ΑρχικήMMMΕΝΠΕ: Να είναι βιώσιμα και συνδεδεμένα με την παραγωγή τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας

ΕΝΠΕ: Να είναι βιώσιμα και συνδεδεμένα με την παραγωγή τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας

Να είναι βιώσιμα και να απευθύνονται στην κοινωνία τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) ζήτησε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός μιλώντας σε εκδήλωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Ο κ. Αγοραστός εξέφρασε την άποψη ότι «ένα ΣΒΑΚ μπορεί να είναι βιώσιμο υπό την προϋπόθεση ότι θα προκύψει μέσα από συμμετοχική διαδικασία, με κανόνες, επιλογή, αξιολόγηση, σταθερότητα και ταχύτητα».

Επίσης, υπενθύμισε ότι οι Περιφέρειες έχουν χρηματοδοτήσει σειρά έργων, όπως οδικά δίκτυα, αναπλάσεις πόλεων σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και ποδηλατοδρόμους. «Γι’ αυτό και δεν χρειάζεται να αναβιώσουν φαντασιώσεις», σημείωσε.

Παράλληλα, τόνισε, είναι απαραίτητο τα ΣΒΑΚ να συνδεθούν με την παραγωγή προκειμένου, όπως είπε, «να δημιουργηθεί προστιθέμενη αξία και να δημιουργηθούν καινούργιες θέσεις εργασίας ώστε να μπει τέλος στην ατέρμονη μετρολογία του Μνημονίου που έχει εγκλωβίσει τη χώρα μας σ’ ένα καθοδικό σπιράλ ύφεσης, ανεργίας και φτωχοποίησης».

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο