ΑρχικήΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑΖημιές προ φόρων 135 εκατ. δολ. στο γ’ τρίμηνο για την Canada Post. Η άνοδος δεμάτων συνεχίζεται, αλλά με βραδύτερο ρυθμό

Ζημιές προ φόρων 135 εκατ. δολ. στο γ’ τρίμηνο για την Canada Post. Η άνοδος δεμάτων συνεχίζεται, αλλά με βραδύτερο ρυθμό

Ζημιές προ φόρων, ύψους 135 εκατ. δολ., κατέγραψε το ταχυδρομείο του Καναδά (Canada Post), στο γ’ τρίμηνο του 2019, καθώς η συνεχιζόμενη πτώση του όγκου ταχυδρομείου αντισταθμίστηκε κατά ένα μικρό ποσοστό από την αύξηση των δεμάτων.

Σύμφωνα με την Canada Post, οι ζημίες προ φόρων του τομέα κατά το εξεταζόμενο τρίμηνο ήταν αυξημένες κατά 40 εκατ. δολ. έναντι του 2018, ενώ σε επίπεδο 9μήνου, ο όμιλος σημείωσε επίσης ζημιές προ φόρων 162 εκατ. δολ.

Τα έσοδα της Canada Post ανήλθαν σε περίπου 1,5 δισ. δολ. το γ΄ τρίμηνο, λιγότερα κατά 44 εκατ. δολ. ή 2,8% σε σύγκριση με το γ’ τρίμηνο του 2018.

Αύξηση 6,1% του όγκου δεμάτων

Σύμφωνα με την Canada Post, η εταιρεία παραμένει ο κορυφαίος πάροχος υπηρεσιών ηλεκτρονικού εμπορίου στη χώρα.

Κατά το γ’ τρίμηνο του 2019, ο όγκος δεμάτων αυξήθηκε κατά 4 εκατ. τεμάχια ή κατά 6,1%, ενώ τα έσοδα το τομέα σημείωσαν άνοδο κατά 22 εκατ. δολ. ή 3,9%, σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Στην κατηγορία των εγχώριων δεμάτων, τη μεγαλύτερη κατηγορία προϊόντων, ο όγκος αυξήθηκε κατά 3 εκατ. τεμάχια ή 6,9% στο γ’ τρίμηνο και τα έσοδα κατά 18 εκατ. δολ. ή 4,2%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Σε επίπεδο 9μήνου, ο συνολικός όγκος δεμάτων αυξήθηκε κατά 11 εκατ. τεμάχια ή 5,8% και τα έσοδα κατά 73 εκατ. δολά. ή 4,7% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2018.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο