Σε εξέλιξη βρίσκεται ακόμα ένα πλάνο μεταρρύθμισης των ΕΛΤΑ, το οποίο – σχετικά πρόσφατα – προκάλεσε σοβαρές πολιτικές και κοινωνικές αντιδράσεις, εξαιτίας της αναστολής λειτουργίας αρκετών ταχυδρομικών καταστημάτων, ιδίως στην Περιφέρεια.
Όπως άφησε να εννοηθεί, πριν από λίγες ημέρες, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου η Διοίκηση του Υπερταμείου, το Υπερταμείο έχει ως «πρότυπο» για τη μεταρρύθμιση των ΕΛΤΑ τα ιταλικά ταχυδρομεία (Poste Italiane).
Πράγματι, η Poste Italiane υλοποίησε την τελευταία δεκαετία ένα εκτεταμένο πρόγραμμα μετασχηματισμού, μέσω του οποίου εξελίχθηκε από έναν παραδοσιακό ταχυδρομικό οργανισμό σε έναν πολυδιάστατο όμιλο υπηρεσιών, με σημαντική βελτίωση της κερδοφορίας.
Το 2015, πριν από την εισαγωγή της εταιρείας στο χρηματιστήριο, παρουσιάστηκε το στρατηγικό πλάνο “Deliver 2022”, με στόχο τον εκσυγχρονισμό του οργανισμού, την ψηφιοποίηση υπηρεσιών και τη διαφοροποίηση των δραστηριοτήτων.
Το σχέδιο αυτό ακολούθησε το πλάνο “2024 Sustain & Innovate”, που συνεχίζει την ίδια κατεύθυνση.
Βασικοί άξονες ήταν η ψηφιοποίηση υπηρεσιών και ο εκσυγχρονισμός του δικτύου καταστημάτων, η ανάπτυξη υπηρεσιών logistics και δεμάτων, λόγω της αύξησης του ηλεκτρονικού εμπορίου, η επέκταση σε χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, πληρωμές και ασφάλειες και οι επενδύσεις σε τεχνολογία και αυτοματοποίηση.
Το 2024, η εταιρεία πέτυχε έσοδα 12,6 δις. ευρώ και καθαρά κέρδη 1,9 δις. ευρώ.
Τα ιταλικά ταχυδρομεία υποστηρίζουν ότι είναι ο «μεγαλύτερος πάροχος integrated και omnichannel υπηρεσιών στην Ιταλία», έχοντας 12.755 καταστήματα και περισσότερα από 49.000 σημεία εξυπηρέτησης.
Μπορούν να οδηγηθούν σε αυτήν την κατεύθυνση τα ΕΛΤΑ;
Θα καταφέρουν τα ΕΛΤΑ να αναπτύξουν εναλλακτικά έσοδα, όπως σε χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και παράλληλα, να βελτιώσουν τις υπηρεσίες τους, όχι μόνο στην «παραδοσιακή» αλληλογραφία, αλλά στο δέμα και στο μικρο – δέμα;
Από την πλευρά του, το Υπερταμείο υποστηρίζει ότι, παρά το κλείσιμο αρκετών καταστημάτων που ήταν ζημιογόνα, το 2025 αποτέλεσε χρονιά ουσιαστικών παρεμβάσεων και ότι, το 2026, θα διευρυνθεί ο ρόλος των ΕΛΤΑ, πέρα από τις παραδοσιακές ταχυδρομικές υπηρεσίες.
Πάντως, πρόκειται για μια αγορά άκρως ανταγωνιστική, με τους εγχώριους, αλλά και διεθνείς ανταγωνιστές των ΕΛΤΑ να έχουν προχωρήσει ταχύτερα στη ψηφιοποίησή τους και στη δημιουργία σύγχρονων κέντρων διαλογής.





















































Αμα ποτε αυτοι ασχοληθουν με το αντικειμενο τους .σφυρα κλεφτικα.Δε παν να τους φερουν Εξωγηινους,τα ιδια παντελακη μου τα ιδια παντελη μου.
Τι χες Γιαννη τιχα παντα.Ο μηνας να μπαινει και εχει ο θεος.Βλεπουμε.