Πέμπτη, 16 Ιουλίου, 2026
Ειδήσεις και νέα για τις επιβατικές και εμπορευματικές μεταφορές
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    ΟΔΙΚΕΣ

    «Η AKTOR γίνεται μεγάλη ξανά», τόνισε ο Αλέξανδρος Εξάρχου στη Γ.Σ. μετόχων. Τα κυριότερα σημεία

    16 Ιουλίου, 2026
    ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ

    Άνοδος 6,2% της επιβατικής κίνησης στα 24 αεροδρόμια της ΥΠΑ κατά το α’ εξάμηνο του έτους

    16 Ιουλίου, 2026
    ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ

    ΟΛΠ – ΕΜΠ υπέγραψαν MoU για την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης και λιμενικής τεχνολογίας

    16 Ιουλίου, 2026
    ΝΑΥΤΙΛΙΑ

    Β. Κικίλιας: Μετά το καλοκαίρι η διαβούλευση για το μέλλον του λιμανιού της Ραφήνας

    16 Ιουλίου, 2026
    ΟΔΙΚΕΣ

    Την πρόοδο εργασιών στην Παράκαμψη Χαλκίδας επιθεώρησε ο πρωθυπουργός (pics)

    16 Ιουλίου, 2026
    ΟΔΙΚΕΣ

    Σε λειτουργία η χιλιομετρική χρέωση και στον Κόμβο Βάρδας στον άξονα Πάτρα – Πύργος

    16 Ιουλίου, 2026

  • ΜΜΜ
  • ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ
  • ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ
  • ΟΔΙΚΕΣ
  • LOGISTICS
  • ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
No Result
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    ΟΔΙΚΕΣ

    «Η AKTOR γίνεται μεγάλη ξανά», τόνισε ο Αλέξανδρος Εξάρχου στη Γ.Σ. μετόχων. Τα κυριότερα σημεία

    16 Ιουλίου, 2026
    ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ

    Άνοδος 6,2% της επιβατικής κίνησης στα 24 αεροδρόμια της ΥΠΑ κατά το α’ εξάμηνο του έτους

    16 Ιουλίου, 2026
    ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ

    ΟΛΠ – ΕΜΠ υπέγραψαν MoU για την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης και λιμενικής τεχνολογίας

    16 Ιουλίου, 2026
    ΝΑΥΤΙΛΙΑ

    Β. Κικίλιας: Μετά το καλοκαίρι η διαβούλευση για το μέλλον του λιμανιού της Ραφήνας

    16 Ιουλίου, 2026
    ΟΔΙΚΕΣ

    Την πρόοδο εργασιών στην Παράκαμψη Χαλκίδας επιθεώρησε ο πρωθυπουργός (pics)

    16 Ιουλίου, 2026
    ΟΔΙΚΕΣ

    Σε λειτουργία η χιλιομετρική χρέωση και στον Κόμβο Βάρδας στον άξονα Πάτρα – Πύργος

    16 Ιουλίου, 2026

  • ΜΜΜ
  • ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ
  • ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ
  • ΟΔΙΚΕΣ
  • LOGISTICS
  • ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
No Result
Προβολή όλων
Ειδήσεις και νέα για τις επιβατικές και εμπορευματικές μεταφορές
No Result
Προβολή όλων

«Η AKTOR γίνεται μεγάλη ξανά», τόνισε ο Αλέξανδρος Εξάρχου στη Γ.Σ. μετόχων. Τα κυριότερα σημεία

ffotinos by ffotinos
16 Ιουλίου, 2026
στο ΟΔΙΚΕΣ
0
Share on FacebookShare on Twitter
Εκτύπωση άρθρου

Με την ολοκλήρωση της επικείμενης ΑΜΚ ύψους €650 εκατ. και την έκδοση του Ομολογιακού δανείου €300 εκατ. ολοκληρώνεται μία προσπάθεια 4 ετών για να γίνει η AKTOR μεγάλη ξανά, δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου AKTOR, κ. Αλέξανδρος Εξάρχου, μιλώντας κατά τη διάρκεια της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του 2026.

Όπως τόνισε, με τα νέα κεφάλαια που θα αντληθούν, «ο Όμιλος AKTOR θα γίνει η μεγαλύτερη και οικονομικά υγιέστερη εταιρεία στην Ελλάδα και στην Νοτιοανατολική Ευρώπη».

Ο επικεφαλής του Ομίλου AKTOR χαρακτήρισε την ΑΜΚ και την έκδοση του Ομολόγου το σημαντικότερο εταιρικό γεγονός των τελευταίων ετών, υπογραμμίζοντας ότι η νέα εικόνα του Ομίλου θα είναι πλέον εντελώς διαφορετική.

«Καλώ όλους τους μετόχους να σκεφτούν πότε είχε τέτοια εικόνα η AKTOR στο παρελθόν – τουλάχιστον τα τελευταία 25 χρόνια» είπε ο κ. Εξάρχου.

Κεφάλαια ύψους 1,5 δισ.

Ο κ. Εξάρχου σημείωσε ότι από το 2022 μέχρι σήμερα, θα έχουν εισέλθει στον Όμιλο κεφάλαια ύψους €1,5 δισ. ευρώ, ενώ συμπλήρωσε ότι η ΑΜΚ και το Ομόλογο έχουν ως στόχο να διατηρηθεί ο δανεισμός σε υγιή επίπεδα, καθώς αυτός πέραν ενός ορίου απλώς μεταθέτει τον χρόνο της κρίσης. «Δεν θα ξαναπάθει ποτέ η AKTOR αυτό που της συνέβη στο παρελθόν. Υποσχεθήκαμε ότι θα κάνουμε την AKTOR μεγάλη ξανά και το κάνουμε. Η AKTOR επέστρεψε» είπε.

Μία προσπάθεια 4 ετών ολοκληρώνεται

Ο κ. Εξάρχου προχώρησε σε μία ιστορική ανασκόπηση των όσων έγιναν τα τελευταία 4 χρόνια, δηλαδή από τότε που η Winex Investments εισήλθε στο μετοχικό κεφάλαιο και ανέλαβε τη διοίκηση του Ομίλου και σχολίασε ότι η Γενική Συνέλευση των Μετόχων του 2027 θα αφορά πλέον μία εταιρεία που δεν θα έχει καμία σχέση τόσο με την παλιά Intrakat όσο και με την παλιά ΑΚΤΩΡ ιστορικώς.

Το επενδυτικό πλάνο

Η διοίκηση του Ομίλου παρουσίασε τις λεπτομέρειες του επενδυτικού σχεδίου στη Γενική Συνέλευση, σημειώνοντας ότι από τα €3 δισ. των επικείμενων επενδύσεων, θα κατανεμηθούν €1,3 στον τομέα ΣΔΙΤ – Παραχωρήσεων, €1 δισ. στις ΑΠΕ και το υπολειπόμενο ποσό στους λοιπούς τομείς του Ομίλου.

Μέρος του πλάνου θα χρηματοδοτηθεί από project finance και το υπόλοιπο με κεφάλαια €650 εκατ. από την ΑΜΚ. Και στο πλαίσιο αυτό, και προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος, ο Όμιλος προχωρεί και στην έκδοση Ομόλογου €300 εκατ., ολοκληρώνοντας την απαραίτητη κεφαλαιακή βάση που απαιτηθεί για τις επενδύσεις των επομένων ετών.

Ο κ. Εξάρχου ανέλυσε τους 4 βασικούς πυλώνες γύρω από τους οποίους θα κινηθεί η αναπτυξιακή προσπάθεια, δηλαδή τους τομείς Κατασκευής, Παραχωρήσεων – ΣΔΙΤ, LNG και ΑΠΕ. Και επισήμανε ότι η προσπάθεια που γίνεται, είναι ο τομέας Κατασκευής να ενδυναμωθεί περαιτέρω σε Ελλάδα και εξωτερικό, δημιουργώντας παράλληλα ροές από άλλες δραστηριότητες που δεν θα εξαρτώνται πλήρως από την κατασκευή, όμως θα την ωφελούν.

Επισήμανε, επίσης, ότι συνεχίζεται η προσπάθεια αύξησης του ανεκτέλεστου, μειώνοντας τον συντελεστή επίδρασης του EBITDA από τον τομέα της Κατασκευής και αυξάνοντας τις ροές από τους τομείς των ΑΠΕ, του LNG και των Παραχωρήσεων.

Το guidance για τα επόμενα χρόνια

Ο επικεφαλής του Ομίλου AKTOR παρείχε και guidance για την οικονομική απόδοση του Ομίλου, το οποίο προβλέπει κύκλο εργασιών ύψους €2,3 δισ. – €2,8 δισ. και προσαρμοσμένο EBITDA €375 εκατ. – €425 εκατ. μεσοπρόθεσμα και κύκλο εργασιών €4,5 δισ. – €5 δισ. και προσαρμοσμένο EBITDA €600- €700 εκατ. μακροπρόθεσμα, αντίστοιχα.

Αυτές οι εκτιμήσεις, συνέχισε, στηρίζονται πρωτίστως σε διασφαλισμένες ροές χωρίς να λαμβάνουν ιδιαίτερα υπόψη τον τομέα Κατασκευής και την τυχόν ανάληψη νέων έργων.

Στόχος ο χαμηλός δανεισμός

Βασικό χαρακτηριστικό της προσπάθειας αυτής θα είναι η χαμηλή σχέση καθαρού δανεισμού προς EBITDA με στόχο να παραμείνει ίση ή μικρότερη του 4 που είναι το υγιέστερο σε ευρωπαϊκό επίπεδο για ομοειδείς επιχειρήσεις.

Ο κ. Εξάρχου εξήγησε ότι στόχος του Ομίλου είναι μία αναπτυξιακή πορεία που θα στηρίζεται σε δανεισμό ο οποίος θα μπορεί να εξυπηρετηθεί και έτσι προέκυψε η ανάγκη για κεφάλαια €650 εκατ. που θα εισέλθουν στον Όμιλο από την ΑΜΚ, ώστε να μπορεί να ασφάλεια να υλοποιήσει το επενδυτικό του σχέδιο.

ΑΜΚ και μέτοχοι

Ο κ. Εξάρχου σημείωσε ότι η ΑΜΚ θα γίνει με παραίτηση των υφιστάμενων μετόχων και το βιβλίο θα ανοίξει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Και πρόσθεσε ότι οι υφιστάμενοι μέτοχοι με ποσοστό έως και 3% θα διατηρήσουν δικαίωμα προτίμησης να συμμετάσχουν στην ΑΜΚ, ενώ οι μέτοχοι με μεγαλύτερο ποσοστό δεν θα έχουν παρόμοιο προνόμιο και η κατανομή των νέων μετοχών σε αυτούς θα εξαρτηθεί από το ποσοστό υπερκάλυψης της ΑΜΚ.

Επιπλέον, εκτίμησε ότι η υπερκάλυψη θα είναι σημαντική, επιβεβαίωσε ότι οι βασικοί μέτοχοι του Ομίλου έχουν εκδηλώσει την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν στην ΑΜΚ με €350 εκατ. και σχολίασε ότι στόχος της διοίκησης είναι να προσελκυστούν μεγάλοι ξένοι επενδυτές γιατί σκοπός του Ομίλου είναι η ανάπτυξη διεθνούς δραστηριότητας ώστε να αποτελέσει έναν επενδυτικό πόλο έλξης.

Θερμό ενδιαφέρον

Ο επικεφαλής του Ομίλου επανέλαβε ότι η ΑΜΚ είναι underwritten από 3 μεγάλες διεθνείς τράπεζες (Goldman Sachs, UBS, Bank of America) και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυξηθεί το ποσό της ΑΜΚ ανάλογα με τις εγγραφές που θα γίνουν στο βιβλίο, σημειώνοντας ότι αυτή θα είναι μία απόφαση που θα λάβει το Δ.Σ. της εταιρείας ανάλογα με τις συνθήκες της επόμενης ημέρας.

Επιπλέον, έχοντας ολοκληρώσει έναν μεγάλο κύκλο επαφών σε Λονδίνο, Παρίσι και Νέα Υόρκη, μέσω roadshow, σημείωσε ότι το επενδυτικό ενδιαφέρον για το υπό έκδοση Ομόλογο είναι εξαιρετικά θερμό.

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του «m» στο Youtube
Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του «m» στο Linkedin
Tags:ΑΚΤΩΡAKTORΟΜΙΛΟΣ AKTOR

Σχετικά Άρθρασχετικά

ΥΠΟΓΕΙΟΣ

Το «χρυσό συμβόλαιο» του Αεροδρομίου της Αθήνας και η σημασία του για τους 2 «μνηστήρες» (ΑΒΑΞ – ΜΕΤΚΑ, AKTOR)

10 Ιουλίου, 2026
ΟΔΙΚΕΣ

Ο όμιλος AKTOR αποκτά το 50% της Dioriga Gas στους Αγίους Θεοδώρους

9 Ιουλίου, 2026
ΟΔΙΚΕΣ

Αποζημίωση έως 79,3 εκατ. ευρώ στον AKTOR για τον οδικό άξονα Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη

9 Ιουλίου, 2026
ΟΔΙΚΕΣ

ΒΟΑΚ: Παρατείνεται ως τον Οκτώβριο του 2027 η ολοκλήρωση του τμήματος Νεάπολη – Άγιος Νικόλαος

8 Ιουλίου, 2026
ΟΔΙΚΕΣ

Με «δύναμη πυρός» 1 δισ., ο όμιλος AKTOR στοχεύει σε επενδύσεις 3 δισ. έως το 2031. Οι λεπτομέρειες

26 Ιουνίου, 2026
ΟΔΙΚΕΣ

Επαφές DFC με όμιλο AKTOR για επενδύσεις σε κρίσιμες υποδομές στην Ελλάδα

24 Ιουνίου, 2026

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Έχω διαβάσεις και αποδέχομαι τους όρους χρήσης.

  • Δημοφιλή
  • Σχόλια
  • Τελευταία

Το «χρυσό συμβόλαιο» του Αεροδρομίου της Αθήνας και η σημασία του για τους 2 «μνηστήρες» (ΑΒΑΞ – ΜΕΤΚΑ, AKTOR)

10 Ιουλίου, 2026

Στα 81,5 εκατ. ευρώ ο διαγωνισμός για την «απελευθέρωση» των υπεραστικών ΚΤΕΛ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

15 Ιουλίου, 2026

Στα 413 εκατ. ευρώ ο διαγωνισμός για την «απελευθέρωση» των αστικών και υπεραστικών ΚΤΕΛ στην Κεντρική Μακεδονία

14 Ιουλίου, 2026

Καθορίστηκε το δίκτυο των αστικών και περιαστικών ΚΤΕΛ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

13 Ιουλίου, 2026

Στα 24,11 εκατ. ευρώ το κόστος για την οδό Πόντου, μήκους 2,33 χλμ. 3 εταιρείες οι «μνηστήρες» του έργου

15 Ιουλίου, 2026

Κίνδυνος “αφανισμού” της Γενικής Αεροπορίας από την παραχώρηση των 22 κρατικών περιφερειακών αεροδρομίων

14 Ιουλίου, 2026

Αλλαγές στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΥΠΑ

14 Ιουλίου, 2026

Εγκρίθηκε η ανάθεση μέρους του συγκοινωνιακού έργου του ΟΣΕΘ για το 2026

13 Ιουλίου, 2026

Σε αποκλεισμό του Βοτανικού / Ελαιώνα προχωρούν οι διαμεταφορείς τη Δευτέρα 6 Ιουλίου. Ζητούν λύσεις για το κυκλοφοριακό πρόβλημα

2

4,55 εκατ. ευρώ για τη συντήρηση σιδηροδρομικών συστημάτων στο τμήμα Ζευγολατιό – Αίγιο

2

«Η ανατροπή, της ανατροπής στο λιμάνι του Λαυρίου». Μένουν στον διαγωνισμό Μ. Ηλιόπουλος και Ισραηλινοί

2

Ως τις 12/8 οι προσφορές στον διαγωνισμό για την απελευθέρωση των ΚΤΕΛ στην Περιφέρεια Στ. Ελλάδας

2

Τα φαβορί για τη θέση του νέου διοικητή της ΥΠΑ. Γνωστοποιήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα από το ΑΣΕΠ

1

Ολοκληρώθηκαν οι δοκιμές για την πιστοποίηση των νέων συρμών Coradia Stream της Hellenic Train

1

Μερική αποδοχή ένστασης της ΜΕΤΚΑ για την παράκαμψη Χαλκίδας και Ψαχνών

1

Αναστέλλει τις κινητοποιήσεις στον Ελαιώνα, ως τα τέλη Αυγούστου, η ΠΕΕΔ. Ο δήμος Αθηναίων προχωρά σε κυκλοφοριακές παρεμβάσεις

1

«Η AKTOR γίνεται μεγάλη ξανά», τόνισε ο Αλέξανδρος Εξάρχου στη Γ.Σ. μετόχων. Τα κυριότερα σημεία

16 Ιουλίου, 2026

Άνοδος 6,2% της επιβατικής κίνησης στα 24 αεροδρόμια της ΥΠΑ κατά το α’ εξάμηνο του έτους

16 Ιουλίου, 2026

ΟΛΠ – ΕΜΠ υπέγραψαν MoU για την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης και λιμενικής τεχνολογίας

16 Ιουλίου, 2026

Β. Κικίλιας: Μετά το καλοκαίρι η διαβούλευση για το μέλλον του λιμανιού της Ραφήνας

16 Ιουλίου, 2026

Την πρόοδο εργασιών στην Παράκαμψη Χαλκίδας επιθεώρησε ο πρωθυπουργός (pics)

16 Ιουλίου, 2026

Σε λειτουργία η χιλιομετρική χρέωση και στον Κόμβο Βάρδας στον άξονα Πάτρα – Πύργος

16 Ιουλίου, 2026

EY-Parthenon: Η απανθρακοποίηση της ναυτιλίας χρειάζεται ρεαλιστικό οδικό χάρτη και επενδύσεις

16 Ιουλίου, 2026

ΣΒΕ: Να προχωρήσει η αναβάθμιση του λιμένα Θεσσαλονίκης και η ενίσχυση της σύνδεσής του με τα δίκτυα μεταφορών

16 Ιουλίου, 2026

Metaforespress

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία

Δείτε Ακόμη

  • Υπόγειος
  • Οικονομία
  • Γνώμη
  • (Ταχο)γράφος
  • Videos

Εγγραφή Νewsletter



    Social Media

    Ακολουθήστε το metaforespress.gr στο google news

    Powered by iservices logo

    Metaforespress

    Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε τη βέλτιστη εμπειρία πλοήγησης στον ιστότοπό μας.

    Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποιήσετε στις ρυθμίσεις.

    No Result
    Προβολή όλων
    • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΜΜΜ
    • ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ
    • ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ
    • ΟΔΙΚΕΣ
    • LOGISTICS
    • ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ
    • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
    • ΥΠΟΓΕΙΟΣ

    © metaforespress.gr

    Επισκόπηση απορρήτου
    Metaforespress

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.

    Necessary

    Το αυστηρώς απαραίτητο cookie θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένο ανά πάσα στιγμή, ώστε να μπορέσουμε να αποθηκεύσουμε τις προτιμήσεις σας για ρυθμίσεις cookie.

    Στατιστικά

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Google Analytics για τη συλλογή ανώνυμων πληροφοριών, όπως τον αριθμό επισκεπτών στον ιστότοπο και τις πιο δημοφιλείς σελίδες.

    Η διατήρηση αυτού του cookie μας επιτρέπει να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας.