ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΤο top 10 των αεροδρομίων με τη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση

Το top 10 των αεροδρομίων με τη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση

Το διεθνές αεροδρόμιο της Ατλάντα «Hartsfield – Jackson» παρουσίασε τη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση στον κόσμο το 2017, σύμφωνα με έρευνα του «Airports Council International».

Περίπου 104 εκατομμύρια επιβάτες ταξίδεψαν μέσω του αεροδρομίου της Ατλάντα, καθιστώντας το ως το πλέον πολυσύχναστο, παρά τη μείωση της κίνησης κατά 0,3%, τον τελευταίο χρόνο.

Βάσει της μελέτης του «Airports Council International» (ACI), τη δεύτερη θέση στην κατάταξη καταλαμβάνει το διεθνές αεροδρόμιο του Πεκίνου, από όπου πέρασαν περίπου 96 εκατομμύρια ταξιδιώτες.

Το διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ο διεθνής αερολιμένας του Τόκιο, καθώς και το διεθνές αεροδρόμιο του Λος Άντζελες συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα των αεροδρομίων με τη μεγαλύτερη κίνηση, φιλοξενώντας από 84 έως 88 εκατ. επιβάτες.

Την πρώτη δεκάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ACI, κλείνουν το αεροδρόμιο «O’ Hare» του Σικάγο, το «Heathrow» του Λονδίνου, το διεθνές αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ, το «Pudong International Airport» της Σαγκάης και το αεροδρόμιο «Charles de Gaulle» του Παρισιού.

Σύμφωνα με το Συμβούλιο, η επιβατική κίνηση παγκοσμίως ενισχύθηκε κατά 6,6% το 2017 σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, ενώ ο αριθμός των πτήσεων αυξήθηκε κατά 2,4%.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο