ΑρχικήLOGISTICSΝευραλγικός ο ρόλος της Ελλάδας για την προώθηση επενδύσεων σε μεταφορές, διαμετακόμιση, υποδομές στα Δ. Βαλκάνια

Νευραλγικός ο ρόλος της Ελλάδας για την προώθηση επενδύσεων σε μεταφορές, διαμετακόμιση, υποδομές στα Δ. Βαλκάνια

Συνάντηση εργασίας με τεχνικό κλιμάκιο της Παγκόσμιας Τράπεζας πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης, παρουσία των γ.γ. Στρατηγικών & Ιδιωτικών Επενδύσεων Λόη Λαμπριανίδη, γ.γ. Δημοσίων Επενδύσεων ΕΣΠΑ Παναγιώτη Κορκολή, Ειδικού Γραμματέα ΣΔΙΤ Νίκου Μαντζούφα και στελεχών του υπουργείου.

Στόχος ήταν να συζητηθούν οι ευκαιρίες που διανοίγονται για την ανάπτυξη της οικονομικής συνεργασίας στα δυτικά Βαλκάνια και το νευραλγικό ρόλο της χώρας μας για την προώθηση επενδύσεων στους τομείς δικτύων, υποδομών, μεταφορών και εμπορίου στην περιοχή.

Οι εκπρόσωποι της Παγκόσμιας Τράπεζας παρουσίασαν το σχεδιασμό του διεθνούς οργανισμού για την προώθηση του έργου που έχουν αναλάβει στα δυτικά Βαλκάνια, με σκοπό την ανάπτυξη και διευκόλυνση των εμπορικών ροών στα Βαλκάνια, τη βελτίωση των μεταφορών, εφοδιασμού και διαμετακόμισης και ανέδειξαν τις ευκαιρίες που διαμόρφωσε η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας στην κατεύθυνση δημιουργίας προϋποθέσεων για τη θεσμική και οικονομική αναβάθμιση των Βαλκανίων.

Από την πλευρά του υπουργείου Οικονομίας διατυπώθηκε πως η Ελλάδα έχει ως στόχο να αξιοποιήσει τους εμπορικούς διαδρόμους που δυνητικά θα προκύψουν στην πλήρη ανάπτυξη του έργου, ενώ τα άμεσα και έμμεσα οφέλη θα περιλαμβάνουν τη διεύρυνση των οικονομικών-διαμετακομιστικών δυνατοτήτων των μεγάλων λιμένων (Πειραιά και Θεσσαλονίκης), την ταχύτερη μεταφορά εμπορευμάτων, την αξιοποίηση και επέκταση των σιδηροδρομικών δικτύων και την κατοχύρωση της χώρας ως σημαντικό κόμβο διεθνούς εμπορικής δραστηριότητας.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο