ΑρχικήΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑΣτο τελικό στάδιο η τροπολογία για την αποζημίωση των «Καθολικών Υπηρεσιών» των ΕΛΤΑ

Στο τελικό στάδιο η τροπολογία για την αποζημίωση των «Καθολικών Υπηρεσιών» των ΕΛΤΑ

Επιτάχυνση της ανάπτυξης των υποδομών των ΕΛΤΑ, ώστε να παρέχουν πολλαπλές υπηρεσίες, προανήγγειλε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέα Λοβέρδου.

“Έχει μεγάλη σημασία οι πολίτες απομακρυσμένων περιοχών, που για τον ιδιώτη δεν είναι επικερδές, τα ΕΛΤΑ να μπορούν να παρέχουν πολλαπλές υπηρεσίες και να κατέχουν το δίκτυο”, υπογράμμισε ο υπουργός, υποστηρίζοντας ότι το δημόσιο θα ανταποκριθεί άμεσα στην υποχρέωση του για την καταβολή των οφειλών του προς τα ΕΛΤΑ για τις Καθολικές Υπηρεσίες.

“Είμαστε στο τελικό στάδιο υπογραφής και στο άμεσο προσεχές διάστημα θα έρθει τροπολογία και το δημόσιο, απολύτως και άμεσα, θα ανταποκριθεί στην υποχρέωση του. Είναι βέβαιο ότι πολλοί ανταγωνιστές των ΕΛΤΑ θα ήθελαν μια εικόνα απαξίωσης τους, γιατί εποφθαλμιούν τον κρίσιμο ρόλο και τη δυνατότητα που έχουν για κερδοφορία”, υπογράμμισε ο κ. Παππάς.

“Οι πόρτες μου είναι πάντα ανοιχτές στους συνδικαλιστές. Στον τομέα των ταχυμεταφορών είναι μεγάλη ανάγκη να διασφαλίζονται οι όροι ασφάλειας της εργασίας.

Επανέρχεται εδώ και το ζήτημα των συλλογικών συμβάσεων και πρέπει οι προοδευτικές δυνάμεις τους τόπου να το συνομολογήσουν.

Το τελευταίο τραγικό ατύχημα με τον εργαζόμενο στα ΕΛΤΑ ανέδειξε την τραγική πραγματικότητα. Εμείς εδώ δεν είμαστε για να εκστομίζουμε συλλυπητήρια, αλλά να σκεφθούμε και να προστατεύσουμε το δημόσιο συμφέρον”, υπογράμμισε ο κ. Παππάς.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο