ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΈλεγχοι σε φορτηγά μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων με το ηλεκτρονικό εργαλείο ADR – Proteas

Έλεγχοι σε φορτηγά μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων με το ηλεκτρονικό εργαλείο ADR – Proteas

Έλεγχοι σε φορτηγά μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων διεξήχθησαν, με το ηλεκτρονικό εργαλείο ADR – Proteas, στα διόδια της Ελευσίνας,

Στην ηλεκτρονική αυτή πλατφόρμα, που σχεδίασε το Πολυτεχνείο Κρήτης, εμφανίζονται τα στοιχεία των οχημάτων και ολόκληρη η σχετική νομοθεσία για τη μεταφορά επικίνδυνων εμπορευμάτων, ώστε αφενός να μην αδικούνται οι χρήστες των οδών και αφετέρου να διευκολύνεται το ήδη βεβαρυμμένο έργο των ολιγάριθμων ελεγκτών.

Συγκεκριμένα, κατά την διαδικασία των ελέγχων, οι ελεγχόμενοι προσκομίζουν στους ελεγκτές τα απαιτούμενα έγγραφα, μέσα από τα οποία εισάγονται ως δεδομένα στην εφαρμογή συγκεκριμένα στοιχεία.

Στη συνέχεια και μετά από επεξεργασία, η εφαρμογή παρέχει ως εξαγόμενα αποτελέσματα τις συγκεκριμένες προδιαγραφές για το εκάστοτε όχημα.

Σε ότι αφορά τους πιλοτικούς ελέγχους, αυτοί διενεργήθηκαν στα διόδια της Ελευσίνας από την Τροχαία, την λιμενική αστυνομία, τελωνιακούς υπαλλήλους, και παρουσία υπαλλήλων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών του Κεντρικού Τομέα Αθηνών και το Πολυτεχνείου Κρήτης.

Κατά την διαδικασία ελέγχθηκαν 7 οχήματα και διαπιστώθηκε με ικανοποίηση η ομαλή λειτουργία της πλατφόρμας ADR- PROTEAS σε πραγματικές συνθήκες.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο