ΑρχικήΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣΤίτλοι τέλους στη «βεντέτα» Hitachi-Elliott για την ιταλική Ansaldo STS

Τίτλοι τέλους στη «βεντέτα» Hitachi-Elliott για την ιταλική Ansaldo STS

Το μερίδιο του αμερικανικού επενδυτικού fund Elliott που διαθέτει στην Ansaldo STS, εταιρεία που προμηθεύει τα τρένα με συστήματα σηματοδότησης, εξαγόρασε ο ιαπωνικός κολοσσός Hitachi.

Σύμφωνα με το Reuters, η Hitachi προτίθεται να δαπανήσει περί τα 1,25 δισ. ευρώ για να καταστεί ο μοναδικός ιδιοκτήτης της Ansaldo STS, η οποία επιδιώκει να διαδραματίσει μέσω εξαγορών ηγετικό ρόλο στον τομέα των σιδηροδρομικών μεταφορών.

Υπενθυμίζεται ότι, Hitachi και Elliott έχουν ανοίξει «βεντέτα» εδώ και αρκετά χρόνια, όταν το 2015 η ιαπωνική εταιρεία εξαγόρασε το πλειοψηφικό μερίδιο της Ansaldo STS.

Η διαφωνία ξεκίνησε όταν το αμερικανικό hedge fund, που κατείχε μερίδιο μειοψηφίας, αρνήθηκε να πουλήσει τις μετοχές του στην Hitachi, κρίνοντας ότι η τιμή των 9,50 ευρώ ανά μετοχή που προσφέρθηκε τότε ήταν χαμηλή.

Η ολοκλήρωση του deal ανάμεσα σε Hitachi – Ansaldo περιλαμβάνει την καταβολή προσαυξήσεων 9,5% από μέρους της Hitachi για να εξαγοράσει το 31,79% των μετοχών της Elliott στην Ansaldo STS, αξίας περίπου 807,6 εκατ. ευρώ.

Επίσης, η Hitachi θα αγοράσει τις μετοχές της Elliott στην Ansaldo STS αντί τιμήματος 12,70 ευρώ.

Β. Βεγιάζη

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο