Σάββατο, 3 Οκτωβρίου, 2026
Ειδήσεις και νέα για τις επιβατικές και εμπορευματικές μεταφορές
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ

    Πτήση flydubai: Ο συγκυβερνήτης επιτέθηκε με τσεκούρι στον πιλότο, σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα των ΗΑΕ

    3 Οκτωβρίου, 2026
    ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ

    Νέο website για τη Νέα Εγνατία Οδό από τη Sleed

    2 Οκτωβρίου, 2026
    ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ

    Η Στέλλα Δημαράκη νέα CFO και ο Ηλίας Μανδρούκας νέος CCO στην AEGEAN

    2 Οκτωβρίου, 2026
    ΟΔΙΚΕΣ

    Νέες προθεσμίες προσαρμογής για το σύστημα εισροών – εκροών και την απογραφή στο Μητρώο Δεξαμενών

    2 Οκτωβρίου, 2026
    MMM

    Παραδόθηκαν στην Ελληνικό Μετρό οι πρώτες εκθέσεις του ΤΕΕ για 14 κτίρια στην Κυψέλη

    2 Οκτωβρίου, 2026
    ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ

    «Connecting Europe Days 2026»: Tο πανόραμα των πολιτικών της ΕΕ για το παρόν και το μέλλον των υποδομών και μεταφορών

    2 Οκτωβρίου, 2026

  • ΜΜΜ
  • ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ
  • ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ
  • ΟΔΙΚΕΣ
  • LOGISTICS
  • ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
No Result
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ

    Πτήση flydubai: Ο συγκυβερνήτης επιτέθηκε με τσεκούρι στον πιλότο, σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα των ΗΑΕ

    3 Οκτωβρίου, 2026
    ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ

    Νέο website για τη Νέα Εγνατία Οδό από τη Sleed

    2 Οκτωβρίου, 2026
    ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ

    Η Στέλλα Δημαράκη νέα CFO και ο Ηλίας Μανδρούκας νέος CCO στην AEGEAN

    2 Οκτωβρίου, 2026
    ΟΔΙΚΕΣ

    Νέες προθεσμίες προσαρμογής για το σύστημα εισροών – εκροών και την απογραφή στο Μητρώο Δεξαμενών

    2 Οκτωβρίου, 2026
    MMM

    Παραδόθηκαν στην Ελληνικό Μετρό οι πρώτες εκθέσεις του ΤΕΕ για 14 κτίρια στην Κυψέλη

    2 Οκτωβρίου, 2026
    ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ

    «Connecting Europe Days 2026»: Tο πανόραμα των πολιτικών της ΕΕ για το παρόν και το μέλλον των υποδομών και μεταφορών

    2 Οκτωβρίου, 2026

  • ΜΜΜ
  • ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ
  • ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ
  • ΟΔΙΚΕΣ
  • LOGISTICS
  • ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
No Result
Προβολή όλων
Ειδήσεις και νέα για τις επιβατικές και εμπορευματικές μεταφορές
No Result
Προβολή όλων

Γραμμή 4 του Μετρό Αθήνας: Έφτασε στο φρέαρ του Ευαγγελισμού η «Αθηνά» (videos, pics)

vvegiazi by vvegiazi
12 Φεβρουαρίου, 2026
στο MMM, VIDEOS
0
Share on FacebookShare on Twitter
Εκτύπωση άρθρου

Ολοκληρώθηκε η διάνοιξη και κατασκευή της σήραγγας της Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας στο σκέλος από την Κατεχάκη μέχρι τον Ευαγγελισμό, από τον Μετροπόντικα «Αθηνά».

Τη θραύση του τοιχίου στα τελευταία μέτρα της διαδρομής παρακολούθησαν, σήμερα, στο «Φρέαρ ΤΒΜ Ευαγγελισμός», ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρίστος Δήμας, μαζί με τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Νίκο Ταχιάο και τον γενικό γραμματέα Υποδομών Δημήτρη Αναγνώπουλο.

Με την άφιξή του στο φρέαρ «Ευαγγελισμός», ο μετροπόντικας «Αθηνά», με αφετηρία την Κατεχάκη, ολοκλήρωσε τη διάνοιξη και παράλληλα, την κατασκευή σήραγγας μήκους 5,1 χλμ., έχοντας διανύσει τις περιοχές: Γουδή, Ζωγράφου, Ιλίσια, Πανεπιστημιούπολη και Καισαριανή.

Ο δεύτερος δίδυμος Μετροπόντικας, η «Νίκη», εκτελεί τη διάνοιξη της σήραγγας σε αντίθετη κατεύθυνση, συνολικού μήκους 7,1 χλμ. Εκκίνησε από το Άλσος Βεΐκου και βρίσκεται σήμερα λίγο μετά τον σταθμό «Πλατεία Κυψέλης», έχοντας ήδη κατασκευάσει 2.960 μέτρα σήραγγας, που αντιστοιχούν στο 42% της συνολικής διαδρομής της, με τελικό προορισμό το φρέαρ «Ευαγγελισμός».

Αθροιστικά έχει ολοκληρωθεί το 65% της διάνοιξης της σήραγγας, η οποία συνεχίζεται και θα ακολουθήσει η κατασκευή των σταθμών.

Χρ. Δήμας: Ο μετροπόντικας «Αθηνά» της Γραμμής 4 του Μετρό ολοκλήρωσε τη διαδρομή του

Μετά την ολοκλήρωση της θραύσης του τοιχίου του φρέατος από την «Αθηνά», ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας, δήλωσε: «Η Γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας είναι το μεγαλύτερο δημόσιο έργο που πραγματοποιείται στην πρωτεύουσα και η σημερινή ημέρα αποτελεί ορόσημο για την πρόοδο κατασκευής του.

Ο Μετροπόντικας “Αθηνά” ολοκλήρωσε μια απαιτητική διαδρομή 5,1 χιλιομέτρων, με αφετηρία την Κατεχάκη, διασχίζοντας πυκνοκατοικημένες περιοχές: Γουδή, Ζωγράφου, Ιλίσια και Καισαριανή.

Ο Μετροπόντικας έφτασε στον προορισμό του, αφήνοντας πίσω μια πλήρως κατασκευασμένη σήραγγα με σχεδόν 3.400 δακτυλίους σκυροδέματος.

Ταυτόχρονα, δηλαδή, με τη διάνοιξη, γίνεται και η κατασκευή της σήραγγας, κάτι που αποτελεί ένα εντυπωσιακό τεχνολογικό επίτευγμα.

Οι εργασίες προχωρούν και στο άλλο μέτωπο, καθώς ο δεύτερος Μετροπόντικας, η “Νίκη”, βρίσκεται στο 42% της διάνοιξης. Ελπίζουμε ότι πολύ σύντομα θα μπορέσει και αυτή να κάνει το λεγόμενο «breakthrough». Συγχαρητήρια σε όλους τους εργαζομένους, στην Ελληνικό Μετρό και στην ανάδοχο εταιρεία για αυτό το σημαντικό επίτευγμα».

Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Ταχιάος τόνισε: «Πρόκειται για το πιο σημαντικό έργο που εκτελείται αυτή τη στιγμή στην Αθήνα και ένα από τα σημαντικότερα ολόκληρης της χώρας. Η έξοδος του Μετροπόντικα, δείχνει -πέραν των άλλων- και τις καινοτομίες που εφαρμόστηκαν και το γεγονός ότι για πρώτη φορά, δεν δημιουργήθηκε το παραμικρό πρόβλημα κατά τη διέλευσή του οφείλεται στη μεθοδολογία κατασκευής και τον σχεδιασμό, τα οποία έχουν εντελώς καινοτόμα χαρακτηριστικά.

Είναι ένα έργο που, στο τελικό του αποτέλεσμα, θα αλλάξει την Αθήνα. Ένα έργο που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, από το ΕΣΠΑ, με τη συμβολή του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και ένα έργο που η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είχε τη χαρά να δει να ξεκινά. Σήμερα, η ίδια Κυβέρνηση έχει τη χαρά να βλέπει τον πρώτο Μετροπόντικα να εκτελεί το έργο του.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλαν. Είχα την ευκαιρία να μετέχω τόσο στην είσοδο, όσο και στην έξοδο του συγκεκριμένου TBM. Γνωρίζω έναν προς έναν τους ανθρώπους που εργάστηκαν για το έργο αυτό και σε καθέναν από αυτούς, καθώς και στις εταιρείες που βρίσκονται πίσω από την υλοποίησή του, οφείλουμε ευγνωμοσύνη και θερμά συγχαρητήρια».

Ο γενικός γραμματέας Υποδομών Δημήτρης Αναγνώπουλος σημείωσε: «Ένα σημαντικό έργο για την Αττική, αλλά και για τη χώρα μας. Παρατηρούμε την πρόοδο, την ολοκλήρωση του πρώτου TBM σε ένα βασικό τμήμα 5,1 χλμ. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι και ο δεύτερος Μετροπόντικας θα ολοκληρώσει πολύ σύντομα τη δική του διαδρομή, ώστε να έχουμε το σύνολο της σήραγγας ολοκληρωμένο, που αποτελεί και τη βασική προϋπόθεση των υπολοίπων εργασιών. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτή την προσπάθεια. Προχωρούμε δυναμικά για να ολοκληρώσουμε ένα πάρα πολύ μεγάλο έργο, που θα αλλάξει την εικόνα της πρωτεύουσας της χώρας μας».

Ο πρόεδρος της “ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ”, Χρήστος Καραδήμας υπογράμμισε: «Είμαι και εγώ πολύ ευτυχής για το σημερινό ορόσημο. Είναι σημαντικό για το έργο της Γραμμής 4, που αποτελεί τον νέο κλάδο του μετρό και πολύ σημαντικό έργο για τη ζωή της πόλης και των κατοίκων της. Ως η υπηρεσία που επιβλέπουμε την κατασκευή του έργου θα συνεχίσουμε με εντατικές προσπάθειες τη συνέχιση του έργου. Σας ευχαριστώ πολύ».

Ο διευθύνων σύμβουλος της “ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ”, Χρήστος Φαφούτης είπε: «Το σημερινό breakthrough αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο και μία ενθαρρυντική εξέλιξη για τη συνεχιζόμενη πορεία του έργου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το ανθρώπινο Κεφάλαιο και τους συνεργαζόμενους φορείς για τον άρτιο συντονισμό και την προσήλωσή τους. Η συνεργασία και η τεχνογνωσία που προσφέρονται θα αποτελέσει σημαντικό παράγοντα για τη συνέχιση αυτής της προσπάθειας».

Ο διευθύνων σύμβουλος της AVAX, εκπροσωπώντας την κοινοπραξία του έργου AVAX – GHELLA – ALSTOM, Κωνσταντίνος Μιτζάλης ανέφερε: «Είναι μια πολύ σημαντική μέρα η σημερινή, γιατί πετύχαμε ένα ορόσημο και ολοκληρώσαμε τη γραμμή Κατεχάκη – Ευαγγελισμός χωρίς κανένα πρόβλημα, όπως προανέφερε και ο Υπουργός. Είμαστε περήφανοι για αυτό. Θέλω να ευχαριστήσω από την καρδιά μου όλους τους εργαζομένους, τις εταιρείες της Κοινοπραξίας και τη συνεργασία που έχουμε με την Ελληνικό Μετρό.

Πριν από έναν χρόνο είχαμε ερωτηθεί πότε θα τελειώσουμε. Είχαμε πει τέλη του 2025, αρχές του 2026, και το πετύχαμε. Πρώτα ο Θεός, χωρίς να έχουμε εκπλήξεις, γιατί ο Μετροπόντικας δουλεύει όπως ξέρετε σε βάθος 32 μ. κάτω από την επιφάνεια της γης, προς το τέλος του 2026, θα εμφανιστεί εδώ και ο δεύτερος Μετροπόντικας η «Νίκη», οπότε τότε θα έχει ολοκληρωθεί η σήραγγα. Προχωράμε όσο μπορούμε καλύτερα και ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες για την προσπάθειά τους. Πιστεύω ότι το έργο της Γραμμής 4 έχει μπει δυνατά μέσα στην τροχιά της ολοκλήρωσης».

Το έργο υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2021 – 2027.

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του «m» στο Youtube
Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του «m» στο Linkedin
Tags:ΓΡΑΜΜΗ 4 ΜΕΤΡΟΓΡΑΜΜΗ 4ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟΟΜΙΛΟΣ ΑΒΑΞΟΜΙΛΟΣ AVAXAVAX

Σχετικά Άρθρασχετικά

MMM

Παραδόθηκαν στην Ελληνικό Μετρό οι πρώτες εκθέσεις του ΤΕΕ για 14 κτίρια στην Κυψέλη

2 Οκτωβρίου, 2026
MMM

Ν. Ταχιάος: Στην Κυψέλη δεν υπάρχει κίνδυνος για τους κατοίκους και δεν θα πληρώσουν ούτε ένα ευρώ

2 Οκτωβρίου, 2026
MMM

Ποια έργα θα δώσουν “ανάσα” στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της Αττικής: Οι δύο νέοι κόμβοι και οι επεκτάσεις του Μετρό και της Αττικής Οδού

30 Σεπτεμβρίου, 2026
ΟΔΙΚΕΣ

Πώς θα υλοποιηθεί η επόμενη γενιά μεγάλων έργων 50 δισ. ευρώ

29 Σεπτεμβρίου, 2026
ΟΔΙΚΕΣ

Έσοδα, κέρδη και ανεκτέλεστο παραμένουν σε ιστορικά υψηλά για τον Όμιλο AVAX. Τι φανερώνουν τα στοιχεία πρώτου εξαμήνου

23 Σεπτεμβρίου, 2026
MMM

Νίκος Ταχιάος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Στην Κυψέλη είμαστε με την πλευρά των κατοίκων

19 Σεπτεμβρίου, 2026
Επόμενο άρθρο

Επανέρχεται στο κανονικό ωράριο η έναρξη λειτουργίας του Μετρό Θεσσαλονίκης

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Έχω διαβάσεις και αποδέχομαι τους όρους χρήσης.

  • Δημοφιλή
  • Σχόλια
  • Τελευταία

Παρατάθηκαν οι προθεσμίες των διαγωνισμών για την απελευθέρωση των ΚΤΕΛ σε Νότιο Αιγαίο, Ήπειρο και Κεντρική Μακεδονία

28 Σεπτεμβρίου, 2026

Επανέρχεται στο προσκήνιο, από τουριστικούς φορείς, η σιδηροδρομική σύνδεση Ηγουμενίτσας – Ιωαννίνων – Αργυροκάστρου

28 Σεπτεμβρίου, 2026

Γιώργος Βαγενάς, ΥΠΑ: Προσλήψεις 375 εργαζομένων έως το 2027

30 Σεπτεμβρίου, 2026

Ν. Ταχιάος: Στην Κυψέλη δεν υπάρχει κίνδυνος για τους κατοίκους και δεν θα πληρώσουν ούτε ένα ευρώ

2 Οκτωβρίου, 2026

ΔΑΑ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – GMR, FRAPORT – Όμιλος Κοπελούζου κατέθεσαν αρχικό ενδιαφέρον για τα 22 κρατικά περιφερειακά αεροδρόμια

30 Σεπτεμβρίου, 2026

Στην τελική ευθεία η δρομολόγηση των νέων τρένων της Hellenic Train. Μεγάλα έργα στο δίκτυο από τους «Σιδηροδρόμους Ελλάδος»

30 Σεπτεμβρίου, 2026

Η Fraport ενδιαφέρεται για τα 22 κρατικά περιφερειακά αεροδρόμια, προκηρύσσεται η νότια επέκταση του αεροδρομίου της Αθήνας

30 Σεπτεμβρίου, 2026

Συνάντηση της Διοίκησης της ΥΠΑ με την ΟΣΥΠΑ

29 Σεπτεμβρίου, 2026

Το αεροδρόμιο «Λυδία» της Egnatia Aviation ανοίγει τις πύλες του: Εγκαίνια την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου, τριήμερες οι εκδηλώσεις

1

Το «πράσινο φως» από το Συμβούλιο της ΕΕ στη μεταρρύθμιση των τελωνείων και η επίδραση στο ηλεκτρονικό εμπόριο

1

5 νέα αεροσκάφη A321 neo παρέλαβε η AEGEAN το πρώτο εξάμηνο του έτους. Η πλήρης διάρθρωση του στόλου

1

Νέα παράταση στους διαγωνισμούς για την απελευθέρωση των ΚΤΕΛ σε 3 Περιφέρειες (Δ. Ελλάδα, Αν. Μακεδονία – Θράκη, Πελοπόννησο)

1

Την προμήθεια 175 επιπλέον ηλεκτρικών λεωφορείων στη Θεσσαλονίκη, την επόμενη διετία, εξήγγειλε ο Γ. Κώτσηρας

0

IRU και T&E ζητούν στρατηγικό διάλογο για την απανθρακοποίηση των βαρέων επαγγελματικών οχημάτων

0

Επιπλέον τρένα στο στόλο της ισπανικής Iryo από το 2027

0

Τα δρομολόγια του Μετρό Θεσσαλονίκης το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου

0

Πτήση flydubai: Ο συγκυβερνήτης επιτέθηκε με τσεκούρι στον πιλότο, σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα των ΗΑΕ

3 Οκτωβρίου, 2026

Νέο website για τη Νέα Εγνατία Οδό από τη Sleed

2 Οκτωβρίου, 2026

Η Στέλλα Δημαράκη νέα CFO και ο Ηλίας Μανδρούκας νέος CCO στην AEGEAN

2 Οκτωβρίου, 2026

Νέες προθεσμίες προσαρμογής για το σύστημα εισροών – εκροών και την απογραφή στο Μητρώο Δεξαμενών

2 Οκτωβρίου, 2026

Παραδόθηκαν στην Ελληνικό Μετρό οι πρώτες εκθέσεις του ΤΕΕ για 14 κτίρια στην Κυψέλη

2 Οκτωβρίου, 2026

«Connecting Europe Days 2026»: Tο πανόραμα των πολιτικών της ΕΕ για το παρόν και το μέλλον των υποδομών και μεταφορών

2 Οκτωβρίου, 2026

Ν. Ταχιάος: Στην Κυψέλη δεν υπάρχει κίνδυνος για τους κατοίκους και δεν θα πληρώσουν ούτε ένα ευρώ

2 Οκτωβρίου, 2026

Απ. Παπαποστόλου, ΡΑΛ: Να περάσουμε από το μοντέλο «λιμάνι ως υποδομή» στο μοντέλο «λιμάνι ως οικοσύστημα»

2 Οκτωβρίου, 2026

Metaforespress

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία

Δείτε Ακόμη

  • Υπόγειος
  • Οικονομία
  • Γνώμη
  • (Ταχο)γράφος
  • Videos

Εγγραφή Νewsletter



    Social Media

    Ακολουθήστε το metaforespress.gr στο google news

    Powered by iservices logo

    Metaforespress imunify-bot-check

    Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε τη βέλτιστη εμπειρία πλοήγησης στον ιστότοπό μας.

    Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποιήσετε στις ρυθμίσεις.

    No Result
    Προβολή όλων
    • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΜΜΜ
    • ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ
    • ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ
    • ΟΔΙΚΕΣ
    • LOGISTICS
    • ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ
    • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
    • ΥΠΟΓΕΙΟΣ

    © metaforespress.gr

    Επισκόπηση απορρήτου
    Metaforespress

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.

    Necessary

    Το αυστηρώς απαραίτητο cookie θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένο ανά πάσα στιγμή, ώστε να μπορέσουμε να αποθηκεύσουμε τις προτιμήσεις σας για ρυθμίσεις cookie.

    Στατιστικά

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Google Analytics για τη συλλογή ανώνυμων πληροφοριών, όπως τον αριθμό επισκεπτών στον ιστότοπο και τις πιο δημοφιλείς σελίδες.

    Η διατήρηση αυτού του cookie μας επιτρέπει να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας.