Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου, 2026
Ειδήσεις και νέα για τις επιβατικές και εμπορευματικές μεταφορές
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    ΝΑΥΤΙΛΙΑ

    Ξεκίνησε η τοποθέτηση 65 προσκρουστήρων στο νέο λιμάνι της Μυκόνου

    18 Σεπτεμβρίου, 2026
    ΝΑΥΤΙΛΙΑ

    Εντυπωσιακή άνοδο διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων πέτυχε η PCT (προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του Πειραιά) τον Αύγουστο: +18%

    18 Σεπτεμβρίου, 2026
    INTERNATIONAL

    Turkish buyer for Croatian shipyard Uljanik in Pula

    18 Σεπτεμβρίου, 2026
    MMM

    Κλείνουν οι σταθμοί Κορυδαλλός και Μανιάτικα του Μετρό την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου από τις 15.30

    18 Σεπτεμβρίου, 2026
    Δημήτρης Πάτσιος, Γενικός Διευθυντής ΣΕΑΑ
    ΟΔΙΚΕΣ

    Ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΑΑ, Δημήτρης Πάτσιος στο 9ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών ITC 2026

    18 Σεπτεμβρίου, 2026
    MMM

    Νέα παράταση στους διαγωνισμούς για την απελευθέρωση των ΚΤΕΛ σε 3 Περιφέρειες (Δ. Ελλάδα, Αν. Μακεδονία – Θράκη, Πελοπόννησο)

    18 Σεπτεμβρίου, 2026

  • ΜΜΜ
  • ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ
  • ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ
  • ΟΔΙΚΕΣ
  • LOGISTICS
  • ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
No Result
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    ΝΑΥΤΙΛΙΑ

    Ξεκίνησε η τοποθέτηση 65 προσκρουστήρων στο νέο λιμάνι της Μυκόνου

    18 Σεπτεμβρίου, 2026
    ΝΑΥΤΙΛΙΑ

    Εντυπωσιακή άνοδο διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων πέτυχε η PCT (προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του Πειραιά) τον Αύγουστο: +18%

    18 Σεπτεμβρίου, 2026
    INTERNATIONAL

    Turkish buyer for Croatian shipyard Uljanik in Pula

    18 Σεπτεμβρίου, 2026
    MMM

    Κλείνουν οι σταθμοί Κορυδαλλός και Μανιάτικα του Μετρό την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου από τις 15.30

    18 Σεπτεμβρίου, 2026
    Δημήτρης Πάτσιος, Γενικός Διευθυντής ΣΕΑΑ
    ΟΔΙΚΕΣ

    Ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΑΑ, Δημήτρης Πάτσιος στο 9ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών ITC 2026

    18 Σεπτεμβρίου, 2026
    MMM

    Νέα παράταση στους διαγωνισμούς για την απελευθέρωση των ΚΤΕΛ σε 3 Περιφέρειες (Δ. Ελλάδα, Αν. Μακεδονία – Θράκη, Πελοπόννησο)

    18 Σεπτεμβρίου, 2026

  • ΜΜΜ
  • ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ
  • ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ
  • ΟΔΙΚΕΣ
  • LOGISTICS
  • ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
No Result
Προβολή όλων
Ειδήσεις και νέα για τις επιβατικές και εμπορευματικές μεταφορές
No Result
Προβολή όλων

Η Wolt συνεργάζεται με το ETSC για ασφαλέστερους δρόμους στις ευρωπαϊκές πόλεις

vvegiazi by vvegiazi
17 Σεπτεμβρίου, 2026
στο ΟΔΙΚΕΣ
0
Share on FacebookShare on Twitter
Εκτύπωση άρθρου

Μια νέα, πανευρωπαϊκή συνεργασία με το European Transport Safety Council (ETSC) ανακοίνωσε  η Wolt, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, που πραγματοποιείται από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου.

Η συνεργασία, διάρκειας ενός έτους, θα εστιάσει στον τρόπο με τον οποίο οι αστικές υποδομές επηρεάζουν την ασφάλεια πεζών, ποδηλατών και οδηγών δικύκλων στις ευρωπαϊκές πόλεις, συμπεριλαμβανομένων των διανομέων που κινούνται καθημερινά σε αυτές.

Η συνεργασία πραγματοποιείται σε μια περίοδο κατά την οποία η πρόοδος στην οδική ασφάλεια στην Ευρώπη παραμένει αργή.

Σύμφωνα με τον τελευταίο Road Safety Performance Index του ETSC, η Ευρώπη βρίσκεται σήμερα σε τροχιά επίτευξης μόλις του μισού της απαιτούμενης μείωσης των θανάτων από τροχαία για την επίτευξη του ευρωπαϊκού στόχου για το 2030. Σε αυτό το πλαίσιο, ο σχεδιασμός των αστικών υποδομών και η δημιουργία ασφαλέστερων συνθηκών για όσους χρησιμοποιούν καθημερινά τους δρόμους αποκτούν ιδιαίτερη σημασία.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, το ETSC θα εκπονήσει ειδική μελέτη πολιτικής για ασφαλέστερες αστικές υποδομές, εξετάζοντας, με βάση διαθέσιμα επιστημονικά δεδομένα, ζητήματα όπως ο σχεδιασμός των διασταυρώσεων, οι διαχωρισμένες υποδομές για ποδήλατα και η διαχείριση της ταχύτητας στις πόλεις, διατηρώντας πλήρη ανεξαρτησία ως προς τη σύνταξη και τα συμπεράσματα της μελέτης.

Τα αποτελέσματα της μελέτης θα παρουσιαστούν μέσα από ένα πανευρωπαϊκό webinar και ένα δια ζώσης συνέδριο, φέρνοντας στο ίδιο τραπέζι εκπροσώπους θεσμικών φορέων, τοπικών αρχών και ειδικών σε θέματα οδικής ασφάλειας, με στόχο να συζητηθούν τα ευρήματα και οι τρόποι με τους οποίους αυτά μπορούν να αξιοποιηθούν για ασφαλέστερες αστικές μετακινήσεις.

Παράλληλα, η Wolt και το ETSC θα διερευνήσουν πώς η εμπειρία των ίδιων των διανομέων μπορεί να συμβάλει στη διεύρυνση της διαθέσιμης γνώσης γύρω από την ασφάλεια των αστικών μετακινήσεων. Η συγκεκριμένη πτυχή της συνεργασίας βρίσκεται σε αρχικό στάδιο και θα εξελιχθεί τους επόμενους μήνες.

Ο Samuel Laurinkari, vice president και head of International Public Policy της Wolt, δήλωσε: «Οι διανομείς βρίσκονται καθημερινά στους δρόμους και η ποιότητα των υποδομών επηρεάζει άμεσα την καθημερινή τους εμπειρία. Θέλουμε η συζήτηση για ασφαλέστερο σχεδιασμό των δρόμων να βασίζεται σε πραγματικά δεδομένα. Γι’ αυτό συνεργαζόμαστε με το ETSC και φιλοδοξούμε, καθώς εξελίσσεται το έργο, να βρούμε τρόπους ώστε όσα βλέπουν και βιώνουν καθημερινά οι συνεργαζόμενοι διανομείς να μπορούν να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια».

Το «Moving the City, Responsibly» στην Ελλάδα

Η νέα συνεργασία με το ETSC έρχεται λίγους μήνες μετά την παρουσίαση στην Ελλάδα της πρωτοβουλίας υπεύθυνης μετακίνησης «Moving the City, Responsibly» που έχει αναπτύξει η Wolt.

Η πρωτοβουλία υλοποιείται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», υπό την αιγίδα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και με την υποστήριξη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA), με στόχο να συμβάλει στη διαμόρφωση μιας νέας κουλτούρας υπεύθυνης μετακίνησης στις ελληνικές πόλεις.

Αφετηρία της αποτέλεσε ποιοτική και ποσοτική έρευνα, με τη συμμετοχή 980 συνεργαζόμενων διανομέων, καθώς και συνεργαζόμενων επιχειρήσεων και πολιτών. Με βάση τα ευρήματα της έρευνας αναπτύχθηκε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ενημέρωσης και κατάρτισης για τους περισσότερους από 17.000 συνεργαζόμενους διανομείς της Wolt στην Ελλάδα, το οποίο ενσωματώνεται και στη διαδικασία onboarding των νέων συνεργατών.

Το πρόγραμμα πλαισιώνεται από ειδική Ψηφιακή Πλατφόρμα Ενημέρωσης και Κατάρτισης, δράσεις για συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, εταιρείες διαχείρισης στόλου, ομάδες υποστήριξης και εκπροσώπους διανομέων, καθώς και έναν αναβαθμισμένο μηχανισμό αναφοράς και διαχείρισης περιστατικών που αφορούν όχι μόνο την οδική ασφάλεια, αλλά και ζητήματα βίας, παρενόχλησης και ρατσιστικής συμπεριφοράς.

Παράλληλα, σημαντικό μέρος της πρωτοβουλίας απευθύνεται στο ευρύ κοινό, ενώ σε συνεργασία με το ΙΟΑΣ θα πραγματοποιηθούν βιωματικές δράσεις σε περισσότερα από 12 σχολεία της περιφέρειας, με τη συμμετοχή περισσότερων από 600 μαθητών.

«Όσο μεγαλώνει το αποτύπωμά μας στις πόλεις, τόσο μεγαλώνει και η ευθύνη μας απέναντί τους. Αυτή ήταν και η λογική πίσω από το Moving the City, Responsibly που ξεκινήσαμε στην Ελλάδα. Για εμάς, υπεύθυνη μετακίνηση δεν είναι μόνο το πώς οδηγούμε, αλλά το πώς κινούμαστε και συνυπάρχουμε καθημερινά στην πόλη. Η συνεργασία με το ETSC ανοίγει τώρα αυτή τη συζήτηση και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, βάζοντας στο επίκεντρο και κάτι εξίσου σημαντικό: το πώς σχεδιάζουμε τις ίδιες τις πόλεις και τις υποδομές τους.», δήλωσε ο Άκης Σταμούλης, επικεφαλής Επικοινωνίας και Εταιρικών Υποθέσεων της Wolt για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Κεντρική Ασία.

Η συνεργασία με το ETSC έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά πρωτοβουλιών που υλοποιεί η Wolt σε ευρωπαϊκές αγορές στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας. Μεταξύ άλλων, στη Γερμανία συνεργάζεται με τη DEKRA για τη δημιουργία προγράμματος e-learning και δράσεων για συνεργαζόμενους διανομείς, στην Τσεχία υλοποιεί δράσεις με τον οργανισμό Dám respekt, στην Ουγγαρία έχει συνυπογράψει το Budapest Safety Charter, ενώ στη Ρουμανία συνεργάζεται με την ποδηλατική οργάνωση HaiCuBicla.

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του «m» στο Youtube
Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του «m» στο Linkedin
Tags:ETSCΑΣΦΑΛΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΟΔΙΚΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑWOLT

Σχετικά Άρθρασχετικά

ΟΔΙΚΕΣ

M. Χρυσοχοΐδης: Ο «ΚΟΜΒΟΣ» θα δίνει λύσεις σε πραγματικό χρόνο για το κυκλοφοριακό στην Αττική

1 Σεπτεμβρίου, 2026
ΟΔΙΚΕΣ

Γ. Κώτσηρας: Κατά 50% μειώθηκαν τα θύματα από τροχαία τον Αύγουστο

1 Σεπτεμβρίου, 2026
ΟΔΙΚΕΣ

«Πρεμιέρα» για την «ΚΟΜΒΟΣ» της ΕΛ.ΑΣ: Με drones, κάμερες, AI η διαχείριση της κυκλοφορίας

1 Σεπτεμβρίου, 2026
ΟΔΙΚΕΣ

Καθορίστηκε η οργάνωση και ο τρόπος λειτουργίας της νέας Οδικής Υπηρεσίας Συστημάτων Εποπτείας και Ασφάλειας (ΟΔ.Υ.Σ.Ε.ΑΣ.)

7 Αυγούστου, 2026
ΟΔΙΚΕΣ

Τεχνητή Νοημοσύνη, έξυπνες κάμερες και έργα υποδομής στη «μάχη» κατά των τροχαίων ατυχημάτων

30 Ιουλίου, 2026
MMM

Κυρ. Μητσοτάκης: Πιο αυστηρό πλαίσιο για όσους χρησιμοποιούν ηλεκτρικά πατίνια

23 Ιουλίου, 2026
Επόμενο άρθρο

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ σε αναλυτές: Οι σχεδιαζόμενες παρεμβάσεις στις οδικές υποδομές της Αττικής καθίστανται ολοένα και πιο αναγκαίες

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Έχω διαβάσεις και αποδέχομαι τους όρους χρήσης.

  • Δημοφιλή
  • Σχόλια
  • Τελευταία

Οι ιδιοκτήτες ταξί της Αττικής (ΣΑΤΑ) ζητούν αύξηση των κομίστρων (στα 5 ευρώ η ελάχιστη χρέωση) και παράταση της υποχρεωτικής ηλεκτροκίνησης

16 Σεπτεμβρίου, 2026

5 νέα αεροσκάφη A321 neo παρέλαβε η AEGEAN το πρώτο εξάμηνο του έτους. Η πλήρης διάρθρωση του στόλου

15 Σεπτεμβρίου, 2026

Συνεργασία Temu και Ρουμανικών Ταχυδρομείων (Posta Romana) για τη στήριξη των Ρουμάνων εμπόρων

14 Σεπτεμβρίου, 2026

«Γέμισε» αεροσκάφη της Γενικής Αεροπορίας το αεροδρόμιο Ιωαννίνων

14 Σεπτεμβρίου, 2026

Συμφωνήθηκαν αυξήσεις στα κόμιστρα των ταξί για τα αεροδρόμια Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Για «δικαίωση» μιλά το ΣΑΤΑ

16 Σεπτεμβρίου, 2026

Ολ. Κεφαλογιάννη: Στο Καστέλλι χτίζεται σήμερα η επόμενη μέρα της Κρήτης

12 Σεπτεμβρίου, 2026

Στην Kanaris Tours η προσωρινή εκτέλεση υπεραστικών δρομολογίων στη Χίο

16 Σεπτεμβρίου, 2026

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Εκτελεστικό Συμβούλιο της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας

16 Σεπτεμβρίου, 2026

Παρατάθηκαν την 1η Οκτωβρίου οι προσφορές για την απελευθέρωση των ΚΤΕΛ στο Νότιο Αιγαίο

2

Εκτός λειτουργίας το σύστημα τηλεματικής του ΟΑΣΑ

1

Νέος συγκοινωνιακός σχεδιασμός στον ΟΣΕΘ από τη λειτουργία του Μετρό Καλαμαριάς

1

Το αεροδρόμιο «Λυδία» της Egnatia Aviation ανοίγει τις πύλες του: Εγκαίνια την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου, τριήμερες οι εκδηλώσεις

1

Το «πράσινο φως» από το Συμβούλιο της ΕΕ στη μεταρρύθμιση των τελωνείων και η επίδραση στο ηλεκτρονικό εμπόριο

1

5 νέα αεροσκάφη A321 neo παρέλαβε η AEGEAN το πρώτο εξάμηνο του έτους. Η πλήρης διάρθρωση του στόλου

1

Κατά 1,8% αυξήθηκε η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του Πειραιά τον Ιούλιο. Στο -2,2% στο 7μηνο

1

Ο καθηγητής Ευάγγελος Σαμπράκος νέο μέλος του Δ.Σ. των Σιδηροδρόμων Ελλάδος

0

Ξεκίνησε η τοποθέτηση 65 προσκρουστήρων στο νέο λιμάνι της Μυκόνου

18 Σεπτεμβρίου, 2026

Εντυπωσιακή άνοδο διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων πέτυχε η PCT (προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του Πειραιά) τον Αύγουστο: +18%

18 Σεπτεμβρίου, 2026

Turkish buyer for Croatian shipyard Uljanik in Pula

18 Σεπτεμβρίου, 2026

Κλείνουν οι σταθμοί Κορυδαλλός και Μανιάτικα του Μετρό την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου από τις 15.30

18 Σεπτεμβρίου, 2026
Δημήτρης Πάτσιος, Γενικός Διευθυντής ΣΕΑΑ

Ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΑΑ, Δημήτρης Πάτσιος στο 9ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών ITC 2026

18 Σεπτεμβρίου, 2026

Νέα παράταση στους διαγωνισμούς για την απελευθέρωση των ΚΤΕΛ σε 3 Περιφέρειες (Δ. Ελλάδα, Αν. Μακεδονία – Θράκη, Πελοπόννησο)

18 Σεπτεμβρίου, 2026

Προσωρινά κλειστός ο σταθμός «Αγία Σοφία» του Μετρό Θεσσαλονίκης

18 Σεπτεμβρίου, 2026

Ο Οργανισμός Λιμένος Πατρών ΑΕ: Από το Las Palmas στο… Las Patras

18 Σεπτεμβρίου, 2026

Metaforespress

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία

Δείτε Ακόμη

  • Υπόγειος
  • Οικονομία
  • Γνώμη
  • (Ταχο)γράφος
  • Videos

Εγγραφή Νewsletter



    Social Media

    Ακολουθήστε το metaforespress.gr στο google news

    Powered by iservices logo

    Metaforespress imunify-bot-check

    Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε τη βέλτιστη εμπειρία πλοήγησης στον ιστότοπό μας.

    Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποιήσετε στις ρυθμίσεις.

    No Result
    Προβολή όλων
    • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΜΜΜ
    • ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ
    • ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ
    • ΟΔΙΚΕΣ
    • LOGISTICS
    • ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ
    • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
    • ΥΠΟΓΕΙΟΣ

    © metaforespress.gr

    Επισκόπηση απορρήτου
    Metaforespress

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.

    Necessary

    Το αυστηρώς απαραίτητο cookie θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένο ανά πάσα στιγμή, ώστε να μπορέσουμε να αποθηκεύσουμε τις προτιμήσεις σας για ρυθμίσεις cookie.

    Στατιστικά

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Google Analytics για τη συλλογή ανώνυμων πληροφοριών, όπως τον αριθμό επισκεπτών στον ιστότοπο και τις πιο δημοφιλείς σελίδες.

    Η διατήρηση αυτού του cookie μας επιτρέπει να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας.