ΑρχικήΥΠΟΓΕΙΟΣΤα αεροδρόμια αναδεικνύονται στο “βαρύ χαρτί” του ΤΑΙΠΕΔ

Τα αεροδρόμια αναδεικνύονται στο “βαρύ χαρτί” του ΤΑΙΠΕΔ

Τα αεροδρόμια αποδεικνύονται το «βαρύ χαρτί» του ΤΑΙΠΕΔ στις αποκρατικοποιήσεις.

Μετά τα 1,23 δις. ευρώ της Fraport Greece για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, η εταιρεία διαχείρισης και εκμετάλλευσης του «Ελ. Βενιζέλος» πρόκειται να καταβάλλει 1,1 δις. ευρώ για την ανανέωση της υφιστάμενης σύμβασης παραχώρησης κατά 20 έτη.

Ωστόσο, τα έσοδα του ΤΑΙΠΕΔ θα διευρυνθούν περαιτέρω από την πώληση του 30% του «Ελ. Βενιζέλος», το οποίο θα προκηρυχθεί το επόμενο διάστημα.

Στο ΤΑΙΠΕΔ εμφανίζονται βέβαιοι ότι το 30% του «Ελ. Βενιζέλος» θα προσελκύσει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον και υψηλό τίμημα, εξαιτίας της υψηλής κερδοφορίας του αεροδρομίου.

«Με τον ίδιο ρυθμό και με ένα ευρύ φάσμα περιουσιακών στοιχείων, θα συνεχίσουμε το πρόγραμμα ανάπτυξης περιουσιακών στοιχείων και το 2019. Ενδεικτικά αναφέρω την πώληση του 30% του ΔΑΑ «Ελ. Βενιζέλος».

Η απόδοση του αεροδρομίου μάς κάνει αισιόδοξους ότι η επερχόμενη διαδικασία υποβολής προσφορών, η οποία προγραμματίζεται να ξεκινήσει στις αρχές του επόμενου έτους, θα προσελκύσει ευρύ επενδυτικό ενδιαφέρον. Μετά την αναμενόμενη επιτυχή ολοκλήρωση της επέκτασης της τρέχουσας σύμβασης παραχώρησης είναι ασφαλές να πούμε ότι τα συνολικά έσοδα από την ανάπτυξη του ΔΑΑ θα είναι ρεκόρ στην ιστορία του ταμείου», επισήμανε, σε άρθρο του στο «Βήμα της Κυριακής», ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Άρης Ξενόφος.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο