Συμφωνίες με την Alstom για την προμήθεια 12 συρμών υψηλής ταχύτητας Avelia Stream υπέγραψε η Virgin, σύμφωνα με ανακοίνωση της Alstom.
Στο πλαίσιο της συμφωνίας προβλέπονται επίσης υπηρεσίες συντήρησης. Η έναρξη των δρομολογίων μέσω της σήραγγας της Μάγχης σχεδιάζεται από το 2030, υπό την προϋπόθεση των απαιτούμενων εγκρίσεων και της οριστικοποίησης της χρηματοδότησης.
Η Virgin Trains σχεδιάζει συνδέσεις από το Λονδίνο προς το Παρίσι, τις Βρυξέλλες και το Άμστερνταμ, σε μια προσπάθεια να ανταγωνιστεί την Eurostar.
Οι συρμοί θα μπορούν να αναπτύσσουν ταχύτητα έως 300 χλμ./ώρα. Τα δικαιώματα πρόσβασης στα δίκτυα των χωρών της ηπειρωτικής Ευρώπης δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί οριστικά.
Παράλληλα, η Virgin εξετάζει τρόπους σύνδεσης των σιδηροδρομικών υπηρεσιών της με το αεροπορικό της δίκτυο, ώστε οι επιβάτες να μπορούν να συνεχίζουν το ταξίδι τους μεταξύ πτήσεων και τρένων.



















































