ΑρχικήΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑΑποχωρεί από την Alibaba ο πρόεδρος και συνιδρυτής της, Jack Ma

Αποχωρεί από την Alibaba ο πρόεδρος και συνιδρυτής της, Jack Ma

Τον διάδοχό του θα παρουσιάσει την προσεχή Δευτέρα ο Jack Ma, πρόεδρος και συνιδρυτής της Alibaba, ο οποίος αποκάλυψε ότι θα αποσυρθεί από την ηγεσία του κινεζικού κολοσσού ηλεκτρονικού εμπορίου.

Σημειωτέον, ο Ma αποτελεί έναν από τους πολλούς ιδρυτές της Alibaba, η οποία ιδρύθηκε σχεδόν πριν από 20 χρόνια, και αποτελεί μια εταιρεία με αξία ιδίων κεφαλαίων που αγγίζει περίπου τα 420 δισ. δολ.

Όπως γνωστοποιήθηκε, ο Ma θα παραμείνει εκτελεστικός πρόεδρος της εταιρείας, ενώ σχεδιάζει η αποχώρησή του να αποτελέσει όχι το τέλος αλλά την «αρχή μιας εποχής».

Ο ίδιος, σύμφωνα με τους «New York Times», σκοπεύει να αφοσιωθεί περισσότερο στο κομμάτι της εκπαίδευσης, όντας δάσκαλος Αγγλικών, ενώ έχει δημιουργήσει ένα ίδρυμα που φέρει όνομά του και λειτουργεί υπό τα πρότυπα της Microsoft του Bill Gates.

Σύμφωνα με την «South China Morning Post», ο Ma δηλώνει πολύ περήφανος που η Alibaba έχει πλέον τη δομή, την εταιρική κουλτούρα, τη διακυβέρνηση και το σύστημα αυτό που θα του επιτρέπει να απομακρυνθεί από την εταιρεία χωρίς να προκληθεί αναστάτωση.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Tags
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο