ΑρχικήMMMΗ Alstom θα προμηθεύσει 20 συρμούς, σηματοδότηση και συστήματα υποδομών στη γραμμή 4 του Μετρό, ύψους 300 εκατ.

Η Alstom θα προμηθεύσει 20 συρμούς, σηματοδότηση και συστήματα υποδομών στη γραμμή 4 του Μετρό, ύψους 300 εκατ.

Η Alstom, ως μέλος της κοινοπραξίας με τις εταιρείες Άβαξ και Ghella, αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος στον δημόσιο διαγωνισμό για την κατασκευή του πρώτου τμήματος της Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας, μετά την πρόσφατη έγκριση της τεχνικής και της οικονομικής προσφοράς εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ. Το αντικείμενο της Alstom στο έργο ανέρχεται στα περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ.

Όλη η Γραμμή 4, γνωστή ως “Γραμμή U ”, θα διασχίζει τις πλέον πυκνοκατοικημένες περιοχές στο κέντρο της Αθήνας, ενώ θα διασταυρώνεται με τις υπάρχουσες Γραμμές 2 & 3, καλύπτοντας 38 χιλιόμετρα και 35 σταθμούς συνολικά. Το έργο αφορά την πρώτη φάση, Άλσος Βεΐκου – Γουδή, η οποία περιλαμβάνει 12,8 χιλιόμετρα και 15 σταθμούς.

Το αντικείμενο της Alstom θα περιλαμβάνει τροχαίο υλικό, σηματοδότηση και συστήματα υποδομών. Η Alstom θα προμηθεύσει 20 πλήρως αυτοματοποιημένους συρμούς Metropolis 4 οχημάτων, την λύση σηματοδότησης CBTC, Urbalis 400, τα συστήματα ασφάλειας και ελέγχου Iconis, και το σύστημα εξοικονόμησης ενέργειας Hesop.

“Είμαι πολύ περήφανος για την επιλογή της Alstom στην κατασκευή του πρώτου τμήματος της Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας. Πρόκειται για ακόμη ένα βήμα στη μακρά παρουσία και τη συνεργασία της Alstom με την Ελλάδα.

Η Γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα «turnkey» στην Ευρώπη,  καλύπτοντας μία ολοκληρωμένη γκάμα από τροχαίο υλικό, σηματοδότηση και υποδομές», δήλωσε ο κ. Gian Luca Erbacci, Senior Vice President της Alstom Ευρώπης.

“Η Alstom είναι ενθουσιασμένη με το αποτέλεσμα και αναμένουμε την υπογραφή της σύμβασης για να ξεκινήσουμε τα έργα σ’ένα από τα μεγαλύτερα έργα υποδομής στην Ευρώπη. Η εμπειρία μας, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς, μας δίνει την σιγουριά και την τεχνογνωσία που απαιτείται για ένα τόσο μεγάλο έργο», δήλωσε ο Σταύρος Βλάχος, Διευθύνων Σύμβουλος της Alstom στην Ελλάδα.

Με παρουσία παραπάνω από 40 ετών στην Ελλάδα, η Alstom έχει συμμετάσχει στα μεγαλύτερα έργα κατασκευής υποδομών στη χώρα, μεταξύ των οποίων η κατασκευή των Γραμμών 2 & 3 του Μετρό της Αθήνας (που εγκαινιάστηκε το 2000), ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος της Αθήνας και η επέκταση της Γραμμής 3 του Μετρό ως τον Πειραιά, της οποίας οι 3 πρώτοι σταθμοί παραδόθηκαν τον Ιούλιο του 2020.

Επιπλέον, τον Σεπτέμβριο της φετινής χρονιάς, η Alstom ξεκίνησε την παράδοση των πρώτων τραμ Citadis X05 για την Αττικό Μετρό.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο