ΑρχικήΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣΕμπορευματικά σιδηροδρομικά δρομολόγια από την Θεσσαλονίκη ετοιμάζονται να διεξάγουν οι Ρουμάνοι της GFR

Εμπορευματικά σιδηροδρομικά δρομολόγια από την Θεσσαλονίκη ετοιμάζονται να διεξάγουν οι Ρουμάνοι της GFR

Όλο και πιο κοντά στη δραστηριοποίησή τους στην εγχώρια σιδηροδρομική αγορά εμφανίζονται οι Ρουμάνοι της Grup Feroviar Roman SA.

Η ιδιωτική ρουμανική εταιρεία έλαβε το σχετικό πιστοποιητικό από τον ERA (Οργανισμός Σιδηροδρόμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης), κατόπιν σχετικής θετικής εισήγησης από την ΡΑΣ.

Η GFR έχει μισθώσει 1 ηλεκτράμαξα από την ΓΑΙΑΟΣΕ και έχει εκδηλώσει πρόθεση να φέρει 2 μηχανές παλαιού τύπου από την Ρουμανία.

Το metaforespress.gr συνομίλησε με στέλεχός τους στην Ελλάδα, ο οποίος ανέφερε ότι, «εάν δεν είχε εκδηλωθεί η πανδημία, πιθανότατα η εταιρεία θα διεξήγαγε δρομολόγια το καλοκαίρι», υπογραμμίζοντας ότι επόμενο βήμα αποτελεί η πρόσληψη προσωπικού και η υπογραφή της σύμβασης για την χρησιμοποίηση του δικτύου του ΟΣΕ.

Όταν ολοκληρωθούν οι αδειοδοτικές διαδικασίες, τότε θα δρομολογηθούν εμπορευματικά δρομολόγια από την Θεσσαλονίκη προς γειτονικές χώρες.

Σημειώνεται ότι η GFR, η οποία διαθέτει παρουσία σε γειτονικές χώρες, συμμετείχε στον πρώτο διαγωνισμό αποκρατικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (είχε εκδηλώσει αρχικό ενδιαφέρον), ο οποίος κατέστη άγονος.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο