ΑρχικήΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣΣε λειτουργία μια από τις μεγαλύτερες σιδηροδρομικές γραμμές υψηλής ταχύτητας (330 χλμ)

Σε λειτουργία μια από τις μεγαλύτερες σιδηροδρομικές γραμμές υψηλής ταχύτητας (330 χλμ)

Σε λειτουργία τέθηκε σήμερα μια από τις μεγαλύτερες, σε μήκος, σιδηροδρομικές γραμμές υψηλής ταχύτητας, συνδέοντας την ευημερούσα ανατολική ακτή της Κίνας, με τις λιγότερο ανεπτυγμένες περιοχές στα νοτιοδυτικά της χώρας, όπως μετέδωσε το ΑΜΠΕ.

Η γραμμή, με μήκος 2.252 χιλιόμετρα, διασχίζει πέντε επαρχίες και μειώνει τη διάρκεια του ταξιδιού από τη Σανγκάη στο Κουνμίνγκ από τις 34 στις 11 ώρες.

Η ανώτατη ταχύτητα των συρμών είναι 330 χιλιόμετρα την ώρα, σύμφωνα με τον Γουάνγκ Τζίντα, που είναι οδηγός αμαξοστοιχιών.

Πρόκειται, επίσης, για τη μεγαλύτερη σε μήκος στην Κίνα σιδηροδρομική γραμμή υψηλής ταχύτητας που συνδέει τα ανατολικά με τα δυτικά της χώρας.

Το 2012, τέθηκε σε λειτουργία η σιδηροδρομική γραμμή Πεκίνου-Γκουανγκτζόου, μήκους 2.298 χιλιομέτρων που εκτείνεται από τα βόρεια έως τα νότια της χώρας.

Η Κίνα έχει κατασκευάσει περισσότερα από 20.000 χιλιόμετρα σιδηροδρομικών γραμμών υψηλής ταχύτητας. Σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης, το μήκος τους αναμένεται να φθάσει τα 45.000 χιλιόμετρα έως το 2030.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο