ΑρχικήΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣΤην άνοιξη του 2018, με σηματοδότηση και ηλεκτροκίνηση, το τμήμα Πολύκαστρο – Ειδομένη

Την άνοιξη του 2018, με σηματοδότηση και ηλεκτροκίνηση, το τμήμα Πολύκαστρο – Ειδομένη

Επιθεώρηση έργων της ΕΡΓΟΣΕ στο τμήμα Πολύκαστρο – Ειδομένη πραγματοποίησε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Θάνος Βούρδας.

Ο γενικός γραμματέας επισκέφθηκε το έργο που αφορά στις εργασίες για την ολοκλήρωση της υποδομής της νέας σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκης-Ειδομένης στο τμήμα Πολύκαστρο – Ειδομένη για την κατασκευή κτιριακών εγκαταστάσεων του νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού Πολυκάστρου και της σιδηροδρομικής Στάσης Μ. Δάσους, καθώς και επεμβάσεις επί των κτιριακών εγκαταστάσεων του υφιστάμενου Σιδηροδρομικού Σταθμού Ειδομένης.

Ο κ. Βούρδας επιθεώρησε τις εργασίες και, σύμφωνα με την ΕΡΓΟΣΕ, έδωσε έμφαση στην ολοκλήρωση κάθε απαιτούμενης παρέμβασης, ώστε να δημιουργηθεί το αναγκαίο συγκοινωνιακό δίκτυο στην περιοχή, που θα εξυπηρετεί, τόσο τις υπεραστικές κινήσεις αμαξοστοιχιών, εφόσον το έργο ανήκει στον πολύ σημαντικό ευρωπαϊκό μεταφορικό άξονα Χ, όσο και τις τοπικές  ανάγκες μετακινήσεων των κατοίκων.

Ο γ.γ. ανέφερε ότι το έργο – με την νέα χάραξη – θα λύσει τα προβλήματα διέλευσης και προσβασιμότητας που υπήρχαν, λόγω της υφιστάμενης υποδομής, τονώνοντας τις διεθνείς μεταφορές, χωρίς επιβάρυνση των τοπικών αναγκών.

Το έργο εξελίσσεται χωρίς προβλήματα και αναμένεται ότι, την άνοιξη του 2018, θα δοθεί σε κυκλοφορία η νέα γραμμή με σηματοδότηση και ηλεκτροκίνηση.

Ο Γενικός Γραμματέας  – επικεφαλής κλιμακίου, και με την παρουσία της Δημοτικής Αρχής- παρουσίασε το έργο και την εξέλιξη του στο Δημοτικό Κατάστημα Αξιούπολης.

Επίσης, επισκέφθηκε την σιδηροδρομική γέφυρα Αξιού, η οποία χθες επλήγη από πυρκαγιά που ξέσπασε την περιοχή.

Ενημερώθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και έδωσε σχετικές οδηγίες στον ΟΣΕ, ώστε να επαναλειτουργήσει άμεσα και απρόσκοπτα η σιδηροδρομική συγκοινωνία.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο