ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙH παγκόσμια αγορά αυτοκινήτου, λόγω Covid 19, έχει σπάσει σε τρία τμήματα: Κίνα, ΗΠΑ, Ευρώπη

H παγκόσμια αγορά αυτοκινήτου, λόγω Covid 19, έχει σπάσει σε τρία τμήματα: Κίνα, ΗΠΑ, Ευρώπη

H παγκόσμια αγορά αυτοκινήτου έχει σπάσει στα τρία, γεγονός που δυσχεραίνει την προσπάθεια των κύριων εταιρειών να ανακάμψουν από τη βαθύτερη κρίση εδώ και χρόνια.

Όπως επισημαίνει σε ανάλυσή της η Wall Streett Journal, ενώ μετά την καραντίνα οι πωλήσεις στην Κίνα δείχνουν σημάδια ανάκαμψης, συνεχίζουν να υποχωρούν στις ΗΠΑ. Όσο για την Ευρώπη εξελίσσεται στην πιο αδύναμη αγορά για την αυτοκινητοβιομηχανία.

Οι εξελίξεις αυτές έχουν άμεσο αντίκτυπο και στην κεφαλαιοποίηση των εταιρειών. Οι μετοχές των General Motors, Ford και Fiat Chrysler καταγράφουν απώλειες της τάξης του 30% από τις αρχές του έτους. Η αθροιστική χρηματιστηριακή αξία τους σήμερα ισοδυναμεί με μόλις το 1/3 της Tesla, πρωτοπόρου εταιρείας στην ηλεκτροκίνηση.

Ενώ η επίμονα αδύναμη ζήτηση στη Δύση και ειδικά στην Ευρώπη «σφυροκοπεί» τις παραδοσιακές δυνάμεις του χώρου, νέες εταιρείες, όπως η Tesla με ισχυρή παρουσία στην Κίνα επωφελούνται από την ανάκαμψη της συγκεκριμένης αγοράς. Η αξία της Tesla έχει τριπλασιαστεί φέτος.

Όπως σημειώνει η WSJ, τον νέο χάρτη που διαμορφώνεται αντανακλούν πολύ καλά τα στοιχεία των πωλήσεων της γερμανικής BMW.

Πούλησε 212.617 αυτοκίνητα το δεύτερο τρίμηνο στην Κίνα, δηλαδή 17% περισσότερα σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα. Αντίθετα, οι πωλήσεις έκαναν βουτιά 40% στις ΗΠΑ και 46% στην Ευρώπη στο ίδιο διάστημα.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο