ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΜε τη συμμετοχή του ΟΛΑ η εναρκτήρια συνάντηση του έργου «Sailing across the Black Sea-SaBS»

Με τη συμμετοχή του ΟΛΑ η εναρκτήρια συνάντηση του έργου «Sailing across the Black Sea-SaBS»

Η επίσημη εναρκτήρια συνάντηση των εταίρων του έργου «Sailing across the Black Sea-SaBS» πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης (ΟΛΑ).

Πρόκειται για ένα έργο που υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας της Λεκάνης της Μαύρης Θάλασσα (JOP Black Sea Basin) με εταίρους τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης, τον οργανισμό Sport fishing club “Glarus” από τον λιμένα του Burgas (Βουλγαρία) και το Διεθνές Κέντρο Κοινωνικών και Πολιτικών Αναλύσεων με έδρα το Batumi της Γεωργίας.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του ΟΛΑ Χρήστος Δούκας, ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα του Burgas Dian Dimov, εκπρόσωπος του δήμου Αλεξανδρούπολης, καθώς και στελέχη των φορέων που εμπλέκονται στην υλοποίηση του έργου.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 1,23 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει την υλοποίηση σημαντικών δράσεων στους λιμένες της Αλεξανδρούπολης, του Burgas και του Batumi με την κατασκευή νέων υποδομών και προμήθεια εξοπλισμού.

Απώτερος στόχος είναι η ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των τριών λιμένων και η δημιουργία ενός ευρύτερου δικτύου λιμένων στο Βόρειο Αιγαίο και τη Μαύρη Θάλασσα που θα αναδείξει και θα βοηθήσει την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού στην εν λόγω γεωγραφική περιοχή.

Με την υλοποίηση του έργου ο λιμένας Αλεξανδρούπολης θα προμηθευτεί και θα εγκαταστήσει πλωτές εξέδρες για τη δημιουργία νέων θέσεων ελλιμενισμού, ενώ προβλέπεται και η λειτουργία σε κάθε ένα λιμένα ενός Τουριστικού Γραφείου που θα παρέχει το σύνολο των απαιτούμενων πληροφοριών σε όσους επιθυμούν να ταξιδέψουν και να επισκεφθούν με σκάφη αναψυχής τους λιμένες του Β. Αιγαίου και της Μαύρης Θάλασσας.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο