ΑρχικήΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣΕπενδύσεις 180 εκατ., σε βάθος 10ετίας, υπόσχονται Goldair / ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ στο Θριάσιο εμπορευματικό

Επενδύσεις 180 εκατ., σε βάθος 10ετίας, υπόσχονται Goldair / ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ στο Θριάσιο εμπορευματικό

Έχοντας ανακηρυχτεί προσωρινός ανάδοχος για την κατασκευή και εκμετάλλευση του εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο, η κοινοπραξία Goldair / ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ (Τράπεζα Πειραιώς) περιμένει την επιλογή ανεξάρτητου μηχανικού, την έγκριση της σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο και την υπογραφή της από τη ΓΑΙΑΟΣΕ.

Σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα, τα ανωτέρω βήματα θα ολοκληρωθούν εντός εξαμήνου και στη συνέχεια, πιθανότατα αρχές του 2018 θα ξεκινήσουν οι κατασκευαστικές εργασίες, οι οποίες θα διαρκέσουν δυο χρόνια.

Η κοινοπραξία θα προχωρήσει σε συνολικές επενδύσεις άνω των 180 εκατ., σε ορίζοντα 10ετίας, δημιουργώντας ένα εμπορευματικό κέντρο, το οποίο, σε συνδυασμό με το λιμάνι του Πειραιά και τη σιδηροδρομική σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη Ευρώπη, φιλοδοξεί να καταστήσει τη χώρα «πύλη εισόδου» για εμπορεύματα, κυρίως προερχόμενα από την Ασία.Μεγάλο στοίχημα αποτελεί η δημιουργία κέντρου μεταποίησης.   

Αναφορικά με την Goldair Cargo, όπως επισημαίνουν στελέχη της, συνέχισε και το 2016 την αναπτυξιακή της πορεία. Η εταιρεία πέτυχε αύξηση του μεταφερόμενου φορτίου κατά 8%, με αντίστοιχη αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 6% και παράλληλα, αύξησε το ανθρώπινο δυναμικό της κατά 5%.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο