ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑH Hellenic Seaplanes εναρμονίζεται με τα νέα πρότυπα ασφαλείας στα υδατοδρόμια

H Hellenic Seaplanes εναρμονίζεται με τα νέα πρότυπα ασφαλείας στα υδατοδρόμια

Στην υιοθέτηση νέων προτύπων ασφαλείας για το σχεδιασμό των υδατοδρομίων στρέφονται οι αρμόδιοι φορείς, μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι και στις Βρυξέλλες.

Ειδικότερα, η χρήση Μαγνητικής Πύλης (WMTD) και ακτινοσκοπικής συσκευής (X-RAY) καθίσταται υποχρεωτική σε όλα τα υδατοδρομία για τον καλύτερο έλεγχο επιβατών και αποσκευών.

Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή της Hellenic-Seaplanes, κ. Ευάγγελο Ζαγοράκη, η  απαίτηση αυτή, όσο και αν φαίνεται υπερβολική, θωρακίζει την λειτουργία των υδροπλάνων και των υδατοδρομίων, δημιουργώντας την αναγκαία αίσθηση ασφάλειας για επιβάτες και προσωπικό, ενώ παράλληλα εναρμονίζεται με τα ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας. 

«Η τροποποίηση της πρώτης Τεχνικής Οδηγίας Ασφαλείας (ΤΟΑ), μας έφερε αντιμέτωπους με μια νέα πρόκληση. Έπρεπε να τροποποιηθούν άμεσα, όλα τα Προγράμματα Ασφαλείας των Υδατοδρομίων της εταιρείας και να λάβουν τις σχετικές νέες εγκρίσεις από την Διεύθυνση Ασφαλείας Δ15 της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), όσο και από την Διεύθυνση Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας (ΔΑΝ) του Υπ. Ναυτιλίας», ανέφερε ο κ. Ζαγοράκης και συνέχισε λέγοντας:

«Η πρόκληση αυτή κερδήθηκε, αξίζει να αναφερθεί πως σε διάστημα μόλις λίγων εβδομάδων, χάρη στα ταχύτατα αντανακλαστικά της Hellenic-Seaplanes, και την άψογη συνεργασία με τις ανωτέρω Διευθύνσεις  έχουν ήδη εγκριθεί, τα επικαιροποιημένα Προγράμματα Ασφαλείας του Υδατοδρομίου Βόλου και του Υδατοδρομίου Σκύρου, ενώ παράλληλα ολοκληρώνεται και η αξιολόγηση των Προγραμμάτων Ασφαλείας των Υδατοδρομίων Θεσσαλονίκης, Σκοπέλου, Αλοννήσου και Πάτμου. Σειρά έχουν τα Υδατοδρόμια της Τήνου, της Καλαμάτας, της Σητείας και της Ζακύνθου».

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο