ΑρχικήMMMΕκπαίδευση οδηγών και στελεχών του ΟΑΣΑ στη διαχείριση ξενοφοβικών και ρατσιστικών περιστατικών στα ΜΜΜ

Εκπαίδευση οδηγών και στελεχών του ΟΑΣΑ στη διαχείριση ξενοφοβικών και ρατσιστικών περιστατικών στα ΜΜΜ

Ολοκληρώθηκαν οι εκπαιδεύσεις οδηγών του ΟΑΣΑ, καθώς και στελεχών του Οργανισμού που συμμετείχαν με τον ρόλο των εκπαιδευτών, στο έργο REVERT: Resilience without ViolencE, Resistance without haTe in Public Transport, με τίτλο «Είμαι Ασφαλής! Νιώθω Ασφαλής στα Μ.Μ.Μ.».

Ειδικότερα, το διάστημα 16 – 22 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκαν τρία διήμερα σεμινάρια με τη συμμετοχή 44 ατόμων, εκ των οποίων 28 ήταν οδηγοί, 8 σταθμάρχες και 8 επόπτες στις εγκαταστάσεις της Ο.Σ.Υ. στον Άγιο Ιωάννη, Ρέντη.

2

Οι εκπαιδεύσεις στόχευαν στη δημιουργία «Φορέων Αλλαγής» εντός του Οργανισμού στη διαχείριση ξενοφοβικών και ρατσιστικών περιστατικών.

Οι θεματικές που καλύφθηκαν ήταν:

-Ανθρώπινα δικαιώματα, ξενοφοβία και ρατσισμός

-Η ψυχοκοινωνική κατάσταση του πρόσφυγα

-Τα στερεότυπα και οι προκαταλήψεις ως πηγή συγκρούσεων

-Μορφές σύγκρουσης: ενδοπροσωπική, ενδοομαδική και διομαδική

-Μη βίαιη διαχείριση συγκρούσεων

-Καταγραφή ξενοφοβικών και ρατσιστικών περιστατικών εντός των δημόσιων μεταφορών.

1

Τις εκπαιδεύσεις πραγματοποίησαν εμπειρογνώμονες στους τομείς τους Σταματία Γρατσάνη, ψυχολόγος και Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων, που είχε τη συνολική επίβλεψη των εκπαιδεύσεων, ο Νίκος Γκιωνάκης, ψυχολόγος και Επιστημονικά Υπεύθυνος της οργάνωσης Συν-Ειρμός, που διενήργησε την εκπαίδευση πάνω στην ψυχοκοινωνική κατάσταση του πρόσφυγα.

Ο Θεόδωρος Ζέης, δικηγόρος της οργάνωσης Solidarity Now και ο Σπύρος Κουλοχέρης, δικηγόρος, Επιστημονικά Υπεύθυνος της Νομικής Υπηρεσίας του Ελληνικού Συμβουλίου Προσφύγων, εκπαίδευσαν τους οδηγούς και τα στελέχη του ΟΑΣΑ σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

H Ελένη Τάκου, αναπληρώτρια Διευθύντρια και υπεύθυνη Συνηγορίας της οργάνωσης HumanRights360, πραγματοποίησε τη θεματική ενότητα καταγραφής των περιστατικών ρατσιστικής βίας.

Στις εκπαιδεύσεις συνέβαλλε και ο Γιώργος Σταμούλος, τομεάρχης του Τμήματος Εμπορικής Εκμετάλλευσης της Ο.Σ.Υ. και Εκπαιδευτής Ενηλίκων.

Περισσότερες πληροφορίες για το REVERT στην ιστοσελίδα http://www.revertproject.eu/

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο