ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΣτην Κυπαρισσία επιμορφωτικά προγράμματα εκπαιδευτικών και μαθητών στο μάθημα της Κυκλοφοριακής Παιδείας

Στην Κυπαρισσία επιμορφωτικά προγράμματα εκπαιδευτικών και μαθητών στο μάθημα της Κυκλοφοριακής Παιδείας

Μετά την ολοκλήρωση της πιλοτικής εφαρμογής επιμόρφωσης του διδακτικού προσωπικού της Περιφέρειας Αττικής και της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, το πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Παιδείας και Οδικής Ασφάλειας, συνεχίστηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και συγκεκριμένα στο Δήμο Τριφυλίας και την πόλη της Κυπαρισσίας.

Πιο συγκεκριμένα, το διήμερο 18 και 19 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικά προγράμματα μαθητών και εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με σκοπό την επιμόρφωση στο υλικό της διαδικτυακής πύλης (portal) «e-DriveAcademy» που αποτελεί το βασικό εκπαιδευτικό εργαλείο για τη διδασκαλία του μαθήματος.

Τα επιμορφωτικά προγράμματα στην πόλη της Κυπαρισσίας παρακολούθησαν περίπου 200 μαθητές και 10 εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και 230 μαθητές και 30 εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η διαδικτυακή πύλη «e-DriveAcademy» είναι μια πρωτοπόρος ηλεκτρονική πλατφόρμα που δημιούργησε το επιστημονικό προσωπικό της Δ/νσης Οδικής Κυκλοφορίας και Ασφάλειας της Γενικής Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού και Οδικής Ασφάλειας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με συγχρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Τα μέλη της επιστημονικής ομάδας του «e-DriveAcademy» έχουν αναλάβει και το έργο της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών, οι οποίοι στη συνέχεια θα μεταφέρουν στη σχολική αίθουσα τη γνώση που θα αποκομίσουν.

Σημειώνεται ότι το εκπαιδευτικό υλικό της πλατφόρμας του «e-DriveAcademy» έχει λάβει παιδαγωγική καταλληλότητα από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο