ΑρχικήLOGISTICSΤο 25% της Ceva Logistics απέκτησε η CMA CGM

Το 25% της Ceva Logistics απέκτησε η CMA CGM

Η CMA CGM εξαγόρασε το 25% της Ceva Logistics, με τη γαλλική εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων να ενδιαφέρεται να επεκτείνει την εμβέλειά της σε διεθνείς αλυσίδες εφοδιασμού πέρα ​​από τις μεταφορές από λιμάνι σε λιμάνι.

Η συμφωνία έρχεται των ώρα που η ολλανδική Ceva ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε IPO (αρχική δημόσια προσφορά) στο χρηματιστήριο της Ελβετίας με τιμή τα 28,23 –  53,88 δολ. ανά μετοχή.

Η CMA CGM από την πλευρά της δήλωσε ότι θα προχωρήσει σε «εγγραφή για υποχρεωτικά μετατρέψιμα χρεόγραφα», ύψους περίπου 462 εκατ. δολ., ενώ παράλληλα θα τοποθετήσει και 2 στελέχη της στο διοικητικό συμβούλιο της Ceva.

Όπως και να έχει, η CMA CGM ανέφερε ότι η συμφωνία υπόκειται στην ολοκλήρωση της IPO της Ceva και στις εγκρίσεις από διάφορες ρυθμιστικές αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι η CMA CGM, η οποία ελέγχεται από την οικογένεια Saade και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων παγκοσμίως, δήλωσε ότι το ποσοστό στη Ceva θα συμπληρώσει τις υπάρχουσες επιχειρήσεις θαλάσσιων μεταφορών της.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο