ΑρχικήMMMΒελτίωση αστικών συγκοινωνιών, φθηνότερα κράνη οδήγησης, Πάτρα-Πύργος και ΒΟΑΚ στο επίκεντρο της συνάντησης Κ. Μητσοτάκη – Κ. Καραμανλή

Βελτίωση αστικών συγκοινωνιών, φθηνότερα κράνη οδήγησης, Πάτρα-Πύργος και ΒΟΑΚ στο επίκεντρο της συνάντησης Κ. Μητσοτάκη – Κ. Καραμανλή

Η βελτίωση των υπηρεσιών των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, η προώθηση των μεγάλων έργων, όπως το Πάτρα – Πύργος και ο ΒΟΑΚ και η ενίσχυση της οδικής ασφάλειας τέθηκαν, μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο της σημερινής επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα στέκονται

“Ο Σεπτέμβριος δεν θα βρει την πόλη των Αθηνών στην ίδια κατάσταση με αυτήν που επικρατεί σήμερα και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ηγεσία του υπουργείου να κάνει ό,τι χρειάζεται ώστε να αυξηθεί η συχνότητα των δρομολογίων. Το ίδιο ισχύει και για τα λεωφορεία της Θεσσαλονίκης.

Γνωρίζουμε, πρόσθεσε, πόσο προβληματική είναι η κατάσταση που παραλάβαμε, αυτό όμως δεν είναι άλλοθι για να μη βελτιωθεί άμεσα η κατάσταση”, ανέφερε ο πρωθυπουργός. 

Επίσκεψη στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Επισκέφτηκα σήμερα το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Βάλαμε σε προτεραιότητα τη βελτίωση των αστικών συγκοινωνιών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η ηγεσία του Υπουργείου θα κάνει ό,τι χρειάζεται ώστε να αυξηθεί η συχνότητα των δρομολογίων.Συζητήσαμε επίσης για τα ζητήματα της οδικής ασφάλειας. Είναι αδιανόητο να θρηνούμε τόσους ανθρώπους στην άσφαλτο και έχουμε δεσμευτεί σε ένα μακροχρόνιο σχέδιο αντιμετώπισης του προβλήματος με μια σειρά από παρεμβάσεις που αφορούν την εκπαίδευση νέων οδηγών, την ποιότητα των δρόμων αλλά προφανώς και την αυστηρή εφαρμογή του ΚΟΚ. Ξεκινάμε με ένα μέτρο άμεσης εφαρμογής: δεν πρόκειται να δεχθώ καμία απόκλιση από την υποχρεωτική χρήση κράνους για τα δίκυκλα. Αυτό θα το πλαισιώσουμε και με ένα πλέγμα φορολογικών κινήτρων έτσι ώστε η απόκτηση κράνους να γίνει πιο οικονομική.

Posted by Kyriakos Mitsotakis on Thursday, 1 August 2019

Από την πλευρά του, ο υπουργός Κώστας Καραμανλής σημείωσε ότι, από τον Σεπτέμβριο, θα σημειωθεί πύκνωση των δρομολογίων του μετρό της Αθήνας και σειρά ενεργειών για την καλύτερη συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση των πολιτών.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται και εσωτερικός χώρος

Σχολιάζοντας την υπάρχουσα κατάσταση, ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι το 1/3 των συρμών του μετρό είναι παροπλισμένο, κάτι το οποίο, σε συνδυασμό με τις άδειες του προσωπικού (σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών το θερινό πρόγραμμα διεξάγεται από 145 οδηγούς, έναντι συνόλου 500), έχει επιφέρει σημαντική μείωση του μεταφορικού έργου, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των επιβατών.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα κάθονται και εσωτερικός χώρος

Φωτογράφος: Θ. Αναγνωστόπουλος

«Στην πρόσφατη επίσκεψη που έκανε η ηγεσία του υπουργείου στο μετρό είδε ότι και οι καθυστερήσεις είναι τεράστιες και ότι το 1/3 των συρμών δεν βρίσκεται σε λειτουργία.

Αυτό λοιπόν που εμείς θέλουμε να κάνουμε είναι να βρούμε άμεσα λύση. Κι αυτές τις λύσεις τις σχεδιάζουμε έτσι ώστε τον Σεπτέμβριο, που πλέον θα γυρίσει ο κόσμος από τη θερινή περίοδο, το μετρό να λειτουργεί, όπως θα έπρεπε να λειτουργεί σε κάθε πολιτισμένη ευρωπαϊκή χώρα», τόνισε ο υπουργός.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα, άτομα στέκονται και κουστούμι

Επίσης, στη συνάντηση τέθηκε το ζήτημα των μεγάλων έργων, όπως το Πάτρα – Πύργος και ο ΒΟΑΚ, με τον πρωθυπουργό να τονίζει ότι τα εν λόγω έργα θα πραγματοποιηθούν.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα

Τέλος, συζητήθηκε το θέμα της οδικής ασφάλειας και γνωστοποιήθηκε ότι θα υιοθετηθούν φορολογικά μέτρα για την προμήθεια φθηνότερων κρανών οδήγησης, σε συνδυασμό με την αυστηροποίηση του θεσμικού πλαισίου. Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται η μείωση του ΦΠΑ.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 8 άτομα, άτομα κάθονται, πίνακας και εσωτερικός χώρος

Φωτογράφος: Θ. Αναγνωστόπουλος

«Τα ζητήματα της οδικής ασφάλειας αποτελούν απόλυτη πολιτική προτεραιότητα για τη νέα διακυβέρνηση. Είναι αδιανόητο να θρηνούμε τόσους ανθρώπους στην άσφαλτο και έχουμε δεσμευθεί σε ένα μακροχρόνιο σχέδιο αντιμετώπισης του προβλήματος με μία σειρά από παρεμβάσεις που αφορούν στον τρόπο με τον οποίο εκπαιδεύουμε τους νέους οδηγούς, στην ποιότητα των δρόμων μας αλλά προφανώς και την πολύ αυστηρή εφαρμογή του ΚΟΚ», ανέφερε ο πρωθυπουργός, ο οποίος τόνισε ότι όλα αυτά τα μέτρα θα έχουν εξαγγελθεί μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Β. Βεγ. 

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο