ΑρχικήΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑΚαι η Amazon στη μάχη των drone. Συνεργασία με την βρετανική κυβέρνηση

Και η Amazon στη μάχη των drone. Συνεργασία με την βρετανική κυβέρνηση

Η εταιρεία Amazon.com γνωστοποίησε χθες ότι σύναψε συμφωνία με την κυβέρνηση της Βρετανίας, ώστε να επισπευστεί η διαδικασία που θα επιτρέψει τη χρήση μικρών μη-επανδρωμένων εναέριων σκαφών (drone) στην παράδοση των παραγγελιών της.

Σύμφωνα με τη μεγαλύτερη διαδικτυακή εταιρεία πωλήσεων στον κόσμο, η οποία έχει δρομολογήσει τη χρήση των σχετικών σκαφών για παραγγελίες μέχρι το 2017, μια διακυβερνητική ομάδα, που υποστηρίζεται από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Βρετανίας, της παραχώρησε τις αναγκαίες άδειες, ώστε να διερευνήσει τη διαδικασία, όπως μετέδωσε το ΑΜΠΕ.

Πέρσι η Amazon δημοσιοποίησε βίντεο που εξηγούσε πώς ένα μη-επανδρωμένο εναέριο σκάφος μπορεί να παραδώσει πακέτα. Την περιγραφή έκανε ο Τζέρεμι Κλάρκσον, πρώην παρουσιαστής της δημοφιλούς βρετανικής τηλεοπτικής σειράς για αυτοκίνητα, Top Gear.

Η ΥΠΑ των Ηνωμένων Πολιτειών δήλωσε, τον Ιούνιο, ότι η χρήση των μικρών αυτών σκαφών για παραδόσεις θα απαιτήσει ξεχωριστούς κανονισμούς, από ό,τι απαιτεί η πιο γενική χρήση εναέριων μέσων.

Επίσης, τον περασμένο μήνα, η αλυσίδα Wal-Mart Stores δήλωσε ότι απείχε 6-9 μήνες από το να ξεκινήσει να χρησιμοποιεί παρόμοια σκάφη για να ελέγξει τα αποθέματα στις αποθήκες της στις ΗΠΑ.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο