ΑρχικήLOGISTICSΙΟΒΕ: Αισθητή άνοδος στις χερσαίες μεταφορές, τον Απρίλιο, μετά από 5 μήνες υποχώρησης

ΙΟΒΕ: Αισθητή άνοδος στις χερσαίες μεταφορές, τον Απρίλιο, μετά από 5 μήνες υποχώρησης

Αισθητή άνοδος σημειώνεται στις επιχειρηματικές προσδοκίες στις χερσαίες μεταφορές, το μήνα Απρίλιο, μετά από ένα πεντάμηνο υποχώρησης, με το σχετικό δείκτη να διαμορφώνεται στις 79,3 (από 47,1) μονάδες, σε επίπεδο χαμηλότερο έναντι του αντίστοιχου περυσινού (87,6 μον.).

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΙΟΒΕ για την τρέχουσα δραστηριότητα κερδίζουν έδαφος (-21 από -64 μον. το ισοζύγιο), όπως και οι αντίστοιχες για την τρέχουσα ζήτηση (-23 από -65 μον. ο δείκτης), αλλά και οι προβλέψεις για τη βραχυπρόθεσμη εξέλιξή της (+30 από -1 μον. ο δείκτης).

Από τις υπόλοιπες μεταβλητές, θετικά κινούνται και οι προβλέψεις για την απασχόληση (+1 από -32 μον. το ισοζύγιο), ενώ στις τιμές η τάση υποδηλώνει σταθερότητα, την οποία και προβλέπουν καθολικά σχεδόν (από 63%) οι ερωτηθέντες.

Τέλος, αυξάνεται στο 26% (από 15%) το ποσοστό των επιχειρήσεων που δηλώνουν ανεμπόδιστη επιχειρηματική λειτουργία, ενώ από τις υπόλοιπες, το ¼ επισημαίνει την ανεπάρκεια κεφαλαίων κίνησης και το 29% την ανεπάρκεια ζήτησης ως βασικότερα εμπόδια.

Διαβάστε στο επισυναπτόμενο αρχείο το Μηνιαίο Δελτίο Ερευνών Οικονομικής Συγκυρίας «Απρίλιος 2016» του ΙΟΒΕ.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο