ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΤην αποχώρησή της από το ναυτιλιακό κλάδο εξετάζει η Rolls-Royce

Την αποχώρησή της από το ναυτιλιακό κλάδο εξετάζει η Rolls-Royce

Με απώτερο στόχο την αναδιάρθρωση και σαφώς την περαιτέρω μείωση κόστους, η Rolls-Royce εξετάζει το ενδεχόμενο πώλησης του μεγαλύτερου μέρους των ζημιογόνων ναυτιλιακών της δραστηριοτήτων.

Όπως αναφέρει δήλωση εκπροσώπου της εταιρείας στα διεθνή δίκτυα, «Ξεκινάμε μια περαιτέρω αναδιάρθρωση της επιχείρησης, συμπεριλαμβανομένης και της αξιολόγησης των στρατηγικών μας επιλογών στο κομμάτι της Εμπορικής Ναυτιλίας και της απομείωσης των πέντε επιχειρησιακών μας μονάδων σε τρεις, οι οποίες θα σχετίζονται με την αεροπορική βιομηχανία, την άμυνα και την ηλεκτρική ενέργεια».

Στο πλαίσιο της εν λόγω απόφασης, η βρετανική κατασκευάστρια κινητήρων σκοπεύει να συγχωνεύσει τις επιχειρησιακές μονάδες Ναυτιλίας και Πυρηνικών Υποβρυχίων, καθώς και τις μονάδες Πυρηνικής Ενέργειας και Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Οι εν λόγω ενέργειες σχεδιάζονται για την ευθυγράμμιση των δραστηριοτήτων της Rolls-Royce με το στρατηγικό της όραμα που στοχεύει στην πρωτοπορία σε τεχνολογίες αιχμής.

«Είμαστε στη διαδικασία καθορισμού αυτής της αναδιάρθρωσης και περαιτέρω λεπτομέρειες θα δοθούν κατά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του 2017 στις 7 Μαρτίου 2018», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο