ΑρχικήΥΠΟΓΕΙΟΣΑθάνατη Ελλάδα. Δυο φορές, σε 1 εβδομάδα, εγκαινιάστηκε το αεροδρόμιο της Πάρου

Αθάνατη Ελλάδα. Δυο φορές, σε 1 εβδομάδα, εγκαινιάστηκε το αεροδρόμιο της Πάρου

Δυο φορές εγκαινιάστηκε το αεροδρόμιο της Πάρου σε 1 εβδομάδα. Τα πρώτα εγκαίνια έγιναν την Δευτέρα 25 Ιουλίου, έχοντας «μπλε» πολιτική απόχρωση και τα δεύτερα, την Παρασκευή 29 Ιουλίου, έχοντας «ροζ» πολιτική απόχρωση.

Τη Δευτέρα, στην τελετή των εγκαινίων, παραβρέθηκε (μεταξύ άλλων) ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο δήμαρχος Πάρου Μάρκος Κωβαίος και ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννη Βρούτσης. Μάλιστα, ακούγεται ότι είχε προσκληθεί και ο αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στα επίσημα εγκαίνια, που διεξήχθησαν την Παρασκευή, συμμετείχε (μεταξύ άλλων) ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης και ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ «κονταροχτυπιούνται» για το ποιος ευθύνεται για την κατασκευή του νέου αεροδρομίου.

Ίσως αυτός που «ευθύνεται» να είναι ο πρώην υπουργός Μεταφορών (προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, αλλά και την Πάρο) Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος λίγο πριν εγκαταλείψει το υπουργείο, έλαβε την απόφαση για το νέο αεροδιάδρομο, εάν και… ξέχασε τον αεροσταθμό επιβατών.

Σε αυτό το σημείο συνασπίστηκαν οι τοπικοί φορείς και η Olympic Air (για τους δικούς του λόγους ο καθένας), με αποτέλεσμα την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του αεροσταθμού επιβατών και των συναφών έργων υποδομής.

Αυτό που αποδείχτηκε στην Πάρο είναι ότι, εάν συνεργαστούν αρμονικά κεντρική διοίκηση – τοπικοί φορείς – ιδιώτες, γίνονται ακόμα και «θαύματα», ανεξάρτητα από την “πατρότητά” τους.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο