Τετάρτη, 15 Ιουλίου, 2026
Ειδήσεις και νέα για τις επιβατικές και εμπορευματικές μεταφορές
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ

    Αντιδρά η ΠΕΠΕ στην απόφαση της Hellenic Train να θέσει σε αργία τους μηχανοδηγούς της εμπορικής αμαξοστοιχίας 63502

    15 Ιουλίου, 2026
    ΟΔΙΚΕΣ

    Αυτοψία στο εργοτάξιο κατασκευής της Παράκαμψης Χαλκίδας πραγματοποίησε ο υπουργός Υποδομών

    15 Ιουλίου, 2026
    ΝΑΥΤΙΛΙΑ

    Συνάντηση προέδρου του ΕΕΣΥΜ Π. Φραντζέσκου με τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου Φ. Μάγγο. Στο επίκεντρο το Μεταφορικό Ισοδύναμο

    15 Ιουλίου, 2026
    ΝΑΥΤΙΛΙΑ

    Αυξήθηκε κατά 1,8% η δύναμη του ελληνικού εμπορικού στόλου τον περασμένο Μάιο

    15 Ιουλίου, 2026
    ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ

    Κοινή παρέμβαση τουριστικών φορέων της Ηπείρου στον πρωθυπουργό για τα υδροπλάνα

    15 Ιουλίου, 2026
    ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ

    Celestyal: Επενδύει σε δράσεις βιωσιμότητας, εκπαίδευσης και κοινωνικής προσφοράς

    15 Ιουλίου, 2026

  • ΜΜΜ
  • ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ
  • ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ
  • ΟΔΙΚΕΣ
  • LOGISTICS
  • ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
No Result
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ

    Αντιδρά η ΠΕΠΕ στην απόφαση της Hellenic Train να θέσει σε αργία τους μηχανοδηγούς της εμπορικής αμαξοστοιχίας 63502

    15 Ιουλίου, 2026
    ΟΔΙΚΕΣ

    Αυτοψία στο εργοτάξιο κατασκευής της Παράκαμψης Χαλκίδας πραγματοποίησε ο υπουργός Υποδομών

    15 Ιουλίου, 2026
    ΝΑΥΤΙΛΙΑ

    Συνάντηση προέδρου του ΕΕΣΥΜ Π. Φραντζέσκου με τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου Φ. Μάγγο. Στο επίκεντρο το Μεταφορικό Ισοδύναμο

    15 Ιουλίου, 2026
    ΝΑΥΤΙΛΙΑ

    Αυξήθηκε κατά 1,8% η δύναμη του ελληνικού εμπορικού στόλου τον περασμένο Μάιο

    15 Ιουλίου, 2026
    ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ

    Κοινή παρέμβαση τουριστικών φορέων της Ηπείρου στον πρωθυπουργό για τα υδροπλάνα

    15 Ιουλίου, 2026
    ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ

    Celestyal: Επενδύει σε δράσεις βιωσιμότητας, εκπαίδευσης και κοινωνικής προσφοράς

    15 Ιουλίου, 2026

  • ΜΜΜ
  • ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ
  • ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ
  • ΟΔΙΚΕΣ
  • LOGISTICS
  • ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
No Result
Προβολή όλων
Ειδήσεις και νέα για τις επιβατικές και εμπορευματικές μεταφορές
No Result
Προβολή όλων

Η τελευταία ομιλία του Κ. Κυρανάκη στο υπουργείο Μεταφορών και η «αποκρυπτογράφησή» της

ffotinos by ffotinos
15 Ιουνίου, 2026
στο ΥΠΟΓΕΙΟΣ
0
Share on FacebookShare on Twitter
Εκτύπωση άρθρου

Την τελευταία ομιλία του ως αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών έδωσε την περασμένη Παρασκευή ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο οποίος «αναβαθμίστηκε πολιτικά», καθότι ανέλαβε καθήκοντα νέου γραμματέα της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ.

Προτού σχολιάσουμε τα βασικά σημεία της ομιλίας του, έχουμε – στο αμιγώς πολιτικό πεδίο – να σημειώσουμε τα ακόλουθα:

Και πριν γίνει γραμματέας της ΝΔ, πόσω μάλλον τώρα, διατηρεί βλέψεις για «κάτι πιο μεγάλο».

Η θητεία του στο υπουργείο Μεταφορών, ένα εξαιρετικά δύσκολο – πολιτικά και επιχειρησιακά – υπουργείο, είναι σίγουρο ότι του προσέφερε «γνώσεις και εμπειρία».

Η σχέση του με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρίστο Δήμα πέρασε, ανά περιόδους, από «διακυμάνσεις».

Από την ομιλία του, έχουμε να τονίσουμε τα ακόλουθα:

Ο κ. Κυρανάκης, για ακόμη μια φορά, υποστήριξε ότι, έως τα τέλη Αυγούστου, θα έχουν ολοκληρωθεί κατασκευαστικά και λειτουργικά, στο 100%, τα σιδηροδρομικά έργα του Daniel.

Αρκετοί εγείρουν αμφιβολίες γι’ αυτό, μένει να διαπιστωθεί.

Χαρακτήρισε «απαιτητική, αλλά πάντα με ευθύτητα» τη συνεργασία με την (ιταλική) Hellenic Train.

Πράγματι, η αναβάθμιση της ταξιδιωτικής εμπειρίας και της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών από τη HT αποτελεί το μεγαλύτερο «στοίχημα» που οφείλει να κερδίσει το υπουργείο Μεταφορών, σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση των σιδηροδρομικών έργων και τη βέλτιστη συντήρησή τους.

Ευχαρίστησε τη διοίκηση της ΡΑΣ, την κα Γεωργία Αϋφαντοπούλου και τη διοίκηση του ΕΟΔΑΣΑΑΜ, την κα Σοφία Σωτηροπούλου, κάνοντας λόγο για «δυνατές γυναίκες που ανέλαβαν τα καθήκοντά τους σε μία πολύ δύσκολη εποχή, που ελάχιστοι άνθρωποι θα ήθελαν να αναλάβουν αυτή τη θέση και αυτή την ευθύνη», τονίζοντας ότι είναι «η πρώτη φορά που, μετά από πάρα πολλά χρόνια, που ο ΟΣΕ, η Hellenic Train, η ΡΑΣ, ο ΕΟΔΑΣΑΑΜ και το Υπουργείο μπόρεσαν να συνεργαστούν τόσο καλά».

Βελτίωση υπάρχει στη μεταξύ τους επικοινωνία, ωστόσο αρκετά σημαντικά θέματα εξακολουθούν να είναι ανοιχτά.

Ευχαρίστησε τον προκάτοχό του, τον Χρήστο Σταϊκούρα για το Action Plan του σιδηροδρόμου, σημειώνοντας ότι «το Action Plan, το οποίο είχε ξεκινήσει ο προκάτοχός μου, ο Χρήστος Σταϊκούρας, σωστά είχε συμφωνήσει με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έχει πλέον ολοκληρωθεί κατά 98%.

Μένει μόνο μια εκκρεμότητα, διότι υπογράψαμε χθες και την υπουργική απόφαση για τον νέο Κανονισμό Κίνησης, που ήταν η τελευταία εκκρεμότητα.

Άρα, λοιπόν, η Ελλάδα, με τη σφραγίδα της Κομισιόν, σε λίγο καιρό, σε λίγες εβδομάδες, θα το συμφωνήσει ο νέος Υπουργός με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ότι βγαίνει από τη σιδηροδρομική εποπτεία, βγαίνει από το καθεστώς παραβίασης που είχε επιβάλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

Για τη σιδηροδρομική εποπτεία της Ελλάδας έχει μιλήσει και ο Επίτροπος Μεταφορών, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Στις συγκοινωνίες, ευχαρίστησε «τον Αντώνη Κεραστάρη του ΟΑΣΑ, που ήρθε και πραγματικά ταρακούνησε το σύστημα, επιτάχυνε. Αντώνη, πραγματικά έχεις κάνει εξαιρετικό έργο. Εγώ είμαι σίγουρος ότι ο ΟΑΣΑ παραμένει σε καλά χέρια».

Μάλιστα, ο κ. Κυρανάκης αναφέρθηκε και στον προκάτοχο του κ. Κεραστάση («θέλω να ευχαριστήσω και τον Γιώργο Σπηλιόπουλο, τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΑΣΑ, με τον οποίο συνεργαστήκαμε τους πρώτους μήνες και αυτός έκανε πολύ καλή δουλειά. Πολλά πράγματα βρήκαμε δουλεμένα και έτοιμα από αυτόν».

Επίσης, «τον Γιάννη Παπαχρήστου, τον Διευθύνοντα σύμβουλο του Υπερταμείου. Νομίζω ότι είχε μία συμβολή μεταξύ των προσώπων, που επέτρεψε να μπορέσουμε να κινηθούμε με αυτόν τον γρήγορο ρυθμό».

«Θέλω να ευχαριστήσω επίσης τον Θανάση Κοττταρά, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΣΤΑΣΥ, με τον οποίο περιοδεύσαμε σε όλες τις γραμμές και στις σήραγγες, βράδυ, όταν οι άνθρωποί σου και τα συνεργεία έκαναν το πολύ σημαντικό έργο αντικατάστασης της σιδηροτροχιάς πριν φτάσουν αυτές στο τέλος του κύκλου ζωής τους, προληπτικά. Δεν ξέρω πόσες φορές έχει γίνει αυτό στην Ελλάδα.

Θανάση, θέλω να σε ευχαριστήσω, διότι μαζί με τους εργαζόμενους πραγματικά το μετρό να αγαπάς το αντικείμενο και να το φροντίζεις μέρα και νύχτα. Οποιαδήποτε στιγμή κι αν σου ζητήθηκε, ήσουν εκεί παρών, πανταχού παρών και μαζί καταφέραμε πολλά», ανέφερε για τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΣΤΑΣΥ.

«Τον Στέφανο Αγιάσογλου, ο οποίος μαζί με τους οδηγούς και μαζί με την ομάδα διευθυντών σου, με τους οποίους βρισκόμασταν κάθε εβδομάδα μπορέσαμε επιτέλους να πυκνώσουμε δρομολόγια, να φέρουμε πίσω στο τιμόνι οδηγούς οι οποίοι έλειπαν, να πυκνώσουμε έτσι τη συχνότητα και να δώσουμε μία καλύτερη, πιο σύγχρονη, πιο καθαρή, πιο ποιοτική υπηρεσία στον κόσμο που περιμένει υπομονετικά στη στάση», σημείωσε για τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΟΣΥ.

Αναμφίβολα, οι αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας έχουν «θετικό αφήγημα», απόρροια των σημαντικών επενδύσεων που γίνονται σε αυτές, έπειτα από την αναβάθμιση της ιεραρχίας τους στον κυβερνητικό σχεδιασμό.

Στον σιδηρόδρομο και για τον νέο «ισχυρό άνδρα» του ΟΣΕ / Σιδηροδρόμων Ελλάδας, τον Χρήστο Παληό ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα κάτωθι:

«Χρήστο, απ’ όλους πραγματικά, ανέλαβες το πιο δύσκολο κομμάτι.

Η πιο δύσκολη στιγμή που διαχειριστήκαμε από τον Χρήστο Παληό ήταν οι συναντήσεις με γονείς θυμάτων.

Αυτές οι συναντήσεις δεν είδαν το φως της δημοσιότητας. Και το λέω πρώτη φορά.

Αυτές οι συζητήσεις ήταν πολύ δύσκολες.

Και σε αυτό το Υπουργείο, όλων μας καθήκον, αλλά κυρίως της ομάδας του Χρήστου Παληού, είναι να φροντίσουμε, μέρα και νύχτα, να μην ξαναγίνουν Τέμπη».

Η ανασυγκρότηση του ΟΣΕ, των Σιδηρόδρομων Ελλάδας σε – μεγάλο βαθμό – εξαρτάται από την αποφασιστικότητα του υπουργείου Μεταφορών.

Επίσης, η (όποια) ανάκτηση της αξιοπιστίας του επιβατικού κοινού προς τον σιδηρόδρομο είναι μια δύσκολη διαδικασία που θα κρατήσει αρκετό διάστημα.

Επίσης, ο κ. Κυρανάκης ευχαρίστησε τους «Παναγιώτη Μπαλωμένο, τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΓΑΙΑΟΣΕ, για τη δουλειά την οποία κάναμε σε ένα άλλο κομμάτι επίσης πολύ σημαντικό.

Τον Χρήστο Ταγγίρη τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΑΣΘ. Τα αποτελέσματα είναι προσωπική συμβολή του ιδίου.

Τον Αργύρη Κουζή και τη Βασιλική Τραούδα, που επανέλαβαν τα ηνία στον ΟΣΕΘ για να μπορέσουν, σε αυτή την επίσης απαιτητική συγκυρία, να ανταπεξέλθουν».

➡️Σημειώνεται ότι, επί Κωνσταντίνου Κυρανάκη, η παρούσα κυβέρνηση αποφάσισε το «σπάσιμο» του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, αναβαθμίζοντας τις Μεταφορές, συστήνοντας θέση αναπληρωτή υπουργού.

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του «m» στο Youtube
Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του «m» στο Linkedin
Tags:ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΥΡΑΝΑΚΗΣΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

Σχετικά Άρθρασχετικά

MMM

Γ. Κώτσηρας: Σε κυκλοφορία τίθενται 125 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία στην Αθήνα και 50 στη Θεσσαλονίκη

7 Ιουλίου, 2026
ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ

Την πρώτη του επίσκεψη στα γραφεία των Σιδηροδρόμων Ελλάδος πραγματοποίησε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών

25 Ιουνίου, 2026
MMM

Γιώργος Κώτσηρας: Διαρκής μέριμνα για ασφαλείς και αξιόπιστες μετακινήσεις με το Μετρό

22 Ιουνίου, 2026
MMM

Οι 4 άμεσες προτεραιότητες του νέου αναπληρωτή υπουργού Μεταφορών Γιώργου Κώτσηρα

21 Ιουνίου, 2026
MMM

Καθορίστηκαν οι αρμοδιότητες του νέου αναπληρωτή υπουργού Μεταφορών, Γιώργου Κώτσηρα. Το ΦΕΚ

19 Ιουνίου, 2026
MMM

Γ. Κώτσηρας: Στόχος οι σύγχρονες, ασφαλείς και αξιόπιστες μεταφορές για όλους

12 Ιουνίου, 2026
Επόμενο άρθρο

Παρουσία Κ. Γκιλφόιλ, Μ. Λάτση και Δ. Μελισσανίδη η δεξίωση του υπουργού Ναυτιλίας, Β. Κικίλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Έχω διαβάσεις και αποδέχομαι τους όρους χρήσης.

  • Δημοφιλή
  • Σχόλια
  • Τελευταία

Το «χρυσό συμβόλαιο» του Αεροδρομίου της Αθήνας και η σημασία του για τους 2 «μνηστήρες» (ΑΒΑΞ – ΜΕΤΚΑ, AKTOR)

10 Ιουλίου, 2026

Αποζημίωση έως 79,3 εκατ. ευρώ στον AKTOR για τον οδικό άξονα Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη

9 Ιουλίου, 2026

Στα 413 εκατ. ευρώ ο διαγωνισμός για την «απελευθέρωση» των αστικών και υπεραστικών ΚΤΕΛ στην Κεντρική Μακεδονία

14 Ιουλίου, 2026

Καθορίστηκε το δίκτυο των αστικών και περιαστικών ΚΤΕΛ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

13 Ιουλίου, 2026

Στα 81,5 εκατ. ευρώ ο διαγωνισμός για την «απελευθέρωση» των υπεραστικών ΚΤΕΛ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

15 Ιουλίου, 2026

Κίνδυνος “αφανισμού” της Γενικής Αεροπορίας από την παραχώρηση των 22 κρατικών περιφερειακών αεροδρομίων

14 Ιουλίου, 2026

Αλλαγές στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΥΠΑ

14 Ιουλίου, 2026

Εγκρίθηκε η ανάθεση μέρους του συγκοινωνιακού έργου του ΟΣΕΘ για το 2026

13 Ιουλίου, 2026

Μετατίθεται για τέλη Σεπτεμβρίου η πλήρης ολοκλήρωση της οδικής σύνδεσης Λευκάδας με Άκτιο και Δυτικό Άξονα

2

Σε αποκλεισμό του Βοτανικού / Ελαιώνα προχωρούν οι διαμεταφορείς τη Δευτέρα 6 Ιουλίου. Ζητούν λύσεις για το κυκλοφοριακό πρόβλημα

2

4,55 εκατ. ευρώ για τη συντήρηση σιδηροδρομικών συστημάτων στο τμήμα Ζευγολατιό – Αίγιο

2

«Η ανατροπή, της ανατροπής στο λιμάνι του Λαυρίου». Μένουν στον διαγωνισμό Μ. Ηλιόπουλος και Ισραηλινοί

2

Ως τις 12/8 οι προσφορές στον διαγωνισμό για την απελευθέρωση των ΚΤΕΛ στην Περιφέρεια Στ. Ελλάδας

2

Τα φαβορί για τη θέση του νέου διοικητή της ΥΠΑ. Γνωστοποιήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα από το ΑΣΕΠ

1

Ολοκληρώθηκαν οι δοκιμές για την πιστοποίηση των νέων συρμών Coradia Stream της Hellenic Train

1

Μερική αποδοχή ένστασης της ΜΕΤΚΑ για την παράκαμψη Χαλκίδας και Ψαχνών

1

Αντιδρά η ΠΕΠΕ στην απόφαση της Hellenic Train να θέσει σε αργία τους μηχανοδηγούς της εμπορικής αμαξοστοιχίας 63502

15 Ιουλίου, 2026

Αυτοψία στο εργοτάξιο κατασκευής της Παράκαμψης Χαλκίδας πραγματοποίησε ο υπουργός Υποδομών

15 Ιουλίου, 2026

Συνάντηση προέδρου του ΕΕΣΥΜ Π. Φραντζέσκου με τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου Φ. Μάγγο. Στο επίκεντρο το Μεταφορικό Ισοδύναμο

15 Ιουλίου, 2026

Αυξήθηκε κατά 1,8% η δύναμη του ελληνικού εμπορικού στόλου τον περασμένο Μάιο

15 Ιουλίου, 2026

Κοινή παρέμβαση τουριστικών φορέων της Ηπείρου στον πρωθυπουργό για τα υδροπλάνα

15 Ιουλίου, 2026

Celestyal: Επενδύει σε δράσεις βιωσιμότητας, εκπαίδευσης και κοινωνικής προσφοράς

15 Ιουλίου, 2026

ΕΚΤΕΡ: Εντάχθηκε στην 7η τάξη του Μητρώου Εργοληπτικών Επιχειρήσεων Δημοσίων Έργων

15 Ιουλίου, 2026

Νέο Jeep Compass e-Hybrid με 32.990 ευρώ και 8ετή εργοστασιακή εγγύηση

15 Ιουλίου, 2026

Metaforespress

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία

Δείτε Ακόμη

  • Υπόγειος
  • Οικονομία
  • Γνώμη
  • (Ταχο)γράφος
  • Videos

Εγγραφή Νewsletter



    Social Media

    Ακολουθήστε το metaforespress.gr στο google news

    Powered by iservices logo

    Metaforespress

    Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε τη βέλτιστη εμπειρία πλοήγησης στον ιστότοπό μας.

    Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποιήσετε στις ρυθμίσεις.

    No Result
    Προβολή όλων
    • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΜΜΜ
    • ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ
    • ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ
    • ΟΔΙΚΕΣ
    • LOGISTICS
    • ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ
    • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
    • ΥΠΟΓΕΙΟΣ

    © metaforespress.gr

    Επισκόπηση απορρήτου
    Metaforespress

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.

    Necessary

    Το αυστηρώς απαραίτητο cookie θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένο ανά πάσα στιγμή, ώστε να μπορέσουμε να αποθηκεύσουμε τις προτιμήσεις σας για ρυθμίσεις cookie.

    Στατιστικά

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Google Analytics για τη συλλογή ανώνυμων πληροφοριών, όπως τον αριθμό επισκεπτών στον ιστότοπο και τις πιο δημοφιλείς σελίδες.

    Η διατήρηση αυτού του cookie μας επιτρέπει να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας.