ΑρχικήMMM“Απόβαση” Uber στα ΜΜΜ της Καλιφόρνια. Κάτοικοι θα κάνουν διαδρομές με μίνι-bus μέσω εφαρμογής

“Απόβαση” Uber στα ΜΜΜ της Καλιφόρνια. Κάτοικοι θα κάνουν διαδρομές με μίνι-bus μέσω εφαρμογής

Συμφωνία για τη χρήση λογισμικού της με στόχο τη διαχείριση των δημόσιων συγκοινωνιών της κομητείας Marin, στην περιοχή του Σαν Φρανσίσκο, υπέγραψε η Uber.

Οι κάτοικοι στο Marin, μια κομητεία με πληθυσμό 250.000 κατοίκους, θα μπορούν να κάνουν κράτηση για διαδρομές με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της πόλης (μίνι-bus) μέσω εφαρμογής της Uber.

Οι βόλτες θα κοστίζουν 4 δολ. ανά μίλι ή 3 δολ. για άτομα με αναπηρία ή άλλα προβλήματα κινητικότητας, ενώ το χρηματικό τέλος θα εισπράττεται απευθείας από την Marin Transit.

Η Uber δεν θα εισπράττει προμήθεια, αλλά θα χρεώνει αρχικά την υπηρεσία με ένα σταθερό μηνιαίο ποσό για την περίοδο μιας 2ετίας. Το εν λόγω χρονικό διάστημα η εταιρεία θα εισπράξει το ποσό των 80.000 δολ.

Το συμβόλαιο είναι μικρό, ωστόσο είναι υπολογίσιμο εάν συγκριθεί με τα τριμηνιαία έσοδα της Uber ύψους 3,5 δισ. δολ. που θα μπορούσε να κερδίσει πουλώντας το λογισμικό της ως υπηρεσία σε εταιρείες δημόσιων συγκοινωνιών σε όλο τον κόσμο.

Ο David Reich, επικεφαλής του τμήματος transit της Uber, δήλωσε ότι η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις με «δεκάδες» περιοχές ανά τον κόσμο και θα ανακοινώσει σύντομα περισσότερες τοποθεσίες εντός του 2020.

Η Uber παρέχει ήδη αρκετές εφαρμογές για το κομμάτι των δημοσίων συγκοινωνιών, αλλά η συμφωνία στο Marin είναι η πρώτη φορά που συνεργάζεται άμεσα με δημόσιο στόλο.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο