Αρχική(ΤΑΧΟ)ΓΡΑΦΟΣΗ ΕΥΔΑΠ ανοίγει την «Κερκόπορτα» για τα ΕΛΤΑ;

Η ΕΥΔΑΠ ανοίγει την «Κερκόπορτα» για τα ΕΛΤΑ;

Η ΕΥΔΑΠ ανοίγει την «Κερκόπορτα» για τα ΕΛΤΑ, καθώς πρόκειται για τον πρώτο, μεγάλο δημόσιο φορέα που ενδέχεται να απολέσει ο οργανισμός.

Τελευταία ελπίδα υπάρχει για τα ΕΛΤΑ και «κρύβεται» στο Διοικητικό Εφετείο, το οποίο θα κρίνει, εάν η γνωμάτευση της ΕΕΤΤ, η οποία απέκλεισε τον οργανισμό από το διαγωνισμό διακίνησης λογαριασμών της ΕΥΔΑΠ, είναι σύννομη.

Το ιστορικό του διαγωνισμού και οι πιθανές συνέπειες

Ο διαγωνισμός της ΕΥΔΑΠ «έτρεξε», μετά την απελευθέρωση της εγχώριας ταχυδρομικής αγοράς, αφορώντας το διάστημα 2013/2014, με αρχικό προϋπολογισμό 10,6 εκατ. ευρώ.

Τα ΕΛΤΑ, εάν και είχαν καταθέσει αρχικά τη χαμηλότερη προσφορά, αποκλείστηκαν από το διαγωνισμό, εξαιτίας έκθεσης της ΕΕΤΤ, που θεώρησε την προσφορά τους κάτω του κόστους, κάνοντας λόγο για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης.

Το έργο, έπειτα και από απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, φαίνεται ότι ανατίθεται στην ACS, η οποία είχε προσφέρει αρχικά προσφορά 0,45 ευρώ για κάθε φάκελο και στη συνέχεια, κατέβηκε στα 0,40 ευρώ (τα ΕΛΤΑ είχαν προσφέρει 0,396 ευρώ).

Το αξιοσημείωτο είναι ότι πιθανή «άλωση» της ΕΥΔΑΠ σημαίνει ότι τα ΕΛΤΑ κινδυνεύουν να υποστούν την πρώτη ήττα στο «κάστρο» τους: το ελληνικό δημόσιο.  

Υπενθυμίζεται ότι η ACS έχει αναλάβει την παράδοση λογαριασμών μεγάλων εταιρειών τηλεπικοινωνιών, όπως Vodafone, Wind, Hol και Cyta, ενώ – από την πλευρά τους – τα ΕΛΤΑ, επί υπουργίας Παν. Λαφαζάνη, ανανέωσαν την σύμβαση με την ΔΕΗ και έχουν στο πελατολόγιό τους τα μεγαλύτερα τραπεζικά και ασφαλιστικά ιδρύματα.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο