Τετάρτη, 3 Ιουνίου, 2026
Ειδήσεις και νέα για τις επιβατικές και εμπορευματικές μεταφορές
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ

    Ελληνική Αεροπορική Ένωση: Διαδικτυακή συζήτηση για τις αερομεταφορές και την κλιματική αλλαγή στις 10/6

    3 Ιουνίου, 2026
    ΟΔΙΚΕΣ

    Ολυμπία Οδός και Ι.Ο.ΑΣ. καλούν τους οδηγούς για ένα Pit Stop Οδικής Ασφαλείας

    3 Ιουνίου, 2026
    ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ

    Αλ. Μεϊκόπουλος: Ο ελληνικός σιδηρόδρομος λειτουργεί πλέον στα όρια των αντοχών του

    3 Ιουνίου, 2026
    MSC Musica
    MMM

    Προβληματισμός από Σ.Ε.Ο.Ο.Κυκλάδων για τη διαχείριση των ροών κρουαζιέρας στη Σαντορίνη

    3 Ιουνίου, 2026
    ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ

    Emirates: Open Days για πλήρωμα καμπίνας σε Αθήνα (23/6) και Θεσσαλονίκη (25/6)

    3 Ιουνίου, 2026
    LOGISTICS

    Αίτηση πτώχευσης από τη Ziegler Βελγίου, σε Transuniverse και Van Moer βασικά assets

    3 Ιουνίου, 2026

  • ΜΜΜ
  • ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ
  • ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ
  • ΟΔΙΚΕΣ
  • LOGISTICS
  • ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
No Result
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ

    Ελληνική Αεροπορική Ένωση: Διαδικτυακή συζήτηση για τις αερομεταφορές και την κλιματική αλλαγή στις 10/6

    3 Ιουνίου, 2026
    ΟΔΙΚΕΣ

    Ολυμπία Οδός και Ι.Ο.ΑΣ. καλούν τους οδηγούς για ένα Pit Stop Οδικής Ασφαλείας

    3 Ιουνίου, 2026
    ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ

    Αλ. Μεϊκόπουλος: Ο ελληνικός σιδηρόδρομος λειτουργεί πλέον στα όρια των αντοχών του

    3 Ιουνίου, 2026
    MSC Musica
    MMM

    Προβληματισμός από Σ.Ε.Ο.Ο.Κυκλάδων για τη διαχείριση των ροών κρουαζιέρας στη Σαντορίνη

    3 Ιουνίου, 2026
    ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ

    Emirates: Open Days για πλήρωμα καμπίνας σε Αθήνα (23/6) και Θεσσαλονίκη (25/6)

    3 Ιουνίου, 2026
    LOGISTICS

    Αίτηση πτώχευσης από τη Ziegler Βελγίου, σε Transuniverse και Van Moer βασικά assets

    3 Ιουνίου, 2026

  • ΜΜΜ
  • ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ
  • ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ
  • ΟΔΙΚΕΣ
  • LOGISTICS
  • ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
No Result
Προβολή όλων
Ειδήσεις και νέα για τις επιβατικές και εμπορευματικές μεταφορές
No Result
Προβολή όλων

Εντείνονται οι πρωτοβουλίες για τον εκσυγχρονισμό ακτοπλοϊκού στόλου και λιμενικών υποδομών. Οι προτάσεις ΡΑΛ, ΣΕΕΝ, ΟΛΠ, ΟΛΘ, Celestyal και Octane

ffotinos by ffotinos
24 Σεπτεμβρίου, 2025
στο ΝΑΥΤΙΛΙΑ
0
Share on FacebookShare on Twitter
Εκτύπωση άρθρου

Στις πρωτοβουλίες που λαμβάνουν για τον εκσυγχρονισμό του ακτοπλοϊκού στόλου, των λιμενικών υποδομών και των υπηρεσιών κρουαζιέρας, αλλά και στις προκλήσεις της «πράσινης» μετάβασης και των νέων κανονιστικών συνθηκών αναφέρθηκαν ο Απόστολος Γ. Παπαποστόλου, Πρόεδρος ΡΑΛ, ο Διονύσης Θεοδωράτος, Πρόεδρος ΣΕΕΝ, ο Ιωάννης Τσάρας, Διευθύνων Σύμβουλος ΟΛΘ, ο Θανάσης Καρλής, Deputy Manager Τμήματος Μάρκετινγκ & Ποιοτικού Ελέγχου ΟΛΠ, ο Γιώργος Κουμπενάς, Ανώτατος Επιχειρησιακός Διευθυντής Celestyal και ο Γιώργος Παυλάτος, Senior Partner Octane Management Consultants κατά τη διάρκεια του 8ου Συνεδρίου Υποδομών και Μεταφορών ITC 2025.

Απ. Γ. Παπαποστόλου, πρόεδρος ΡΑΛ: Απαραίτητη η ίδρυση Ενιαίου Μητρώου Λιμένων

Την πρόθεση της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων (ΡΑΛ) να “πρωτοστατήσει” ώστε να ιδρυθεί ένα Ενιαίο Μητρώο Λιμενικών Εγκαταστάσεων μετέφερε ο Απόστολος Γ. Παπαποστόλου, πρόεδρος της Αρχής.

Ο κ. Παπαποστόλου εξήγησε την ανάγκη για ένα Ενιαίο Μητρώο, αναφέροντας ότι σήμερα στην Ελλάδα -εκτός από τους μεγάλους οργανισμούς διαχείρισης λιμένων- λειτουργούν πολλές διαφορετικές λιμενικές εγκαταστάσεις, από δημοτικά λιμάνια, ιδιωτικά λιμάνια για την εξυπηρέτηση επιχειρήσεων, έως καταφύγια μικτής χρήσης.

«Στην Κέρκυρα, ο Οργανισμός Λιμένος διαχειρίζεται 33 λιμενικές εγκαταστάσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι για αυτές τις λιμενικές εγκαταστάσεις τις περισσότερες φορές δεν υπάρχουν ενοποιημένα στοιχεία για τις άδειες, τα σχέδια διαχείρισης αποβλήτων, τα επενδυτικά σχέδια κ.λπ.

Ο κ. Παπαποστόλου προσέθεσε ότι το Ενιαίο Μητρώο θα διαθέτει ολιστική εικόνα για τις λιμενικές εγκαταστάσεις, τα οικονομοτεχνικά, νομικά και περιβαλλοντικά τους χαρακτηριστικά.

Δ. Θεοδωράτος, ΣΕΕΝ: Να προχωρήσουμε στην ανανέωση του ακτοπλοϊκού στόλου και των λιμενικών υποδομών για να πάμε στην επόμενη ημέρα

Στην πορεία της φετινής ακτοπλοϊκής χρονιάς αναφέρθηκε ο Διονύσης Θεοδωράτος, πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), ενώ σχολίασε και την ανάγκη ανανέωσης του ακτοπλοϊκού στόλου.

Σύμφωνα με τον ίδιο η φετινή χρονιά κινήθηκε, περίπου σε παρόμοια επίπεδα με το 2024 αλλά παρατηρήθηκαν κάποιες διαφοροποιήσεις. «Οι διαφοροποιήσεις αφορούν στις επιμέρους γραμμές, όπως αυτές του Αργοσαρωνικού, που παρουσιάζουν αύξηση της τάξης 10%-12% όπως και αυτές από την Πελοπόννησο προς Ύδρα και Σπέτσες. Οι γραμμές του Βορείου Αιγαίου, Δωδεκανήσου και των Χανίων, ωστόσο, παρουσιάζουν κάμψη σε σχέση με πέρυσι, ύψους 4%-5%».

Ο Πρόεδρος του ΣΕΕΝ μιλώντας για το ζήτημα των τιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, είπε πως «Το κόστος των εισιτηρίων διατηρήθηκε στα περσινά επίπεδα, με διαφοροποιήσεις σε ενδονησιωτικούς προορισμούς. Γίνεται προσπάθεια, με το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, να κρατηθούν χαμηλά οι τιμές, όπως και έγινε και ευτυχώς σε αυτό συνέβαλε και η σταθερή τιμή του πετρελαίου. Χωρίς να σημαίνει ότι το κόστος για το ακτοπλοϊκό πλοίο δεν αυξήθηκε, εμείς απορροφήσαμε ένα μέρος από αυτό. Ωστόσο, η ακτοπλοΐα δεν εισέπραξε την αύξηση του τουρισμού γενικά και αυτό είναι κάτι που πρέπει να εξεταστεί συγκριτικά και με άλλους παράγοντες όπως οι τιμές των καταλυμάτων», τόνισε.

Σχολιάζοντας την ανάγκη ανανέωσης του ακτοπλοϊκού στόλου, ο κ. Θεοδωράτος τόνισε ότι «έχουμε αργήσει». «Έπρεπε να έχουμε κινηθεί νωρίτερα. Η ανακοίνωση του υπουργού για 300 εκατ. που μπορεί να φτάσει και το 1 δισ. κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Αυτή αφορά στη ναυπήγηση νέων πλοίων, την προσαρμογή κάποιων πλοίων στους νέους κανονισμούς και την ευρεία μετασκευή πλοίων που το επιτρέπει η ηλικία τους. Έχουμε αργήσει, πρέπει να δοθούν άμεσα λύσεις για να προχωρήσουμε».

Παράλληλα, επεσήμανε πως είναι επιτακτική ανάγκη ο κλάδος και όσοι είναι γύρω από αυτόν, όπως το υπουργείο, τα ταμεία κ.α., να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. «Τα 300 εκατ. που εξήγγειλε ο υπουργός δεν είναι πολλά, αν σκεφτούμε την ανταγωνιστικότητα της ακτοπλοΐας. Πρέπει να αναλογιστούμε τα κόστη. Τα κόστη καυσίμων, τα κόστη των λιμενικών τελών και γενικά όσα επιβαρύνουν το ακτοπλοϊκό εισιτήριο. Αν σχεδιάσουμε σωστά, μπορούμε να προχωρήσουμε στην ανανέωση του ακτοπλοϊκού στόλου και των λιμενικών υποδομών για να πάμε στην επόμενη ημέρα».

Ακόμη, ο ίδιος τόνισε πως «η πράσινη μετάβαση δεν είναι φθηνή». «Απαιτείται αλλαγή θεσμικού πλαισίου, χθες. Πρέπει να ξαναδούμε τη δρομολόγηση, τη σχέση συμβατικού-ταχυπλόου και να βρούμε πώς μπορούμε να εξυπηρετούμε τα νησιά όλον τον χρόνο. Εκτός από την αναβάθμιση του στόλου, χρειάζεται και αναβάθμιση λιμενικών υποδομών. Θέλουμε λύσεις άμεσες και γρήγορες. Η πράσινη μετάβαση δεν είναι μια φθηνή μετάβαση», κατέληξε.

Ιω. Τσάρας, ΟΛΘ: Σε τρία χρόνια θα έχει ολοκληρωθεί το κύριο έργο επέκτασης του Προβλήτα 6

Σε τρία χρόνια αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το κύριο έργο επέκτασης του Προβλήτα 6 στον Οργανισμό Λιμένα Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), όπως έκανε γνωστό ο Ιωάννης Τσάρας, Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΘ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το ιδιωτικό αυτό έργο έχει ξεκινήσει, πραγματοποιούνται οι πρόδρομες εργασίες και εκτός απροόπτου, το κύριο έργο παραδίδεται σε 36-37 μήνες. «Σε τρία χρόνια περίπου από σήμερα, στο λιμάνι Θεσσαλονίκης ο Προβλήτας 6 θα έχει επεκταθεί κατά 550 μέτρα και θα διαθέτει μία πρόσθετη χερσαία ζώνη 170-180 στρεμμάτων για την εξυπηρέτηση των containers. Σήμερα, έχουμε φτάσει στο όριό μας, διότι ο όγκος φορτίου που φτάνει στο container terminal σε συγκεκριμένες μέρες είναι πολύ μεγάλος. Επιπλέον, είναι αναγκαία η επίσπευση του έργου οδικής σύνδεσης του ΟΛΘ προς τα δυτικά με τον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ, για την αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας των φορτηγών. Το έργο της οδικής σύνδεσης είχε ενταχθεί σε πρόγραμμα συγχρηματοδοτούμενο από Κοινοτικούς Πόρους, ωστόσο οι πόροι εξαντλήθηκαν υπέρ των κάθετων αξόνων της Εγνατίας οδού. Σήμερα, η Εγνατία ΑΕ ιδιωτικοποιείται, τα έργα έχουν σταματήσει, συνεπώς, για να επιταχυνθούν, απαιτείται η συντονισμένη προσπάθεια όλων των εμπλεκόμενων φορέων». Πρόσθεσε ότι απαραίτητη είναι και η κατασκευή νέας σιδηροδρομικής σύνδεσης του Προβλήτα 6 με το κεντρικό σιδηροδρομικό δίκτυο. Υπάρχουν μελέτες και η βεβαιότητα ότι το Υπουργείο Υποδομών θα δημοπρατήσει το έργο τον Οκτώβριο, και έως τον Απρίλιο 2026 θα έχει αναδειχθεί ο ανάδοχος. «Απαιτούνται επιπλέον τρία χρόνια, για ένα ομολογουμένως δύσκολο έργο σιδηροδρομικής σύνδεσης με διπλή γραμμή και υπέργεια σιδηροδρομική γέφυρα».

Ερωτηθείς για την πορεία του ΟΛΘ, ο κ. Τσάρας είπε ότι οι ενδείξεις του πρώτου εξαμήνου δείχνουν θετικά αποτελέσματα. «Κινηθήκαμε σε όλα τα επίπεδα ανοδικά σε σχέση με το περσινό πρώτο εξάμηνο, αυτό δείχνει ότι και η χρονιά θα συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό σε όλους τους δείκτες μας. Υπάρχουν πολλές προκλήσεις, όπως η αύξηση των τιμών λόγω των μεγαλύτερων διαδρομών που απαιτήθηκαν για τη μεταφορά εμπορευμάτων, αλλά αποδείχθηκε ότι η εφοδιαστική αλυσίδα επέδειξε μια εξαιρετική ανθεκτικότητα, δεν είχαμε σοβαρές ελλείψεις, επομένως πιστεύουμε στη συνεχή βελτίωση», τόνισε. Σε ό,τι αφορά την πορεία της κρουαζιέρας στη Θεσσαλονίκη, που από το 2021 παρουσιάζει ραγδαία ανάπτυξη, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΘ ανέφερε ότι ο Οργανισμός έχει βρίσκεται σε διαδικασία διοργάνωσης περίπου 20-30 fam trips για την ανάδειξη του προορισμού. «Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο για να αναπτύξουμε περαιτέρω την κρουαζιέρα».

Σχολιάζοντας την παροχή ηλεκτροδότησης εντός των λιμένων, ο κ. Τσάρας σχολίασε ότι η συζήτηση για το cold ironing προχωρά πολύ αργά, οι φορείς δεν είναι έτοιμοι να παρέχουν ηλεκτροδότηση στα λιμάνια, ενώ η Ένωση Λιμένων έχει θέσει το ζήτημα στον Ευρωπαίο Επίτροπο, δεδομένων των ανάλογων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και άλλα ευρωπαϊκά λιμάνια.

Θ. Καρλής, ΟΛΠ: Συνεχίζεται η ανοδική πορεία του ΟΛΠ

Ο Θανάσης Καρλής, Deputy Manager Τμήματος Μάρκετινγκ & Ποιοτικού Ελέγχου του ΟΛΠ υπογράμμισε πως τα τελευταία τέσσερα χρόνια ο Οργανισμός κινείται με διψήφιους αριθμούς ανάπτυξης.

«Το α’ τρίμηνο του 2025 καταγράψαμε αύξηση 14% και δεν νομίζω ότι θα σας εκπλήξουμε δυσάρεστα στο πρώτο εξάμηνο του έτους» τόνισε, λέγοντας με έμμεσο τρόπο ότι η ανοδική πορεία του ΟΛΠ συνεχίζεται.

Σημείωσε ότι η ανάπτυξη του λιμένα έγινε σε ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον, βασιζόμενη σε δύο πυλώνες, την παροχή πολύ υψηλού επιπέδου υπηρεσιών και την γεωγραφική θέση, η οποία εγγυάται ασφάλεια, σταθερότητα και συνδέσεις. Σημαντική αύξηση καταγράφει φέτος και η κρουαζιέρα, κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά, αλλά με μικρότερο ρυθμό. Ο κ. Καρλής υπογράμμισε ότι η συνεχής ανάπτυξη δημιουργεί την ανάγκη για χώρους επέκτασης του λιμένα, χώροι που όμως δεν είναι εύκολο να βρεθούν, ενώ απαιτούνται και αρκετά χρόνια για τη διαμόρφωσή τους.

Ερωτηθείς για το σχέδιο ηλεκτροδότησης ελλιμενισμένων πλοίων ο κ. Καρλής ανέφερε πως ο ΟΛΠ έχει ολοκληρώσει όλες τις μελέτες για την ηλεκτροδότηση των πλοίων και στην ακτοπλοΐα και στην κρουαζιέρα.

Υποστήριξε όμως ότι υπάρχουν σοβαρά θέματα που πρέπει να επιλυθούν από την Πολιτεία, όπως το πού θα βρεθεί το ρεύμα, καθώς οι ανάγκες ηλεκτροδότησης είναι τεράστιες και το σύστημα δεν τις σηκώνει. Παράλληλα είναι ασαφές το πλαίσιο για την αδειοδότηση κάποιου παρόχου να δώσει ρεύμα στα λιμάνια. «Η σχετική συζήτηση εξελίσσεται πολύ αργά» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καρλής.

Γ. Κουμπενάς, Celestyal: 8 εκατομμύρια επισκέπτες από την κρουαζιέρα στην Ελλάδα

Στη χώρα μας την περασμένη χρονιά η κρουαζιέρα έφερε 8 εκατομμύρια επισκέπτες ενώ φέτος ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί κατά 10%. Αυτό δήλωσε ο κ. Γιώργος Κουμπενάς, Ανώτατος Διευθυντής Επιχειρήσεων, Celestyal, κάνοντας λόγο για άλλη μία χρονιά – ρεκόρ.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουμπενάς, σε παγκόσμιο επίπεδο η κρουαζιέρα είναι η ταχύτερη μορφή τουρισμού ενώ ο αριθμός ταξιδιωτών της Celestyal αναμένεται φέτος να είναι ανεβασμένος κατά 10%.

Προκλήσεις για την κλάδο αποτελούν, όπως είπε, οι φόροι, οι αυξήσεις στα λειτουργικά κόστη των πλοίων, αλλά και τα περιβαλλοντικά στάνταρ που έχει θέσει η ΕΕ. Προκλήσεις για τον κλάδο την περασμένη χρονιά στην χώρα ήταν, όπως σημείωσε, οι περιβαλλοντικές απαιτήσεις, η αβεβαιότητα σχετικά με το τέλος κρουαζιέρας, αλλά και η σεισμική ακολουθία στη Σαντορίνη.

Γ. Παυλάτος, Octane Management Consultants: Στην τελική ευθεία ο διαγωνισμός για την παραχώρηση του λιμένα Λαυρίου

Στους εν εξελίξει διαγωνισμούς για την αξιοποίηση λιμένων και μαρίνων αναφέρθηκε ο Senior Partner, Octane Management Consultants, Γιώργος Παυλάτος, δηλώνοντας πως υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον ειδικά από επενδυτές από το εξωτερικό.

Τόνισε πως πρόκειται για μία περίοδο έντονης δραστηριότητας τόσο στους λιμένες όσο και στις μαρίνες με δύο εν εξελίξει διαγωνισμούς, οι οποίοι αφορούν το Λαύριο και την υποπαραχώρηση των δραστηριοτήτων κρουαζιέρας σε Κατάκολο, Πάτρα και Καβάλα.

Όσον αφορά το Λαύριο, που έχει προσελκύσει πέντε ενδιαφερόμενους, αναμένεται να εγκριθούν από το Υπερταμείο σήμερα οι προσφορές που πληρούν τα τεχνικά κριτήρια για να ακολουθήσει η αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών και σύντομα ανακηρυχθεί ο προτιμητέος επενδυτής. Στους λιμένες κρουαζιέρας ολοκληρώνεται άμεσα η πρώτη φάση, δηλ. η προεπιλογή των ενδιαφερομένων επενδυτών, και θα ακολουθήσει η δεύτερη και καταληκτική φάση.

Επισήμανε, δε, πως υπάρχει ενδιαφέρον και για τις μαρίνες με τους διαγωνισμούς για το Αργοστόλι και την Πύλο να έχουν ολοκληρωθεί, τους επενδυτές να έχουν αναλάβει τις μαρίνες Χίου και Ναυπλίου, ενώ επανεκκινεί η διαδικασία για την Καλαμαριά.

Για τις “πράσινες” λιμενικές επενδύσεις ανέφερε πως υπάρχουν αρκετά ρυθμιστικά θέματα προς επίλυση, αλλά το ενδιαφέρον παραμένει υψηλό, ενώ παρατήρησε πως υπάρχει μία κινητικότητα, όπως φαίνεται και από το λιμένα του Ηρακλείου, ο οποίος θέλει να εντάξει στο Master Pllan του το cold ironing.

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του «m» στο Youtube
Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του «m» στο Linkedin
Tags:ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥΡΑΛΔΙΟΝΥΣΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΤΟΣΣΕΕΝΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΑΡΑΣΟΛΘΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΡΛΗΣΟΛΠΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΜΠΕΝΑΣCELESTYAL8ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝITC 2025

Σχετικά Άρθρασχετικά

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Την αναπτυξιακή πορεία του λιμένα παρουσίασε ο ΟΛΠ στα Ποσειδώνια

2 Ιουνίου, 2026
ΥΠΟΓΕΙΟΣ

H Cosco συνεχίζει να επενδύει στην Ευρώπη (Ισπανία), δείχνοντας «προθέσεις»

2 Ιουνίου, 2026
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Η Celestyal ανανεώνει το χειμερινό της πρόγραμμα με διευρυμένη παρουσία στη Μεσόγειο

27 Μαΐου, 2026
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Δ. Θεοδωράτος, ΣΕΕΝ: Η ακτοπλοΐα δέχεται έντονες «πιέσεις» από τις αυξήσεις στα καύσιμα

26 Μαΐου, 2026
ΥΠΟΓΕΙΟΣ

Ο ΟΛΘ που «επενδύει» ξανά στον σιδηρόδρομο, με «συμμαχίες» σε γειτονικές χώρες

23 Μαΐου, 2026
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Οικονομικά αποτελέσματα Cosco Shipping Lines Greece: Άνοδος εσόδων 20,2%, στα 3,8 εκατ. τα καθαρά κέρδη το 2025

22 Μαΐου, 2026
Επόμενο άρθρο

Β. Κικίλιας στο ITC 2025: Οι επενδύσεις της χώρας σε στρατηγικές υποδομές θα συνεχίσουν να αυξάνονται τα επόμενα χρόνια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Έχω διαβάσεις και αποδέχομαι τους όρους χρήσης.

  • Δημοφιλή
  • Σχόλια
  • Τελευταία

Ενισχύεται η παρουσία Κινέζων στο ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο: Μνημόνιο Συνεργασίας της GFR Hellas με την Neptune Logistics Group

28 Μαΐου, 2026

H Hellenic Train και η Damco Energy ίδρυσαν την εταιρεία που θα διαχειριστεί το Θριάσιο ΙΙ: Την FxD Logistics

31 Μαΐου, 2026

Οι Ρουμάνοι της GFR Hellas εξετάζουν είσοδο στις σιδηροδρομικές επιβατικές μεταφορές

28 Μαΐου, 2026

Μερική αποδοχή ένστασης της ΜΕΤΚΑ για το έργο αναβάθμισης του Προαστιακού Δυτικής Αττικής

1 Ιουνίου, 2026

Έκτακτη χρηματοδότηση 18 εκατ. ευρώ στους Σιδηροδρόμους Ελλάδος για την αναβάθμιση του δικτύου

2 Ιουνίου, 2026

Η ανακοίνωση της ΟΣΥΠΑ για την απώλεια του πρώην διοικητή της ΥΠΑ, Γ. Δριτσάκου

27 Μαΐου, 2026

Καθορίστηκαν τα δίκτυα αστικών και υπεραστικών οδικών μεταφορών στην Ήπειρο

29 Μαΐου, 2026

Απορρίφθηκε ένσταση της ΑΚΤΩΡ για τον τρόπο καταβολής αποζημίωσης στον οδικό άξονα Λευκάδας

1 Ιουνίου, 2026

Επαναλειτουργεί η σιδηροδρομική γραμμή Φλώρινα – Θεσ/νίκη. Σήμερα νέο δοκιμαστικό δρομολόγιο, παρουσία του αν. υπουργού Μεταφορών Κ. Κυρανάκη

2

Αλλαγές στην οργανωτική δομή των ΕΛΤΑ που αφορούν τη διανομή και τις ταχυμεταφορές

2

ΠΟΕΙΑΤΑ: Επιστολή στον πρωθυπουργό για τα προβλήματα του κλάδου, προειδοποιεί για «θερμό καλοκαίρι»

2
KASTELLI AIRPORT, TERNA, 22OCT2025

«Κλείδωσε» η ημερομηνία για την εμπορική λειτουργία του νέου αεροδρομίου στο Ηράκλειο Κρήτης (Καστέλλι): Νοέμβριος 2028

1

Η Ryanair (που «έρχεται και φεύγει») είναι ο 2ος μεγαλύτερος «πελάτης» της Fraport Greece και 3ος του ΔΑΑ

1

Πως σχολιάζει η Fraport Greece το κλείσιμο της βάσης της Ryanair στη Θεσσαλονίκη

1

«Λίφτινγκ» στα ηλεκτρικά ρολόγια των σιδηροδρομικών σταθμών της Βορείου Ελλάδας

1

Οι Ρουμάνοι της GFR Hellas εξετάζουν είσοδο στις σιδηροδρομικές επιβατικές μεταφορές

1

Ελληνική Αεροπορική Ένωση: Διαδικτυακή συζήτηση για τις αερομεταφορές και την κλιματική αλλαγή στις 10/6

3 Ιουνίου, 2026

Ολυμπία Οδός και Ι.Ο.ΑΣ. καλούν τους οδηγούς για ένα Pit Stop Οδικής Ασφαλείας

3 Ιουνίου, 2026

Αλ. Μεϊκόπουλος: Ο ελληνικός σιδηρόδρομος λειτουργεί πλέον στα όρια των αντοχών του

3 Ιουνίου, 2026
MSC Musica

Προβληματισμός από Σ.Ε.Ο.Ο.Κυκλάδων για τη διαχείριση των ροών κρουαζιέρας στη Σαντορίνη

3 Ιουνίου, 2026

Emirates: Open Days για πλήρωμα καμπίνας σε Αθήνα (23/6) και Θεσσαλονίκη (25/6)

3 Ιουνίου, 2026

Αίτηση πτώχευσης από τη Ziegler Βελγίου, σε Transuniverse και Van Moer βασικά assets

3 Ιουνίου, 2026

ΒΕΘ: Ζητά να μπει “φρένο” στις υπέρογκες αυξήσεις στα δημοτικά τέλη

3 Ιουνίου, 2026

Santander: Στα 58 ευρώ η τιμή – στόχος για τη μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

3 Ιουνίου, 2026

Metaforespress

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία

Δείτε Ακόμη

  • Υπόγειος
  • Οικονομία
  • Γνώμη
  • (Ταχο)γράφος
  • Videos

Εγγραφή Νewsletter



    Social Media

    Ακολουθήστε το metaforespress.gr στο google news

    Powered by iservices logo

    Metaforespress

    Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε τη βέλτιστη εμπειρία πλοήγησης στον ιστότοπό μας.

    Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποιήσετε στις ρυθμίσεις.

    No Result
    Προβολή όλων
    • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΜΜΜ
    • ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ
    • ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ
    • ΟΔΙΚΕΣ
    • LOGISTICS
    • ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ
    • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
    • ΥΠΟΓΕΙΟΣ

    © metaforespress.gr

    Επισκόπηση απορρήτου
    Metaforespress

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.

    Necessary

    Το αυστηρώς απαραίτητο cookie θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένο ανά πάσα στιγμή, ώστε να μπορέσουμε να αποθηκεύσουμε τις προτιμήσεις σας για ρυθμίσεις cookie.

    Στατιστικά

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Google Analytics για τη συλλογή ανώνυμων πληροφοριών, όπως τον αριθμό επισκεπτών στον ιστότοπο και τις πιο δημοφιλείς σελίδες.

    Η διατήρηση αυτού του cookie μας επιτρέπει να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας.