ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑ35 εκατ. θα κοστίσει το νέο logistics center των Cosco/OΛΠ στον ΟΔΔΥ

35 εκατ. θα κοστίσει το νέο logistics center των Cosco/OΛΠ στον ΟΔΔΥ

Επενδύσεις, ύψους 137,5 εκατ., προβλέπει το επενδυτικό πλάνο του ΟΛΠ για το 2017, προκειμένου το λιμάνι του Πειραιά να αναδειχθεί περαιτέρω ως εμπορικός κόμβος, αλλά και ως διεθνές κέντρο κρουαζιέρας και ναυπηγοεπισκευής.

Από αυτές τις επενδύσεις, τη μεγαλύτερη συνιστά η ανάπτυξη ενός σύγχρονου logistics center στην περιοχή του ΟΔΔΥ, ύψους 35 εκατ., σε συνολική έκταση 120 στρεμμάτων.

Μάλιστα, εάν στην επένδυση αυτή προστεθούν τα 5 εκατ. που προορίζονται για την υπόγεια κλειστή οδική σύνδεση του εμπορικού λιμανιού με την περιοχή του ΟΔΔΥ, τότε η αναβάθμιση του τομέα των logistics για τον ΟΛΠ και την Cosco κυμαίνεται στα 40 εκατ., επεκτείνοντας χωροταξικά την ελεύθερη ζώνη.

Επίσης, οι επικείμενες επενδύσεις της Cosco περιλαμβάνουν 30 εκατ. στη ναυπηγοεπισκευή για εξοπλισμό και εγκαταστάσεις, με τις 2 νέες δεξαμενές, 30 εκατ. για την αναβάθμιση του Car Terminal, με 2 πενταώροφα παρκινγκ, 10 εκατ. για έργα συντήρησης λιμενικών υποδομών, 7 εκατ. για την κατασκευή του νέου προβλήτα πετρελαιοειδών, 7 εκατ. για επισκευές στον προβλήτα Ι του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων, που διαχειρίζεται ο ΟΛΠ και 20 εκατ. σε μικρότερα έργα και δαπάνες.

Υπενθυμίζεται ότι, με βάση την σύμβαση πώλησης του ΟΛΠ, η Cosco καλείται να πραγματοποιήσει υποχρεωτικές επενδύσεις, ύψους 350 εκατ., την επόμενη δεκαετία.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο