ΑρχικήΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑΔωρεάν μεταφορά φαρμάκων σε ευπαθείς ομάδες από την ACS, μέσω του δικτύου GIVMED

Δωρεάν μεταφορά φαρμάκων σε ευπαθείς ομάδες από την ACS, μέσω του δικτύου GIVMED

Ένα χρόνο συνεργασίας με το δίκτυο GIVMED | Share medicine Share life, στο πλαίσιο του προγράμματος δωρεάς φαρμάκων σε ευπαθείς ομάδες, έκλεισε η ACS Ταχυδρομικές Υπηρεσίες.

Μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει δωρεάν μεταφορά για 4.953 κουτιά φαρμάκων, συνολικής χρηματικής αξίας 43.606 ευρώ, σε 36 κοινωφελείς φορείς εντός Αττικής, όπως γηριατρικές μονάδες, κοινωνικά φαρμακεία, δομές που υποστηρίζουν παιδιά και ψυχικά ασθενείς (ενδεικτικά: Άσυλο Ανιάτων, ΕΠΑΨΥ Πεντέλης, Καρέλλειο Ίδρυμα, ΚΥΑΔΑ, Κοινωνικά Φαρμακεία Δήμων, Χατζηκυριάκειο).

Η παροχή δωρεάν μεταφορών από την ACS έχει πολύ μεγάλη σημασία για όλους αυτούς τους κοινωφελείς φορείς, οι οποίοι παρέχουν υπηρεσίες υγείας σε ανθρώπους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, καθώς διασφαλίζεται η ασφαλής και γρήγορη πρόσβαση στα φάρμακα που χρειάζονται, χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών, ενώ μπορούν να αξιοποιηθούν αποτελεσματικότερα τα περισσευούμενα φάρμακα που έχουν προσφέρει οι πολίτες πριν τη λήξη τους.

Τα περισσευούμενα φάρμακα, που μεταφέρει η ACS, προκύπτουν από δωρεές που κάνουν κοινωνικά φαρμακεία δήμων, δηλαδή από προσφορές φαρμάκων που κάνουν οι πολίτες μέσω της GIVMED.

Οι πολίτες μπορούν να δωρίζουν φάρμακα μέσω του GIVMED με τους εξής τρόπους:

  1. Μπαίνουν στο χάρτη της πλατφόρμας (κάντε κλικ εδώ), αναζητούν την περιοχή τους, εντοπίζουν τον κοντινότερο κοινωφελή φορέα και να παραδίδουν εκεί τα φάρμακα που δεν χρειάζονται.
  2. Καλούν στην τηλεφωνική γραμμή της GIVMED (210 3007 222) για να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για την δωρεά φαρμάκων και να βρουν τον κοντινότερο σε αυτούς κοινωφελή φορέα.
  3. Κατεβάζουν τη δωρεάν εφαρμογή GIVMED για android/iOS, από την οποία βρίσκουν ακριβώς τον κοινωφελή φορέα που χρειάζεται τα περισσευούμενα φάρμακά τους.

Σημειώνεται ότι, κάθε χρόνο, στην Ελλάδα τουλάχιστον 34.000.000 κουτιά φαρμάκων λήγουν και πετάγονται στα σκουπίδια, ενώ την ίδια στιγμή περίπου 2.300.000 άνθρωποι ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο