τομείς δραστηριοποίησης.
  • 297 πρωτοβουλίες σύμπραξης με τις κοινότητες σε όλες τις χώρες δραστηριοποίησης.
  • Υλοποίηση σχεδίων διαχείρισης βιοποικιλότητας σε όλα τα λατομεία που βρίσκονται σε περιοχές υψηλής αξίας σε βιοποικιλότητα.

Διανομή μερίσματος

Δεδομένης της ισχυρής κερδοφορίας που επιτεύχθηκε το 2024 και λαμβάνοντας υπόψη τη ρευστότητα που εξασφαλίστηκε μέσω της αρχικής δημόσιας προσφοράς (IPO) της Titan America, το Διοικητικό Συμβούλιο προτείνει στην Ετήσια Γενική Συνέλευση των Μετόχων, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 8 Μαΐου 2025, έκτακτη ad hoc αύξηση του ετήσιου μερίσματος κατά €2 ανά μετοχή, που θα διαμορφώσει το συνολικό μέρισμα στα €3 ανά μετοχή.

H σημαντική διανομή μερίσματος, σε συνδυασμό με το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών συνολικού ύψους άνω των €20 εκατ. το 2024, υπογραμμίζει τη συνεχή και υψηλή εστίαση της εταιρίας στις αποδόσεις προς τους μετόχους.


[1] Η αρχή αξιολόγησης της διπλής διάστασης των ουσιωδών θεμάτων είναι μια μεθοδολογία που χρησιμοποιείται για την αξιολόγηση των σημαντικότερων θεμάτων βιωσιμότητας σε δύο επίπεδα: τον αντίκτυπο των δράσεων της εταιρίας στο περιβάλλον και την κοινωνία (impact materiality) και τον αντίκτυπο των θεμάτων βιωσιμότητας στα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρίας (financial materiality).

[2] Τα Κέρδη EBITDA, τα καθαρά Κέρδη μετά από φόρους και τα Κέρδη ανά μετοχή (EPS) παρουσιάζονται σε συγκρίσιμη βάση (Like–for–Like) μετά από αναπροσαρμογές για μη επαναλαμβανόμενα έξοδα.

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του «m» στο Youtube
Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του «m» στο Linkedin
Tags:ΟΜΙΛΟΣ ΤΙΤΑΝΤΙΤΑΝTITANESG

Σχετικά Άρθρασχετικά

ΟΔΙΚΕΣ

Όμιλος TITAN: Ολοκλήρωσε την εξαγορά της Keystone Cement στις ΗΠΑ

4 Μαΐου, 2026
ΟΔΙΚΕΣ

Ολοκλήρωσε την εξαγορά της Traçim Cement ο όμιλος ΤΙΤΑΝ

5 Μαρτίου, 2026
ΟΔΙΚΕΣ

ΤΙΤΑΝ: Ολοκλήρωσε την εξαγορά της Vracs De L’Estuaire στη Γαλλία

2 Φεβρουαρίου, 2026
ΟΔΙΚΕΣ

ΤΙΤΑΝ: Ολοκλήρωση η διάθεση ομολογιών συνολικής ονομαστικής αξίας 350 εκατ. λήξης 2031

29 Ιανουαρίου, 2026
ΟΔΙΚΕΣ

Όμιλος ΤΙΤΑΝ: Συναντήσεις με επενδυτές για ενδεχόμενη προσφορά ομολογιών 350 εκατ. ευρώ

26 Ιανουαρίου, 2026
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Το Ίδρυμα Ευγενίδου στηρίζει τη συνεργασία ΕΜΠ – MIT Open Learning

15 Ιανουαρίου, 2026
Επόμενο άρθρο

TÜV HELLAS (TÜV NORD): Πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης για χειριστές περονοφόρων ανυψωτικών

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Έχω διαβάσεις και αποδέχομαι τους όρους χρήσης.

  • Δημοφιλή
  • Σχόλια
  • Τελευταία

Ενισχύεται η παρουσία Κινέζων στο ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο: Μνημόνιο Συνεργασίας της GFR Hellas με την Neptune Logistics Group

28 Μαΐου, 2026

H Hellenic Train και η Damco Energy ίδρυσαν την εταιρεία που θα διαχειριστεί το Θριάσιο ΙΙ: Την FxD Logistics

31 Μαΐου, 2026

Οι Ρουμάνοι της GFR Hellas εξετάζουν είσοδο στις σιδηροδρομικές επιβατικές μεταφορές

28 Μαΐου, 2026

Μερική αποδοχή ένστασης της ΜΕΤΚΑ για το έργο αναβάθμισης του Προαστιακού Δυτικής Αττικής

1 Ιουνίου, 2026

Έκτακτη χρηματοδότηση 18 εκατ. ευρώ στους Σιδηροδρόμους Ελλάδος για την αναβάθμιση του δικτύου

2 Ιουνίου, 2026

Η ανακοίνωση της ΟΣΥΠΑ για την απώλεια του πρώην διοικητή της ΥΠΑ, Γ. Δριτσάκου

27 Μαΐου, 2026

Καθορίστηκαν τα δίκτυα αστικών και υπεραστικών οδικών μεταφορών στην Ήπειρο

29 Μαΐου, 2026

Απορρίφθηκε ένσταση της ΑΚΤΩΡ για τον τρόπο καταβολής αποζημίωσης στον οδικό άξονα Λευκάδας

1 Ιουνίου, 2026

Επαναλειτουργεί η σιδηροδρομική γραμμή Φλώρινα – Θεσ/νίκη. Σήμερα νέο δοκιμαστικό δρομολόγιο, παρουσία του αν. υπουργού Μεταφορών Κ. Κυρανάκη

2

Αλλαγές στην οργανωτική δομή των ΕΛΤΑ που αφορούν τη διανομή και τις ταχυμεταφορές

2

ΠΟΕΙΑΤΑ: Επιστολή στον πρωθυπουργό για τα προβλήματα του κλάδου, προειδοποιεί για «θερμό καλοκαίρι»

2
KASTELLI AIRPORT, TERNA, 22OCT2025

«Κλείδωσε» η ημερομηνία για την εμπορική λειτουργία του νέου αεροδρομίου στο Ηράκλειο Κρήτης (Καστέλλι): Νοέμβριος 2028

1

Η Ryanair (που «έρχεται και φεύγει») είναι ο 2ος μεγαλύτερος «πελάτης» της Fraport Greece και 3ος του ΔΑΑ

1

Πως σχολιάζει η Fraport Greece το κλείσιμο της βάσης της Ryanair στη Θεσσαλονίκη

1

«Λίφτινγκ» στα ηλεκτρικά ρολόγια των σιδηροδρομικών σταθμών της Βορείου Ελλάδας

1

Οι Ρουμάνοι της GFR Hellas εξετάζουν είσοδο στις σιδηροδρομικές επιβατικές μεταφορές

1

Ελληνική Αεροπορική Ένωση: Διαδικτυακή συζήτηση για τις αερομεταφορές και την κλιματική αλλαγή στις 10/6

3 Ιουνίου, 2026

Ολυμπία Οδός και Ι.Ο.ΑΣ. καλούν τους οδηγούς για ένα Pit Stop Οδικής Ασφαλείας

3 Ιουνίου, 2026

Αλ. Μεϊκόπουλος: Ο ελληνικός σιδηρόδρομος λειτουργεί πλέον στα όρια των αντοχών του

3 Ιουνίου, 2026
MSC Musica

Προβληματισμός από Σ.Ε.Ο.Ο.Κυκλάδων για τη διαχείριση των ροών κρουαζιέρας στη Σαντορίνη

3 Ιουνίου, 2026

Emirates: Open Days για πλήρωμα καμπίνας σε Αθήνα (23/6) και Θεσσαλονίκη (25/6)

3 Ιουνίου, 2026

Αίτηση πτώχευσης από τη Ziegler Βελγίου, σε Transuniverse και Van Moer βασικά assets

3 Ιουνίου, 2026

ΒΕΘ: Ζητά να μπει “φρένο” στις υπέρογκες αυξήσεις στα δημοτικά τέλη

3 Ιουνίου, 2026

Santander: Στα 58 ευρώ η τιμή – στόχος για τη μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

3 Ιουνίου, 2026

Metaforespress

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία

Δείτε Ακόμη

  • Υπόγειος
  • Οικονομία
  • Γνώμη
  • (Ταχο)γράφος
  • Videos

Εγγραφή Νewsletter



    Social Media

    Ακολουθήστε το metaforespress.gr στο google news

    Powered by iservices logo

    Metaforespress

    Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε τη βέλτιστη εμπειρία πλοήγησης στον ιστότοπό μας.

    Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποιήσετε στις ρυθμίσεις.

    No Result
    Προβολή όλων
    • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΜΜΜ
    • ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ
    • ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ
    • ΟΔΙΚΕΣ
    • LOGISTICS
    • ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ
    • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
    • ΥΠΟΓΕΙΟΣ

    © metaforespress.gr

    Επισκόπηση απορρήτου
    Metaforespress

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.

    Necessary

    Το αυστηρώς απαραίτητο cookie θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένο ανά πάσα στιγμή, ώστε να μπορέσουμε να αποθηκεύσουμε τις προτιμήσεις σας για ρυθμίσεις cookie.

    Στατιστικά

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Google Analytics για τη συλλογή ανώνυμων πληροφοριών, όπως τον αριθμό επισκεπτών στον ιστότοπο και τις πιο δημοφιλείς σελίδες.

    Η διατήρηση αυτού του cookie μας επιτρέπει να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας.