Τετάρτη, 3 Ιουνίου, 2026
Ειδήσεις και νέα για τις επιβατικές και εμπορευματικές μεταφορές
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ

    Ελληνική Αεροπορική Ένωση: Διαδικτυακή συζήτηση για τις αερομεταφορές και την κλιματική αλλαγή στις 10/6

    3 Ιουνίου, 2026
    ΟΔΙΚΕΣ

    Ολυμπία Οδός και Ι.Ο.ΑΣ. καλούν τους οδηγούς για ένα Pit Stop Οδικής Ασφαλείας

    3 Ιουνίου, 2026
    ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ

    Αλ. Μεϊκόπουλος: Ο ελληνικός σιδηρόδρομος λειτουργεί πλέον στα όρια των αντοχών του

    3 Ιουνίου, 2026
    MSC Musica
    MMM

    Προβληματισμός από Σ.Ε.Ο.Ο.Κυκλάδων για τη διαχείριση των ροών κρουαζιέρας στη Σαντορίνη

    3 Ιουνίου, 2026
    ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ

    Emirates: Open Days για πλήρωμα καμπίνας σε Αθήνα (23/6) και Θεσσαλονίκη (25/6)

    3 Ιουνίου, 2026
    LOGISTICS

    Αίτηση πτώχευσης από τη Ziegler Βελγίου, σε Transuniverse και Van Moer βασικά assets

    3 Ιουνίου, 2026

  • ΜΜΜ
  • ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ
  • ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ
  • ΟΔΙΚΕΣ
  • LOGISTICS
  • ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
No Result
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ

    Ελληνική Αεροπορική Ένωση: Διαδικτυακή συζήτηση για τις αερομεταφορές και την κλιματική αλλαγή στις 10/6

    3 Ιουνίου, 2026
    ΟΔΙΚΕΣ

    Ολυμπία Οδός και Ι.Ο.ΑΣ. καλούν τους οδηγούς για ένα Pit Stop Οδικής Ασφαλείας

    3 Ιουνίου, 2026
    ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ

    Αλ. Μεϊκόπουλος: Ο ελληνικός σιδηρόδρομος λειτουργεί πλέον στα όρια των αντοχών του

    3 Ιουνίου, 2026
    MSC Musica
    MMM

    Προβληματισμός από Σ.Ε.Ο.Ο.Κυκλάδων για τη διαχείριση των ροών κρουαζιέρας στη Σαντορίνη

    3 Ιουνίου, 2026
    ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ

    Emirates: Open Days για πλήρωμα καμπίνας σε Αθήνα (23/6) και Θεσσαλονίκη (25/6)

    3 Ιουνίου, 2026
    LOGISTICS

    Αίτηση πτώχευσης από τη Ziegler Βελγίου, σε Transuniverse και Van Moer βασικά assets

    3 Ιουνίου, 2026

  • ΜΜΜ
  • ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ
  • ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ
  • ΟΔΙΚΕΣ
  • LOGISTICS
  • ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
No Result
Προβολή όλων
Ειδήσεις και νέα για τις επιβατικές και εμπορευματικές μεταφορές
No Result
Προβολή όλων

Στα 94,4 δισ. ευρώ τα έσοδα της Deutsche Post DHL το 2022, αυξημένα κατά 6% τα EBIT στα 8,4 δισ.

vvegiazi by vvegiazi
20 Μαρτίου, 2023
στο ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ
0
Share on FacebookShare on Twitter
Εκτύπωση άρθρου

Κερδοφόρα ήταν η οικονομική πορεία του γερμανικού ομίλου Deutsche Post DHL το 2022, σημειώνοντας έσοδα 94,4 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 15,5% έναντι του προηγούμενου έτους.

Η αύξηση εσόδων, σύμφωνα με τον όμιλο, οφείλεται εξ ολοκλήρου από τις διεθνείς δραστηριότητες των τμημάτων της DHL, παρά το γεγονός ότι το παγκόσμιο εμπόριο και το ηλεκτρονικό εμπόριο ομαλοποιήθηκαν το 2022 με κάποια επιβράδυνση κατά το τελευταίο τρίμηνο του έτους.

Συνολικά, ο όμιλος πέτυχε EBIT ύψους 8,4 δισ. ευρώ έναντι 8 δισ. το 2021. Τα διεθνώς λειτουργούντα τμήματα της DHL απέφεραν στον όμιλο EBIT περί τα 7,6 δισ. ευρώ αντί 6,6 δισ. ευρώ το 2021. Τέλος, το περιθώριο EBIT σε επίπεδο ομίλου διαμορφώθηκε στο 8,9% από 9,8% το 2021.

«Έχουμε επιδείξει ανθεκτικότητα και ικανότητα καινοτομίας σε ένα περιβάλλον προκλήσεων. Η πορεία και η στρατηγική μας παραμένουν σε καλό δρόμο. Για άλλη μια φορά, οι ευχαριστίες μας απευθύνονται στους εργαζομένους μας για την εξαιρετική τους δέσμευση σε μια δύσκολη χρονιά», δήλωσε ο Frank Appel, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Deutsche Post DHL.

Οι επιδόσεις ανά τμήμα

Αναλυτικότερα, τα οικονομικά αποτελέσματα ανά τμήμα δραστηριοποίησης του ομίλου έχουν ως εξής:

DHL Express: Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 27,6 δισ. ευρώ (2021: 24,2 δισ. ευρώ). Τα μέτρα τιμολόγησης, οι συναλλαγματικές ισοτιμίες και οι αυξημένη επιβάρυνση από τα καύσιμα ήταν οι “οδηγοί” αυτής της εξέλιξης. Η αύξηση του μέσου βάρους ανά αποστολή είχε επίσης θετικό αντίκτυπο στην άνοδο των εσόδων, παρόλα αυτά επιβραδύνθηκε από τη μείωση των αποστολών διεθνούς χρονοκαθορισμένης express αποστολής (TDI). Το EBIT μειώθηκε κατά 4,6% σε ετήσια βάση στα 4 δισ. ευρώ, κάτι που οφείλεται κυρίως στο υψηλότερο κόστος και στις αρνητικές συναλλαγματικές επιδράσεις. Η κερδοφορία παρέμεινε σε υψηλό επίπεδο με περιθώριο EBIT να διαμορφώνεται στο 14,6% (2021: 17,4%).

DHL Global Forwarding, Freight: Το τμήμα πέτυχε EBIT στα 2,3 δισ. ευρώ (2021: 1,3 δισ. ευρώ). Τα έσοδα εκτινάχθηκαν στα 30,2 δισ. ευρώ (2021: 22,8 δισ. ευρώ). Ο όγκος των αεροπορικών εμπορευματικών μεταφορών μειώθηκε κατά 9,3% σε ετήσια βάση, ενώ ο όγκος των οδικών εμπορευματικών μεταφορών μειώθηκε κατά 4,8%. Στις θαλάσσιες μεταφορές, ο όγκος των μεταφορών αυξήθηκε κατά 4,8% λόγω της ενσωμάτωσης της Hillebrand. Το περιθώριο EBIT του τμήματος βελτιώθηκε σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο 7,6% (2021: 5,7%).

DHL Supply Chain: Το τμήμα κατέγραψε τις ισχυρότερες επιδόσεις που είχε ποτέ, καταγράφοντας ετήσια έσοδα περίπου 1,5 δισ. ευρώ το 2022 (2021: 1,4 δισ. ευρώ). Η υψηλή ζήτηση ώθησε τα έσοδα σε συνολικά 16,4 δισ. ευρώ το 2022 (2021: 13,9 δισ. ευρώ). Το EBIT ανήλθε στο επίπεδο των 893 εκατ. ευρώ (2021: 705 εκατ. ευρώ) και το περιθώριο EBIT στο +5,4% (2021: 5,1%). Η απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου της ολλανδικής Monta στο δ’ τρίμηνο του 2022 αποσκοπεί στην περαιτέρω επιτάχυνση της ανάπτυξης του e-commerce.

DHL eCommerce Solutions: Τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 6,1 δισ. ευρώ (2021: 5,9 δισ. ευρώ), κυρίως λόγω των μέτρων τιμολόγησης. Η αναμενόμενη εξομάλυνση του όγκου των αποστολών υλοποιήθηκε, με μείωση 6,3% στον όγκο δεμάτων, με την Ινδία να καταγράφει ενθαρρυντική αύξηση. Η χρήση του δικτύου παρέμεινε καλή, ωστόσο, οι πρόσθετες αυξήσεις του κόστους λόγω πληθωρισμού είχαν αρνητικό αντίκτυπο. Το τμήμα έκλεισε τη χρονιά κερδοφόρα, με περιθώριο EBIT 6,3% (2021: 7%). Στα 389 εκατ. ευρώ, το EBIT ήταν μετρίως χαμηλότερο από το προηγούμενο έτος (2021: 417 εκατ. ευρώ).

Post & Parcel Germany: Τα έσοδα μειώθηκαν στα 16,8 δισ. ευρώ (2021: 17,4 δισ. ευρώ), κυρίως λόγω της αναμενόμενης ομαλοποίησης στις αποστολές δεμάτων, ενώ αντιμετωπίζουν περιορισμένες ευκαιρίες για προσαρμογές τιμών στον τομέα της αλληλογραφίας. Συνολικά, ο όγκος των δεμάτων μειώθηκε κατά 8,3% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Αυτή η μείωση δεν προκαλεί έκπληξη, καθώς οι όγκοι των δεμάτων επηρεάστηκαν σε μεγάλο βαθμό από την πανδημία το 2021, ειδικά στο α’ εξάμηνο του 2022. Ο όγκος επιστολών παρουσίασε υποχώρηση κατά 0,7%. Οι αυξήσεις του κόστους λόγω εν μέρει στις σημαντικά υψηλότερες τιμές ενέργειας είχαν αρνητικό αντίκτυπο στα κέρδη. Τα EBIT μειώθηκαν σημαντικά στα 1,3 δισ. ευρώ (2021: 1,7 δισ. ευρώ). Στο 7,6%, το περιθώριο EBIT ήταν επίσης σημαντικά χαμηλότερο από το προηγούμενο έτος (2021: 10%).

Έμφαση στις επενδύσεις

Το 2022, ο γερμανικός όμιλος επένδυσε το ποσό ρεκόρ των 4,1 δισ. ευρώ (2021: 3,9 δισ. ευρώ) στις επιχειρησιακές του δραστηριότητες, καθώς και στην ψηφιοποίηση και τη βιωσιμότητα.

Ο όμιλος επέκτεινε τον στόλο ηλεκτρικών οχημάτων του, ο οποίος αυξήθηκε κατά 7.000 σε πάνω από 29.000 ηλεκτρικά οχήματα παγκοσμίως.

Επίσης, πραγματοποιήθηκαν επενδύσεις για τον εκσυγχρονισμό του στόλου αεροσκαφών του τμήματος Express και για την κατασκευή νέων βάσεων διανομής κλιματικά ουδέτερων στη Γερμανία.

Αντίστοιχα, έγιναν επενδύσεις στο κομμάτι της διαλογής και στις λύσεις e-fulfillment για το κομμάτι της επιχείρησης που αφορά το e-commerce, ενώ υπήρξαν επενδύσεις και σε πρόσθετες λύσεις αυτοματισμού.

Εξαιρουμένων των εξαγορών, οι ελεύθερες ταμειακές ροές του ομίλου έφθασαν στο νέο ιστορικό υψηλό των 4,6 δισ. ευρώ (2021: 4,1 δισ. ευρώ). Ως εκ τούτου, οι ελεύθερες ταμειακές ροές ξεπέρασαν τις προσδοκίες των 4,2 δισ. ευρώ και υπερέβησαν το guidance που είχε αρχικά δοθεί τον Μάρτιο του 2022 κατά περίπου 1 δισ. ευρώ. Οι ελεύθερες ταμειακές ροές συμπεριλαμβανομένων των εξαγορών και των αποεπενδύσεων ανήλθαν σε 3,1 δισ. ευρώ. Οι πληρωμές για εξαγορές και αποεπενδύσεις συνολικού ύψους 1,5 δισ. ευρώ (μηδενικές το 2021) επικεντρώθηκαν κυρίως στην εξαγορά της Hillebrand, της οποίας οι θυγατρικές ενσωματώθηκαν στα τμήματα DHL Global Forwarding και Freight.

Όπως σχολιάζει ο όμιλος, «το εξαιρετικά καλό αποτέλεσμα αντανακλάται και στα υψηλότερα καθαρά έσοδα», καθώς η Deutsche Post DHL αύξησε τα καθαρά της κέρδη στα 5,4 δισ. ευρώ έναντι 5,1 δισ. ευρώ το 2021.

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του «m» στο Youtube
Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του «m» στο Linkedin
Tags:Deutsche Post DHLDeutsche PostDHLDHL FORWARDINGDHL SUPPLY CHAINDHL EXPRESS

Σχετικά Άρθρασχετικά

ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ

DHL, FedEx και UPS προειδοποιούν για κίνδυνο διαταραχών στα σύνορα της ΕΕ λόγω των νέων κανόνων για τα δέματα

2 Ιουνίου, 2026
ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ

Συμφωνία DHL – USPS, άνω των 10 δισ. δολ., για last-mile παραδόσεις στις ΗΠΑ

29 Μαΐου, 2026
LOGISTICS

Ευρωπαϊκό logistics hub μπαταριών στην Ολλανδία από την DHL Supply Chain

21 Μαΐου, 2026
LOGISTICS

Η DHL Global Forwarding Ελλάς πέρασε σε νέο, μοναδικό μέτοχο (DHL Global Forwarding International Holdings)

18 Μαΐου, 2026
INTERNATIONAL

DHL Express expands global portfolio with new HWE Service for shipments up to 3.000 kg

11 Μαΐου, 2026
ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ

Η “Deutsche Post AG” μετονομάζεται σε “DHL AG”, ποια θα είναι η νέα δομή του γερμανικού ομίλου

7 Μαΐου, 2026
Επόμενο άρθρο

Με σημαντικές αναπτυξιακές δυνατότητες η αγορά drones (και) στην Ελλάδα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Έχω διαβάσεις και αποδέχομαι τους όρους χρήσης.

  • Δημοφιλή
  • Σχόλια
  • Τελευταία

Ενισχύεται η παρουσία Κινέζων στο ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο: Μνημόνιο Συνεργασίας της GFR Hellas με την Neptune Logistics Group

28 Μαΐου, 2026

H Hellenic Train και η Damco Energy ίδρυσαν την εταιρεία που θα διαχειριστεί το Θριάσιο ΙΙ: Την FxD Logistics

31 Μαΐου, 2026

Οι Ρουμάνοι της GFR Hellas εξετάζουν είσοδο στις σιδηροδρομικές επιβατικές μεταφορές

28 Μαΐου, 2026

Μερική αποδοχή ένστασης της ΜΕΤΚΑ για το έργο αναβάθμισης του Προαστιακού Δυτικής Αττικής

1 Ιουνίου, 2026

Έκτακτη χρηματοδότηση 18 εκατ. ευρώ στους Σιδηροδρόμους Ελλάδος για την αναβάθμιση του δικτύου

2 Ιουνίου, 2026

Καθορίστηκαν τα δίκτυα αστικών και υπεραστικών οδικών μεταφορών στην Ήπειρο

29 Μαΐου, 2026

Απορρίφθηκε ένσταση της ΑΚΤΩΡ για τον τρόπο καταβολής αποζημίωσης στον οδικό άξονα Λευκάδας

1 Ιουνίου, 2026

Hellenic Train: Επιπλέον δρομολόγια λόγω Αγίου Πνεύματος στο Τρένο του Πηλίου

29 Μαΐου, 2026

Επαναλειτουργεί η σιδηροδρομική γραμμή Φλώρινα – Θεσ/νίκη. Σήμερα νέο δοκιμαστικό δρομολόγιο, παρουσία του αν. υπουργού Μεταφορών Κ. Κυρανάκη

2

Αλλαγές στην οργανωτική δομή των ΕΛΤΑ που αφορούν τη διανομή και τις ταχυμεταφορές

2

ΠΟΕΙΑΤΑ: Επιστολή στον πρωθυπουργό για τα προβλήματα του κλάδου, προειδοποιεί για «θερμό καλοκαίρι»

2
KASTELLI AIRPORT, TERNA, 22OCT2025

«Κλείδωσε» η ημερομηνία για την εμπορική λειτουργία του νέου αεροδρομίου στο Ηράκλειο Κρήτης (Καστέλλι): Νοέμβριος 2028

1

Η Ryanair (που «έρχεται και φεύγει») είναι ο 2ος μεγαλύτερος «πελάτης» της Fraport Greece και 3ος του ΔΑΑ

1

Πως σχολιάζει η Fraport Greece το κλείσιμο της βάσης της Ryanair στη Θεσσαλονίκη

1

«Λίφτινγκ» στα ηλεκτρικά ρολόγια των σιδηροδρομικών σταθμών της Βορείου Ελλάδας

1

Οι Ρουμάνοι της GFR Hellas εξετάζουν είσοδο στις σιδηροδρομικές επιβατικές μεταφορές

1

Ελληνική Αεροπορική Ένωση: Διαδικτυακή συζήτηση για τις αερομεταφορές και την κλιματική αλλαγή στις 10/6

3 Ιουνίου, 2026

Ολυμπία Οδός και Ι.Ο.ΑΣ. καλούν τους οδηγούς για ένα Pit Stop Οδικής Ασφαλείας

3 Ιουνίου, 2026

Αλ. Μεϊκόπουλος: Ο ελληνικός σιδηρόδρομος λειτουργεί πλέον στα όρια των αντοχών του

3 Ιουνίου, 2026
MSC Musica

Προβληματισμός από Σ.Ε.Ο.Ο.Κυκλάδων για τη διαχείριση των ροών κρουαζιέρας στη Σαντορίνη

3 Ιουνίου, 2026

Emirates: Open Days για πλήρωμα καμπίνας σε Αθήνα (23/6) και Θεσσαλονίκη (25/6)

3 Ιουνίου, 2026

Αίτηση πτώχευσης από τη Ziegler Βελγίου, σε Transuniverse και Van Moer βασικά assets

3 Ιουνίου, 2026

ΒΕΘ: Ζητά να μπει “φρένο” στις υπέρογκες αυξήσεις στα δημοτικά τέλη

3 Ιουνίου, 2026

Santander: Στα 58 ευρώ η τιμή – στόχος για τη μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

3 Ιουνίου, 2026

Metaforespress

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία

Δείτε Ακόμη

  • Υπόγειος
  • Οικονομία
  • Γνώμη
  • (Ταχο)γράφος
  • Videos

Εγγραφή Νewsletter



    Social Media

    Ακολουθήστε το metaforespress.gr στο google news

    Powered by iservices logo

    Metaforespress

    Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε τη βέλτιστη εμπειρία πλοήγησης στον ιστότοπό μας.

    Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποιήσετε στις ρυθμίσεις.

    No Result
    Προβολή όλων
    • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΜΜΜ
    • ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ
    • ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ
    • ΟΔΙΚΕΣ
    • LOGISTICS
    • ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ
    • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
    • ΥΠΟΓΕΙΟΣ

    © metaforespress.gr

    Επισκόπηση απορρήτου
    Metaforespress

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.

    Necessary

    Το αυστηρώς απαραίτητο cookie θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένο ανά πάσα στιγμή, ώστε να μπορέσουμε να αποθηκεύσουμε τις προτιμήσεις σας για ρυθμίσεις cookie.

    Στατιστικά

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Google Analytics για τη συλλογή ανώνυμων πληροφοριών, όπως τον αριθμό επισκεπτών στον ιστότοπο και τις πιο δημοφιλείς σελίδες.

    Η διατήρηση αυτού του cookie μας επιτρέπει να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας.