ΑρχικήLOGISTICSΚοινή χρήση των ερευνητικών τους υποδομών σε μεταφορές – logistics από ΙΜΕΤ και Texas Transportation Institute

Κοινή χρήση των ερευνητικών τους υποδομών σε μεταφορές – logistics από ΙΜΕΤ και Texas Transportation Institute

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν το ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ και το Texas A&M Transportation Institute, με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, την από κοινού έρευνα και την κοινή χρήση των ερευνητικών τους υποδομών στο χώρο των μεταφορών και των logistics.

Το μνημόνιο υπογράφηκε κατά την εναρκτήρια εκδήλωση του Competence Center for Business & Logistics Challenges, που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Τεχνολογικού Πάρκου Θεσσαλονίκης, για τη Δημιουργία του Διεθνούς Τεχνολογικού Κέντρου ThessINTEC στη Θεσσαλονίκη και αποτελεί ένα από τα 6 mega projects που θα αναπτυχθούν για την προώθηση της καινοτομίας, της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικότητας.

Εκ μέρους του ΙΜΕΤ υπέγραψε ο διευθυντής δρ. Ευάγγελος Μπεκιάρης και εκ μέρους του Texas A&M Transportation Institute ο διευθυντής Greg Winfree.

Ο δρ. Μπεκιάρης εξήρε τη συνεργασία, τονίζοντας «τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Texas A&M Transportation Institute γενικότερα στις ΗΠΑ, καθώς και τις σημαντικές δυνατότητες που προσφέρει η συγκεκριμένη συνεργασία».

Η συνεργασία, αφορά σε τομείς που σχετίζονται με αυτόματα οχήματα, τεχνολογίες “έξυπνων” πόλεων, connected automated vehicles, ευφυή συστήματα μεταφορών ITS και cooperative ITS, Big Data Analytics.

Την προετοιμασία της συνεργασίας και το συντονισμό της υλοποίησης του μνημονίου είχε από την πλευρά του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ η διευθύντρια Ερευνών Γεωργία Αϋφαντοπούλου.

Who is who

To Texas A&M Transportation Institute υπάγεται στο Πανεπιστήμιο του Texas, ενός από τα μεγαλύτερα Πολυτεχνεία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ (Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης-ΝΠΙΔ), που εδρεύει στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, είναι ο κύριος ερευνητικός φορέας στον τομέα των Μεταφορών στην Ελλάδα, κι από τους σημαντικότερους και πλέον αναγνωρισμένους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας πανευρωπαϊκά και υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο