ΑρχικήMMMΑντιμέτωπες με έλλειμμα, που έως το 2022, θα φτάσει το 1 δισ. δολ. οι συγκοινωνίες της Νέας Υόρκης

Αντιμέτωπες με έλλειμμα, που έως το 2022, θα φτάσει το 1 δισ. δολ. οι συγκοινωνίες της Νέας Υόρκης

Αντιμέτωπες με έλλειμμα που, ως το 2022, αναμένεται να διευρυνθεί στο 1 δισ. δολ. βρίσκονται οι συγκοινωνίες της Νέας Υόρκης.

H Αρχή Μητροπολιτικών Μεταφορών (MTA) προειδοποιεί ότι ενδεχομένως να προχωρήσει σε δραστική περικοπή υπηρεσιών ή αυξήσεις στα κόμιστρα κατά 15%.

Μετρό και λεωφορεία στη Ν. Υόρκη βρίσκονται σε κρίση, σύμφωνα με τον «Guardian», καθώς τα οικονομικά τους αποτελέσματα έχουν σημειώσει κατακόρυφη πτώση, απόρροια της μικρής επισκεψιμότητας που συνέπεια έχει τη συρρίκνωση εσόδων από τα εισιτήρια.

Αξιοσημείωτο είναι ότι, τα αναμενόμενα έσοδα από την επιβατική κίνηση, τα τελευταία 5 χρόνια, μειώθηκαν κατά 485 εκατ. δολ.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο των Συγκοινωνιών της Νέας Υόρκης, μετρό και λεωφορεία έχουν καταστεί πλήρως αναξιόπιστα γι’ αυτό και οι Νεοϋορκέζοι τους γυρίζουν την πλάτη. «Αν οι κάτοικοι δεν τα χρησιμοποιούν, τότε θα έχουμε λιγότερα έσοδα. Άρα θα πρέπει να αυξήσουμε τα κόμιστρα για να προσφέρουν καλύτερες υπηρεσίες», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά της η MTA προτάσσει δύο επιλογές για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Είτε την αύξηση κομίστρου, από τον προσεχή Μάρτιο, από τα 2,75 δολ. στα 3 δολ., είτε την αύξηση της τιμής των μηνιαίων καρτών ώστε να παραμείνει αμετάβλητη αυτή του εισιτηρίου.

Επίσης, προτείνεται η περικοπή υπηρεσιών κατά 41 εκατ. δολ. το χρόνο, αυξάνοντας το χρόνο αναμονής σε μετρό και λεωφορειακές γραμμές.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο