Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου, 2026
Ειδήσεις και νέα για τις επιβατικές και εμπορευματικές μεταφορές
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ

    Η Toyota Hellas στην 90ή ΔΕΘ

    4 Σεπτεμβρίου, 2026
    ΝΑΥΤΙΛΙΑ

    Β. Κικίλιας: Επιταχύνουμε τις λιμενικές υποδομές σε Καβάλα, Κεραμωτή και Θάσο

    4 Σεπτεμβρίου, 2026
    ΟΔΙΚΕΣ

    Αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος για τα οδικά έργα Θεσσαλονίκη – Έδεσσα και Δράμα – Αμφίπολη

    4 Σεπτεμβρίου, 2026
    ΝΑΥΤΙΛΙΑ

    «Ανάσα» για τις ακτοπλοϊκές εταιρείες. Δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ για τις αποζημιώσεις των κοινωνικών εκπτώσεων. Το περιεχόμενό της

    4 Σεπτεμβρίου, 2026
    INTERNATIONAL

    FedEx passes milestone in CEIV Pharma certifications

    4 Σεπτεμβρίου, 2026
    ΝΑΥΤΙΛΙΑ

    Ο IMO απορρίπτει την ιδέα της «στρατιωτικοποίησης» των εμπορικών πλοίων

    4 Σεπτεμβρίου, 2026

  • ΜΜΜ
  • ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ
  • ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ
  • ΟΔΙΚΕΣ
  • LOGISTICS
  • ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
No Result
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ

    Η Toyota Hellas στην 90ή ΔΕΘ

    4 Σεπτεμβρίου, 2026
    ΝΑΥΤΙΛΙΑ

    Β. Κικίλιας: Επιταχύνουμε τις λιμενικές υποδομές σε Καβάλα, Κεραμωτή και Θάσο

    4 Σεπτεμβρίου, 2026
    ΟΔΙΚΕΣ

    Αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος για τα οδικά έργα Θεσσαλονίκη – Έδεσσα και Δράμα – Αμφίπολη

    4 Σεπτεμβρίου, 2026
    ΝΑΥΤΙΛΙΑ

    «Ανάσα» για τις ακτοπλοϊκές εταιρείες. Δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ για τις αποζημιώσεις των κοινωνικών εκπτώσεων. Το περιεχόμενό της

    4 Σεπτεμβρίου, 2026
    INTERNATIONAL

    FedEx passes milestone in CEIV Pharma certifications

    4 Σεπτεμβρίου, 2026
    ΝΑΥΤΙΛΙΑ

    Ο IMO απορρίπτει την ιδέα της «στρατιωτικοποίησης» των εμπορικών πλοίων

    4 Σεπτεμβρίου, 2026

  • ΜΜΜ
  • ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ
  • ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ
  • ΟΔΙΚΕΣ
  • LOGISTICS
  • ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
No Result
Προβολή όλων
Ειδήσεις και νέα για τις επιβατικές και εμπορευματικές μεταφορές
No Result
Προβολή όλων

Παγκόσμια πρεμιέρα για το νέο Volkswagen ID. Cross

vvegiazi by vvegiazi
16 Ιουλίου, 2026
στο ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ
0
Share on FacebookShare on Twitter
Εκτύπωση άρθρου

Η Volkswagen παρουσιάζει σε παγκόσμια πρεμιέρα το νέο ID. Cross, το αμιγώς ηλεκτρικό compact SUV που εντάσσεται στη νέα γενιά μικρών και compact μοντέλων της μάρκας.

Με καθαρή σχεδίαση, υψηλής ποιότητας εσωτερικό, προηγμένες ψηφιακές λειτουργίες και τεχνολογίες από ανώτερες κατηγορίες αυτοκινήτων, το ID. Cross συνδυάζει την πρακτικότητα ενός SUV με τις διαστάσεις και την ευελιξία ενός compact μοντέλου.

Το νέο ID. Cross θα διατίθεται με τρία επίπεδα ισχύος, 85 kW ή 116 PS, 99 kW ή 135 PS και 155 kW ή 211 PS, καθώς και με δύο μπαταρίες ωφέλιμης χωρητικότητας 37 kWh και 52 kWh. Η μέγιστη αυτονομία φτάνει έως τα 427 χιλιόμετρα κατά WLTP, καθιστώντας το κατάλληλο τόσο για τις καθημερινές μετακινήσεις όσο και για μεγαλύτερες διαδρομές.

Μετά τα ID. Polo και ID. Polo GTI1, το ID. Cross αποτελεί ακόμη ένα βασικό μέλος της νέας γενιάς ηλεκτρικών μοντέλων με την οποία η Volkswagen εστιάζει ακόμη περισσότερο στα δυνατά της σημεία και στις ανάγκες των πελατών.

Ο Thomas Schäfer, CEO της μάρκας Volkswagen, επικεφαλής του Brand Group Core και μέλος του ΔΣ του ομίλου Volkswagen, δήλωσε: «Το ID. Cross συνδυάζει προηγμένη τεχνολογία, καθαρή σχεδίαση, προσεγμένες λύσεις σε κάθε λεπτομέρεια και ουσιαστική ευελιξία στην καθημερινή χρήση, προσφέροντας εξαιρετική σχέση αξίας και τιμής. Όλα αυτά δημιουργούν τις ιδανικές προϋποθέσεις για ένα ακόμη επιτυχημένο μοντέλο της Volkswagen».

Compact διαστάσεις, αυξημένοι χώροι

Το νέο ID. Cross έχει μήκος 4.153 mm, πλάτος 1.794 mm και ύψος 1.581 mm, ενώ το μεταξόνιό του ανέρχεται σε 2.601 mm. Χάρη στην πλατφόρμα MEB+, προσφέρει περισσότερο χώρο για τους πέντε επιβάτες και τις αποσκευές τους σε σύγκριση με το T-Cross με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Ο κύριος χώρος αποσκευών έχει χωρητικότητα 475 λίτρων, δηλαδή 20 λίτρα περισσότερα από το T-Cross. Κάτω από το μεταβλητό δάπεδο υπάρχει επιπλέον αποθηκευτικός χώρος, ικανός να φιλοξενήσει έως και δύο κιβώτια ποτών. Παράλληλα, κάτω από το εμπρός καπό βρίσκεται πρόσθετος χώρος αποσκευών, το λεγόμενο frunk, χωρητικότητας 25 λίτρων, κατάλληλος για το καλώδιο φόρτισης και μικρότερα αντικείμενα.

Σχεδιαστική γλώσσα «Pure Positive» 

Το ID. Cross υιοθετεί τη σχεδιαστική γλώσσα «Pure Positive» της Volkswagen, η οποία δίνει έμφαση στη στιβαρή οπτική παρουσία, στη φιλική έκφραση και στις καθαρές, αναγνωρίσιμες γραμμές.

Χαρακτηριστικά στοιχεία είναι η επιμήκης σχεδίαση της οροφής «Flying Roof», η ισχυρή πίσω κολόνα C και οι διακριτές φωτεινές υπογραφές εμπρός και πίσω. Με τους προαιρετικούς προβολείς IQ.LIGHT LED Matrix και τα τρισδιάστατα πίσω φωτιστικά σώματα LED, η εικόνα ενισχύεται από φωτιζόμενες εγκάρσιες λωρίδες LED και φωτιζόμενα λογότυπα VW.

Στο εσωτερικό, η σχεδιαστική καθαρότητα συνδυάζεται με ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα και στην απτική αίσθηση. Το ταμπλό διαθέτει υφασμάτινη επένδυση, ενώ τα χειριστήρια, οι διακόπτες, οι χειρολαβές και οι επιφάνειες έχουν σχεδιαστεί ώστε να δημιουργούν μια φιλόξενη και υψηλής ποιότητας ατμόσφαιρα.

Ψηφιακό περιβάλλον με λειτουργία Retro

Το Digital Cockpit Pro και η κεντρική οθόνη infotainment είναι τοποθετημένα πάνω σε έναν κοινό οριζόντιο άξονα. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων έχει διαγώνιο 10,25 ιντσών, ενώ η κεντρική οθόνη αφής φτάνει τις 12,9 ίντσες.

Ξεχωριστό στοιχείο αποτελεί η λειτουργία «Retro». Με την ενεργοποίησή της μέσω του πλήκτρου «View» στο πολυλειτουργικό τιμόνι, το Digital Cockpit Pro εμφανίζει γραφικά εμπνευσμένα από τα όργανα του Golf πρώτης γενιάς. Στην αριστερή πλευρά προβάλλεται ένα κλασικό ταχύμετρο και στη δεξιά ένα όργανο που παραπέμπει σε στροφόμετρο, αλλά λειτουργεί ως ένδειξη παροχής και ανάκτησης ενέργειας.

MEB+, ηλεκτρική εμπρός κίνηση και ταχεία φόρτιση

Το ID. Cross βασίζεται στην τελευταία εξελικτική βαθμίδα της αρθρωτής πλατφόρμας ηλεκτρικής κίνησης της Volkswagen, την MEB+. Στην καρδιά του συστήματος βρίσκεται ο νέος ηλεκτροκινητήρας APP290.

Η μέγιστη ισχύς φόρτισης AC σε οικιακό wallbox ή δημόσιο σταθμό φόρτισης είναι 11 kW. Η μπαταρία των 37 kWh υποστηρίζει ταχεία φόρτιση DC έως 90 kW και μπορεί να φορτιστεί από 10% σε 80% σε περίπου 23 λεπτά. Η μεγαλύτερη μπαταρία των 52 kWh υποστηρίζει φόρτιση DC έως 105 kW και ολοκληρώνει την ίδια διαδικασία σε περίπου 24 λεπτά, με ιδιαίτερα σταθερή καμπύλη φόρτισης.

Προηγμένα συστήματα υποβοήθησης

Χάρη στην πλατφόρμα MEB+ και στο πιο πρόσφατο λογισμικό, το ID. Cross διαθέτει στον βασικό εξοπλισμό μια ευρεία γκάμα σύγχρονων συστημάτων υποβοήθησης. Προαιρετικά θα διατίθεται η νέα γενιά του Travel Assist, η οποία, λόγω της αξιοποίησης online δεδομένων, ονομάζεται Connected Travel Assist.

Για πρώτη φορά σε αυτή την κατηγορία, το σύστημα μπορεί να αναγνωρίζει φωτεινούς σηματοδότες και, όταν εντοπίσει κόκκινο φανάρι, να επιβραδύνει αυτόματα το όχημα έως την πλήρη ακινητοποίησή του, εντός των ορίων λειτουργίας του συστήματος.

Διατίθεται επίσης λειτουργία One Pedal Driving, καθώς και συστήματα στάθμευσης όπως το Area View με πανοραμική απεικόνιση 360 μοιρών και το Park Assist Pro, το οποίο μπορεί να αναλάβει πλήρως αυτόματα τους ελιγμούς στάθμευσης, ακόμη και απομακρυσμένα μέσω smartphone.

Άνεση, εξοπλισμός και πρακτικότητα

Η ανάρτηση του ID. Cross έχει εξελιχθεί ειδικά για την ηλεκτρική εμπρός κίνηση, με στόχο τον συνδυασμό ακρίβειας, σταθερότητας και υψηλού επιπέδου άνεσης. Για την έκδοση των 155 kW θα διατίθεται προαιρετικά νέα προσαρμοζόμενη ανάρτηση DCC.

Η γκάμα εξοπλισμού περιλαμβάνει τις εκδόσεις Trend, Life και Style. Ανάλογα με την έκδοση, διατίθενται στοιχεία όπως ζάντες ελαφρού κράματος 18 ιντσών, αυτόματος κλιματισμός δύο ζωνών, ACC, κάμερα οπισθοπορείας, IQ.LIGHT LED Matrix, θερμαινόμενα καθίσματα και τιμόνι, Keyless Access, ηχοσύστημα Harman Kardon 425 Watt και ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα εμπρός καθίσματα 12 κατευθύνσεων με λειτουργία μασάζ.

Η λειτουργία Vehicle-to-load προσφέρεται στον βασικό εξοπλισμό και επιτρέπει την τροφοδοσία εξωτερικών ηλεκτρικών συσκευών με ισχύ έως 3,6 kW. Η έκδοση με μπαταρία 52 kWh θα μπορεί επίσης να ρυμουλκεί φορτίο συνολικού βάρους έως 1.200 kg.

Έναρξη προπώλησης στη Γερμανία

Παράλληλα με την παγκόσμια πρεμιέρα ξεκινά η προπώληση του νέου ID. Cross1 στη Γερμανία. Αρχικά, το μοντέλο διατίθεται στις εκδόσεις Life και Style, με ισχύ 155 kW ή 211 PS και μπαταρία 52 kWh, με τιμές από 36.525 ευρώ στη γερμανική αγορά.

Η βασική έκδοση Trend, με ισχύ 85 kW και μπαταρία 37 kWh, θα ακολουθήσει με τιμή εκκίνησης από 27.995 ευρώ στη Γερμανία, ενώ στη συνέχεια θα προστεθούν επιπλέον συνδυασμοί συστημάτων κίνησης και εξοπλισμού.


1 ID. Polo GTI – πρωτότυπο όχημα σε στάδιο κοντά στην παραγωγή. Το μοντέλο δεν διατίθεται ακόμη προς πώληση. Προσωρινές προβλεπόμενες τιμές: συνδυασμένη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας 16,4–14,4 kWh/100 χλμ.· συνδυασμένες εκπομπές CO₂: 0 g/χλμ.· κατηγορία CO₂: A.

2 ID. Cross (155 kW/211 PS) – συνδυασμένη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας: 16,9–14,3 kWh/100 χλμ.· συνδυασμένες εκπομπές CO₂: 0 g/χλμ.· κατηγορία CO₂: A.

Όλες οι τιμές και τα στοιχεία εξοπλισμού αφορούν τη γερμανική αγορά. Η πραγματική αυτονομία και οι χρόνοι φόρτισης ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τον εξοπλισμό, τις συνθήκες χρήσης, την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας, την εξωτερική θερμοκρασία και την υποδομή φόρτισης.

Κατά τη φόρτιση με εναλλασσόμενο ρεύμα (AC) ή συνεχές ρεύμα (DC), ο χρόνος που απαιτείται για την πλήρη φόρτιση της μπαταρίας εξαρτάται από την ισχύ της υποδομής φόρτισης, αλλά και από το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας και την εξωτερική θερμοκρασία.

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του «m» στο Youtube
Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του «m» στο Linkedin
Tags:Volkswagen ID. CrossVOLKSWAGENVWKOSMOCAR

Σχετικά Άρθρασχετικά

ΟΔΙΚΕΣ

Επιπλέον περικοπές 50.000 θέσεων εργασίας, έως το 2030, στη Volkswagen

4 Σεπτεμβρίου, 2026
ΟΔΙΚΕΣ

Η διοίκηση της Volkswagen προτείνει κλείσιμο 4 γερμανικών εργοστασίων έως το 2034

2 Σεπτεμβρίου, 2026
ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ

Head of Skoda αναλαμβάνει ο Αθ. Μπάφας

25 Αυγούστου, 2026
ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ

Νέο Audi Q3: Δυο νέα προνομιακά πακέτα εξοπλισμού

11 Αυγούστου, 2026
ΟΔΙΚΕΣ

Η Volkswagen ζητά δασμούς στα κινεζικά plug-in υβριδικά αυτοκίνητα

28 Ιουλίου, 2026
ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ

Ειδικά προγράμματα χρηματοδότησης από την Skoda

14 Ιουλίου, 2026
Επόμενο άρθρο

Celestyal: Επενδύει σε δράσεις βιωσιμότητας, εκπαίδευσης και κοινωνικής προσφοράς

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Έχω διαβάσεις και αποδέχομαι τους όρους χρήσης.

  • Δημοφιλή
  • Σχόλια
  • Τελευταία

Δυο «μονομάχοι» για τον Προαστιακό Δυτικής Θεσσαλονίκης και τη σιδηροδρομική σύνδεση του 6ου προβλήτα. Τα χρονοδιαγράμματα των έργων

29 Αυγούστου, 2026

Παρατάθηκαν την 1η Οκτωβρίου οι προσφορές για την απελευθέρωση των ΚΤΕΛ στο Νότιο Αιγαίο

30 Αυγούστου, 2026

H ανακοίνωση της AEGEAN για την πτήση της Olympic Air από Ρόδο για Κάρπαθο

30 Αυγούστου, 2026

ΥΠΑ: Ορκίστηκαν 16 νέοι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας και ένας υπάλληλος με την ειδικότητα Οδηγού

1 Σεπτεμβρίου, 2026

Ωρίμανση των επεκτάσεων του Μετρό στα Δυτικά και ολοκλήρωση έργων στο λιμάνι Θεσσαλονίκης ζητά το ΤΕΕ/ΤΚΜ

28 Αυγούστου, 2026

Παρατάθηκαν ως τις 7 Οκτωβρίου οι προσφορές για την απελευθέρωση των ΚΤΕΛ στη Θεσσαλία

3 Σεπτεμβρίου, 2026

Αυτόματα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων τοποθέτησαν σε σταθμούς οι Σιδηρόδρομοι Ελλάδος (ΟΣΕ). Εγκαταστάθηκαν και οθόνες τηλεματικής

2 Σεπτεμβρίου, 2026

Κ. Κυρανάκης: Από αυτήν την εβδομάδα το Αθήνα – Θεσσαλονίκη θα λειτουργεί με 100% τηλεδιοίκηση

31 Αυγούστου, 2026

Παρατάθηκαν την 1η Οκτωβρίου οι προσφορές για την απελευθέρωση των ΚΤΕΛ στο Νότιο Αιγαίο

2

Υδροπλάνα: Μια «πονεμένη» ιστορία που συνεχίζεται με ετήσιες ζημιές σχεδόν 1 εκατ. ευρώ!

1

Κατά 1,8% αυξήθηκε η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του Πειραιά τον Ιούλιο. Στο -2,2% στο 7μηνο

1

Εκτός λειτουργίας το σύστημα τηλεματικής του ΟΑΣΑ

1

Σύλλογος Πυροσβεστών Αεροδρομίων ΥΠΑ: Υπάρχει επάρκεια νερού στο πυροσβεστικό όχημα του αεροδρομίου Καστελόριζου

0

Β. Κικίλιας: Πάνω από 23,2 εκατ. ευρώ σε περισσότερους από 281.000 νησιώτες μέσω του Μεταφορικού Ισοδυνάμου

0

Αλλαγή ηγεσίας στη Volvo Car Hellas, νέος διευθύνων σύμβουλος ο Gábor Bodrogai

0

ΙΕΛΚΑ: Στο -0,47% ο πληθωρισμός στα σούπερ μάρκετ τον Ιούλιο

0

Η Toyota Hellas στην 90ή ΔΕΘ

4 Σεπτεμβρίου, 2026

Β. Κικίλιας: Επιταχύνουμε τις λιμενικές υποδομές σε Καβάλα, Κεραμωτή και Θάσο

4 Σεπτεμβρίου, 2026

Αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος για τα οδικά έργα Θεσσαλονίκη – Έδεσσα και Δράμα – Αμφίπολη

4 Σεπτεμβρίου, 2026

«Ανάσα» για τις ακτοπλοϊκές εταιρείες. Δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ για τις αποζημιώσεις των κοινωνικών εκπτώσεων. Το περιεχόμενό της

4 Σεπτεμβρίου, 2026

FedEx passes milestone in CEIV Pharma certifications

4 Σεπτεμβρίου, 2026

Ο IMO απορρίπτει την ιδέα της «στρατιωτικοποίησης» των εμπορικών πλοίων

4 Σεπτεμβρίου, 2026

Επιπλέον περικοπές 50.000 θέσεων εργασίας, έως το 2030, στη Volkswagen

4 Σεπτεμβρίου, 2026

Απελευθέρωση αγοράς ΚΤΕΛ: Παρατάθηκαν οι προσφορές στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έως τις 12/10 και Κρήτης έως τις 19/10

4 Σεπτεμβρίου, 2026

Metaforespress

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία

Δείτε Ακόμη

  • Υπόγειος
  • Οικονομία
  • Γνώμη
  • (Ταχο)γράφος
  • Videos

Εγγραφή Νewsletter



    Social Media

    Ακολουθήστε το metaforespress.gr στο google news

    Powered by iservices logo

    Metaforespress imunify-bot-check

    Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε τη βέλτιστη εμπειρία πλοήγησης στον ιστότοπό μας.

    Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποιήσετε στις ρυθμίσεις.

    No Result
    Προβολή όλων
    • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΜΜΜ
    • ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ
    • ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ
    • ΟΔΙΚΕΣ
    • LOGISTICS
    • ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ
    • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
    • ΥΠΟΓΕΙΟΣ

    © metaforespress.gr

    Επισκόπηση απορρήτου
    Metaforespress

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.

    Necessary

    Το αυστηρώς απαραίτητο cookie θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένο ανά πάσα στιγμή, ώστε να μπορέσουμε να αποθηκεύσουμε τις προτιμήσεις σας για ρυθμίσεις cookie.

    Στατιστικά

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Google Analytics για τη συλλογή ανώνυμων πληροφοριών, όπως τον αριθμό επισκεπτών στον ιστότοπο και τις πιο δημοφιλείς σελίδες.

    Η διατήρηση αυτού του cookie μας επιτρέπει να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας.